Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne, czy jestem prawidłowo zabezpieczona?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Otóż biorę od 2 miesięcy tabletki anty Daylette. Dostałam je od gina ze względu na stwierdzenie policystycznych jajników, aby wyregulować cykle, ponieważ potrafiłam nie dostawać miesiączki po kilka miesięcy. A więc jestem podczas brania drugiego opakowania.Rano 20.04 mialam lekką biegunkę okolo 9 rano, wzielam 3 tabletki węgla leczniczego, jeszcze wtedy nie wiedzialam że moze on wplywac jakoś na dzialanie tabletek.Podobno nie mozna go brac razem z tabletką, trzeba wziąc pare godzin przed albo pare godzin po, więc u mnie taki odstęp zostal wykonany. Tabletki biorę regularnie o 18, ale 20.04.2014 zapomnialam o tabletce i wzięlam ją o 21. Pożniej okolo 3-4 nad ranem wystapil u mnie stosunek z chlopakiem ale tylko minute bo sie bałam, bez wytrysku ani niczego, nad ranem 21.04 znowu to samo z tym, że moj chlopak chwile po wyjęciu czlonka doszedl poza mną. Wiem, że pomiędzy tabletkami wystapila wystarczająca roznica czasu na wchlonięcie itp z tego co czytalam, nie mam powodu do obaw.. chyba. Ale piszę na forum, że dokladnie sprawdzic czy rzeczywiscie prawidlowo jestem zabezpieczona. żadnej tabletki przez te niecale 2 miesiace nie pominelam i tylko zdarzylo mi się czasami jakies lekkie opoznienie, czasami o pol godziny, najwiecej to wlasnie byly te 3h raz. I stąd moje pytanie do doświadczonych kobitek w tych sprawach, czy mam się martwić czy raczej uspokoić swoje nerwy? Dziękuję z gory za wszystkie odpowiedzi

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować