Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syn zjada dużo,w normie czy mało?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie.Po ostatnich wydarzeniach z tym zagłodzonym niemowlakiem zaczęłam popadać chyba w paranoje,cały czas mi się wydaje że mój synek mało je.Ma skończone cztery miesiące i zjada przeważnie 5 razy po 150ml,czasem mniej,czasem więcej,ostatnio zaczęłam mu wprowadzać pierwsze nie mleczne posiłki i zjada na razie po pół małego słoiczka obiadku plus parę łyżeczek jakiegoś owocu,dopajam Go też herbatką ale niewiele pije,tak około 60ml.Czy to dobre ilości?i czy jak już będzie zjadać cały słoiczek albo zupkę mojej roboty to czy ilość około 120ml będzie wystarczający żeby zastąpić jedno mleczne karmienie.Dodam że syn nie jest łakomczuchem,raczej to ja pilnuje żeby te pięć posiłków zjadł,poza tym w nocy potrafi przespać nawet 10-11 godzin,czy to nie za długa przerwa?Według jego pediatry rozwija się ok.

Gość gość
moJ tez skonczyl 4 m-ce. Jest tylko na mm. I je ok 5 x na dobe po ok.180-210,czasem mniej. W nocy przesypia 5-7 godzin. Przybiera normalnie na wadze. A i na tym mm ktore podaje jest napisane ze w 4m-cu dziecko wypija srednio 5x po 210 ml. Wiec moj sie miesci niby.. Herbatke wypija rzadko-nie przepada a wody nie znosi.. Jesli pediatra mowi ze ok to pewnie tak jest:) i jesli przybiera normalnie na wadze

Gość gość
A ile przybiera na wadze? To jest najważniejsze, a nie ile posiłków po ile ml zjada.

Gość gość
210 ml dla 4 miesięcznego dziecka?? Moje piło enfamil i nigdy nie stosowałam się do ich wyznaczników, bo znacznie różniły się od tych w schemacie żywienia (zawsze na enfamili było napisane, żeby dawać wiecej). Mojemu dziecku nigdy nie robiłam więcej mleka niż ze 180ml wody (+6 miarek) czyli wychodziło ok 190-200ml), ale to jak już było sporo starsze i rzadko dawałam tyle. Teraz dziecko ma prawie 16 miesięcy. Mleko dają 1 raz, przed drzemką (pije około 3 godziny po śniadaniu). Dostaje 150ml mleka krowiego lub 150ml wody z mieszanką (czyli ok 160-170ml wychodzi) + 2 łyżeczki kaszki. Łącznie wychodzi tego mleka maksymalnie 180ml. (następny posiłek je najczęściej po ok 3,5-4 godzinach). Nie wyobrażam sobie 4 miesięcznego dziecka, które wypija takie ilości mleka.

Gość gość
moj tyle wypijal.i efekt taki ze wazy teraz za duzo.10 mcy i 10,5 kg.tyle wazy roczniak przecietnie.wydawalo mi sie ze jje za malo i zaczelam robic wiecej.wiec uczmy sie na bledach.nie przekarmiajcie dzieci.

Gość gość
Po 1. Nie karmie go tak tylko dlatego ze tyle jest napisane na opakowaniu, tylko ze tyle potrzebuje Po 2. Jest dlugim chlopcem Po 3. Na siatce centylowej jest na srodku. Gdyby byl duzo powyzej, na pewno staralabym sie jakos zmienic karmienia Po 4. Jesli nie jest glodny, na chama mu nie wciskam mleka. Kiedy tylko jest taka mozliwosc, wydluzam karmienia.

Gość gość
Moja ma skończone też 4 miesiące, od urodzenia je b.mało,ale przybiera prawidłowo jest po środku siatki centylowej. Zjada 5x po 120 ml czasem zje 150 ml a czasem tylko 70 ml. Wygląda bardzo dobrze i najważniejsze że przybiera prawidłowo.

Gość gość
nIe je mało. Mój syn ma 5,5 miesiąca. Je 2x po 150 ml mm, 3x po 180 ml mm. Do ostatniego mm dostaje kaszkę ryżową. Nic poza tym. Jak dostaje więcej to wymiotuje

Gość gość
moim zdaniem za dużo je moja córka do poł roku była tylko na piersi, obiadki zaczęłam dawać jak miała 6 miesiecy i przez dwa miesiące zjadaął pól słoiczka.

Gość gość
jestem autorką tego postu,synek przybiera dobrze,waży 7400 a waga urodzeniowa to 2kg,jest wcześniakiem.Na siatce centylowej jest niby na 25 centylu ale na siatce dla wcześniaków już na 75 także chyba dobrze...Wiem że przesadzam z tymi obawami ale po prostu człowiek naogląda się wiadomości i póżniej panikuje... a co z tymi zupkami?mogę zastąpić jeden mleczny posiłek?bo synek zjadł dzisiaj prawie cały mały słoiczek i na mleko już nie miał ochoty

Gość gość
tak zamieniasz 1 posiłek. w rozpiskach mm jest przecież 4x mleko i 1x obiadek (warzywa, zupki). w potem 3x mleko i 2x posiłek.... itp moja też jest wcześniakiem, ale jest z niej pulpecik. waga urodzeniowa 2200, teraz - 8 mieś - 8700, ale jak widzi jedzenie to się trzęsie. daję jej 3x mleko 200 ml (nie zagęszczam), 1x obiadek 190g i 1x kaszka + owoce do środka, kaszki robię mniej niż na opakowaniu, tam każą z 6-7 łyżek, ja robię z 3-4, to jej wystarczy.

Gość gość
up