Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karuzela na łóżeczko jest sens?

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie, dziecko - niecałe trzy m-ce, pomaga zasnąć czy rozprasza?

Gość gość
aha, a jak tak to jaka najlepiej?

Gość gość
mój polezy troche w łożeczku popatrzy, pobawi się, ale nie zaśnie..ogólnie polecam taka co mozna zamontowac tez w wozku;) z szczypcem

Gość gość
mam karuzele ale odczepilam bo nie usypiala jej.A przeszkadzala mi w wyjmowaniu i wkladaniu dziecka do lozeczka ze teraz lezy.czasem wlacze w dzien na pare minut bo sie szybko nudzi.

Gość gość
ja mialam tiny love na pilot, grala 20min. sun uwielbial do ok roku, zasypial pray niej, ale takze potrafil 1h rano po przebudzeniu polezec i do niej gadac

Gość gość
Pewnie ze jest. Moja corcia po ob udzeniu sama sobie wlacza i sie bawi. Ma pol roku. Do spania w poludnie sama jej wlaczam i tak sobie zasypia ale dziecko musi sie do tego przyzwyczaic. Bo jak spi w zupelnej ciszy to nigdy nie zasnie przy karuzeli. Polecam taka z lampka co zmienia kolory.

Gość gość
A ja i tak kupie bo marzy mi się karuzelka do łóżeczka i zobaczymy czy się przyda.

Gość gość
Mój synek dostał w prezencie jak miał 2 miesiące. W jego wypadku baaardzo się sprawdzila. Pomagała usnąć a jak był wyspany to uwielbiał do niej "gadać".

Gość gość
dzięki za odp, chyba się zdecyduje:)

Gość gość
moja córka ją uwielbia, nigdy przy niej nie usypia, ale uwielbia na nią patrzeć, gadać do niej i piszczeć... Ostatnio odkryła że dosięgnie nóżkami do najniższego misia.. :D a rano po przebudzeniu potrafi koło godziny sobie gadać do niej, nie musi być nawet włączona :)

Gość gość
Moim zdaniem karuzela na pewno nie służy do usypiania. Ja dostałam z v-techa (tyle, ża bardzo późno, bez sensu zupełnie), ale muzyczka, chociaż fajna to tak głośna, że szok. Oddzieliłam pałąka z zabawkami od pozytywki i jak mały zasypiał, to pozytywkę włączałam, ustawiałam jak najciszej, dawałam do kąta jak najdalej od łóżeczka i przykrywałam ubraniami, albo kocem, albo poduchami, żeby była jak najciszej. A do łóżeczka najlepsze są pałąki z zabawkami, a nie jakies tam karuzele.

Gość gość
ja polecam fakt ze sa trochę za glosne ,ale się sprawdzają starsza corka miała z misiami fisher price a młody ma teraz jakos zwykła nie pamiętam firmy ,ale wyswiela na tym kloszu zwierzątka ,a gdy dziecko jest starsze to karuzele się sciaga i jest projektor na sciane i muzyczka

Gość gość
Ja też miałam dość głośną, a że nie miałam regulacji to po prostu owinęłam samą pozytywkę chustką i było w sam raz. Mój synek karuzelę bardzo lubił, rzadko przy niej zasypiał ale i to się zdarzało (odpoczynek w dzień miał zawsze w normalnym, dziennym świetle i bez szczególnej ciszy), też chętnie gadał do zwierzątek, łapał je. Miałam taką najtańszą, Canpol, gdybym wiedziała że to taki hit będzie to bym kupowała lepszą, jedyna zabawka która go bawiła od początku (miał niecałe 2 mce jak dostał) do czasu aż siadał i zaczął ją szarpać, wtedy musieliśmy ściągnąć.

Gość gość
Karuzela jest do zabawy, nie do usypiania! Dla dziecka to fajny gadżet, kolorowy, grający, ale na Boga, nie ma usypiać, tylko stymulować zmysły!

Gość gość
ja miałam z pozytywką, która fakt o ile miał humor to pomagała zasnąć ja miałam firmy mamas&papas . wszystko zależy od dziecka, bo znajomej syn uwielbia leżeć i patrzeć a mojego interesowało wszystko inne tylko nie karuzela :]

Gość malinoowka
wg mnie karuzela to najlepsza zabawka jaka kupilam- serio :) moj synek ma 3 mies i jest w nia wpatrzony jak w obraz- przy niej zasypia, rano jak wstaje tez ja wlaczam i moge isc spokojnie wziac prysznic, umyc wlosy, wroce do pokoju a on nawet nie zwroci uwagi ze mnie nie ma. Mam Tiny Love- piekne kolory, 4 melodie do wyboru, muzyka non stop przez 20min i pilot w razie jakbys lezala na lozku i nie chcialo ci sie podejsc do luzeczka zeby uruchomic granie jeszcze raz.

Gość malinoowka
* lozeczka

My mielismy najprostsza nakrecana z canpola z plastikowymi zabawkami (latwiej utrzymac w higienie niz pluszaki) i nam na poczatku sie wydawala glosna, ale dzialala, tzn. Moze syn przy niej nie usypial ale sie wyciszal i mozna go bylo na kilka minut odlozyc w spokoju albo pozwalal sie bez szarpania przewinac :-) Potem plastikowe zabawki zdjelismy a na tym haczyku zawiesilismy robaki z ikei (zestaw owadow latajacych) i synek byl oczarowany i sie do nich smial :-)

Gość gość
Mi się przy drugim dziecku już sprawdza rainforest z fp. Reg glosnosc***iot i żywe kolory. Moje uwielbiaja

Gość gość
Ja mam z mamas&papas dokręcaną do łóżeczka. Syn zaxwyczaj lubi jej sluchac, patrzec. Czasem usypia, czasem nie. Minus- dosc glosna, przeszkadza przy wyjmowaniu/wkladaniu dziecka. Wtedy sciagam same zabawki. Ale ogolnie ok. Na jakis czas zabawi,a ja moge cos zrobic.