Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamProblemMMMM

Zwrot przesyłki

Polecane posty

Gość MamProblemMMMM

Wysłałam przesyłkę priorytetową, poleconą. Jako adresata wpisałam imię i nazwisko odbiorcy i pozostałe dane chyba do budynku w którym pracuje ta osoba. I tu jest problem, przesyłka została zwrócona, jeszcze dokładnie nie wiem dlaczego i czy odbiorca o tym wie. Czy to możliwe, że doszło do zwrotu bo wpisałam tylko imię i nazwisko odbiorcy, bez nazwy firmy? ( pod podanym adresem znajduje się biurowiec w którym jest kilka firm )

Gość gość
Możliwe.

Gość MamProblemMMMM
No tak, ale czy poczta mimo wszystko nie powinna dostarczyć tej przesyłki? czy to jest ewidentnie moja wina? muszę ponosić koszty zwrotu przesyłki, czy mogę składać jakąś reklamację? macie podobne doświadczenia?

Gość Jak sobie to wyobrażasz
? Wysyłasz przesyłke jedynie z nazwiskiem odbiorcy do budynku, w którym jest (dajmy na to) 50 firm i listonosz lata kilka godzin i szuka tej osoby? :O Kompletny brak wyobraźni

Gość MamProblemMMMM
wysyłam dużo przesyłek, nie sprawdzam każdego adresu, bo może tam akurat jest taki biurowiec. Wyobrażam sobie, że osoba z recepcji zadzwoni do tych 5-ciu firm i zapyta czy taka osoba pracuje

Gość gość
oczywiscie, ze twoja wina :O listonosz nie bedzie biegal po wszystkich firmach i sie pytal czy tu pracuje taka i taka osoba :O NIEPELNE DANE ADRESOWE i koniec tematu.

Gość gość
niepelne dane adresowe. ja czesto zwracam takie przesylki. laska pracuje (jak sie ze dwa tygidnie po zwrocie dowiedzialam w sumie przez przypadek) w jakims sklepie , ktory pod tym numerem ma jeszcze inny sklep i cala kamienice mieszkancow i sobie radosnie czeka na przesylke :O anie jej w tej klatce nie znaja by mnie jakos pokierowac ani ja nie mam czasu kazdego sie pytac czy znaja kogos takiego skoro mam 1500 zmieszkancoiw na rejonie a nie tylko jedna hrabianke :O

Gość MamProblemMMMM
!!!!!!!!!!! rozumiem, ale tam jest recepcja !!!!!!!!

Gość gość
Pracuję w takim biurowcu, gdzie jest kilka firm i recepcja i u nas fakt oczekiwania na przesyłke dla mnie muszę zgłosić na recepcję, inaczej nie przyjmą.

Gość gość
no i? czy pani w recepcji ma obowiazek szukac twojej klientki?? no, raczej nie bardzo. moze sobie poszukac jak ma dobry humor, ale w 99% powie listonoszowi, ktory sie tam zjawi, zeby sobie sam poszukal, a ten listonosz nie ma czasu. to jest TWOJ zakichany obowiazek podac PRAWIDLOWE wszystkie dane do odbioru przesylki. a jezeli takie podala ci kleintka bez podania nazwy firmy to miej do niej pretensje. listonosz ma doreczac przesylki na prawidlowo zaadresowany adres; skoro ma niepelne dane (a atkie sa w przypadku firm mieszczacych sie pod danym adrsem) ma prawo zwrocic taki list.

Gość gość
Jakos nie wierze w Twoja historie.Wiele razy wysylalam takie przesylki i zawsze pani na poczcie bardzo skrupulatnie sprawdzala jak jest wypelniony druczek.Jak cos mi umknelo to kazala uzupelnic.Jak raz nie znalam dokladnego adresu,to po prostu odmowila przyjecia przesylki.

Gość gość
Skąd babka na pocczcie miała wiedzieć, że to adres niepełny, skoro było nazwisko, imię i adre? Nie było przecież napisane, że to biurowiec!

Gość MamProblemMMMM
trochę to jest dla mnie dziwne, że płacę za przesyłkę, a listonosz jest na miejscu i mimo wszystko nie wykazuje się inicjatywą żeby znaleźć odbiorcę ... rozumiem, że brak nazwy firmy może być utrudnieniem ale nie przeszkodą w dostarczeniu tej przesyłki...

Gość gość
A czy kupujacy podał w danych adresowych takze nazwe firmy?

Gość MamProblemMMMM
tak, podał, tak jak wcześniej pisałam, zapomniałam nazwy firmy dopisać, to jest ewidentnie mój błąd, ale czy naprawdę nie da się w takim przypadku tej paczki doręczyć?

Gość gość
Czyli to w 100% Twoja wina i powinnaś wysłać ponownia na swój koszt!!!!!!!!!