Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieogarniając

GLUPIE TEKSTY POLSKICH PIOSENEK

Polecane posty

Gość nieogarniając

Ludzie czy tylko ja się czepiam i nie rozumiem tekstow polskich piosenek??pomijam już fakt ze ich nie rozumiem bo piosenkarze w 90% przypadkow spiewaja niewyraźnie.ale teksty sa doprawdy o wszystkim i o niczym,dla przykładu piosenka Kombii "Black and white"(fragment tekstu poniżej: "Krzyczysz: większy kontrast, tylko czerń i biel W życiu nie ma środka, kochaj, rządź i dziel Twa zakrętka kwapi mnie, chociaż tęczy żal Skąd tak dobrze znamy się, jestem taki sam " rany czy ten kto pisal tekst był narąbany jak tworzyl te wypociny? a wy jakich piosenek nie rozumiecie?

Gość gość
oj dużo by jeszcze takich bzdur można znaleźć wśród naszych tekściarzy

Gość gość
wypociny - właśnie :) coś mi się zdaje, że większość mainstreamowej sieczki anglojęzycznej to to samo, tylko po angielsku tak nie razi :) Moje ulubione polskie osiagnięcia to Kukulska - "im więcej ciebie, tym mniej - jak to jest.... mozliwe? " cudo :D I Flinta "mogłeś więcej niż byś mógł"

Gość gość
ja ten lubie : Życie jest małą ściemniarą, wróblicą, wygą, cwaniarą. Plącze nam nogi i mówi idź! Nie wierz, nie ufaj mi! Życie jest małą ściemniarą, francą, wróblicą, cwaniarą. Plącze nam nogi i mówi idź! Wkręceni w zgubną nić, w zgubną nić Wkręceni w zgubną nić, w zgubną nić, w zgubną nić. to z ostatnich hitów :P jeszcze lubie o oddychaniu przez różową słomkę feel'a :P

Gość gość gość
ooo tak :P miodzio, zycie jest sciemniara! hue hue hue , no ten to już niezle się najaral trawy hahahahahaha ;)

Gość nieogarniająca
wlasnie zagraniczne teksty tak nie rażą, zresztą większość i tak nie rozumie o czym sa i się nie zastanawia bo chociaż muza jest tam dobra w większości a u nas, dno na całej linii. i tekst i muzyka.

Gość gość
ajajaj w sercu mi graj ajajaj ajajaj

Gość gość
No do "im więcej czasu Ciebie tym mniej" nie wiem jak można tego nie rozumieć :-o. Nie interpretowałaś nigdy poezji ? Zagraniczne piosenki też mają denne teksty, tylko dużo osób ich nie rozumie. Z polskich piosenek kwiatkiem dla mnie jest "sęp miłości" :p

Gość gość
Nie rozumiesz tekstów zagranicznych piosenek? Angielskich też nie? Hiszpańskich nie? Gdzie ty się uchowałaś???

10:34 - no to powiedz co wg ciebie może oznaczać to "im więcej ciebie tym mniej"

Gość gość
Dns im dłużej z nim jest, tym mniej czasu im zostaje.

Gość gość
I jeszcze nie zgodzę się tym, że polska muzyka jest denna. Większa część na pewno (typu doda, lemon, itp.), ale nie uogólniajmy.

Gość nieogarniająca
sęp milosci * hahahah padłam :P

Gość gość
No było coś z tym sępem w jakimś szlagierze ich troje. Uwielbiam teksty ś.p. G. Ciechowskiego. Bardzo, bardzo przemyślane.

Gość moje drzewko pomarańczowe
najgłupsze teksty ma Sylwia Grzeszczak, Rafał Brzozowski, Pectus i Honorata Skarbek wszysto jakby jedna osoba na jedno kopyto pisała. Stale te same bebły; Już dziś, zaufaj mi, ze mną bądź, nie opuszczaj mnie, nie ma nas, podaj mi rękę dziś, dziś dziiiiiś NOSZ k...wa mać!

Gość gość
OMG, myslalam ze chodzi o diskopolowe bzdety a ten tekst co tutaj podalas to dobry, jak nie umiesz myslec to nie mysl za duzo Ale ze polska muzyka jest denna, w zasadzie malo kto jej slucha, zaden wykonawca sie nie wybil miedzynarodowo, na palcach jednej reki moge wyliczyc polskie piosenki ktore moga byc, a slucham duzo, w ciagu roku bywam na licznych koncertach, ale za granica mieszkam oczywiscie, nie lubie zadnego polskiego zespolu

Gość Ona tancZy dla mnie
....

Gość taka jedna facebookowa
dla mnie denne teksty ma kasia kowalska, we wszystkich "placze" i "biadoli".sluchac się tego wycia nie da....

Gość gość
tekst Kombi nie jest glupi tylko ty go nie rozumiesz.

Gość gość
2.Sam sobie jestem pan rudebwoy i nawet hejter podpalał mi blant czytał mi z oczu i poczuł że ciągle jestem sam prawie dokładnie jak Ty, wiem tylko tyle że mylę się trochę baaardziej niż inni już niepotrzebny mi krąg, za daleko stąd, to co moje jest moje i to samotność przerwij to tyle możemy dla siebie zrobić rzucam prawdę pod nogi, chodź sprawdź o co chodzi zrób stop! bełkot, jeszcze śpiewa to tak że nic nie rozumiem

Gość gość
No właśnie czego nie rozumieć w Black and White???

Gość gość
Czy to też głupie i niezrozumiałe? "Cokolwiek się zdarzy, pozostawię to przypadkowi. Kolejny zawód sercowy, kolejny nieudany romans Dalej i dalej... Czy ktokolwiek wie, po co żyjemy? Chyba się uczę, muszę być teraz bardziej czuły Niedługo będę skręcać, już zaraz za rogiem Na zewnątrz już świta Jednak wewnątrz w ciemności tęsknię, aby być wolnym! Przedstawienie musi trwać! Przedstawienie musi trwać! Wewnątrz moje serce pęka Mój makijaż może się złuszczyć Lecz mój uśmiech wciąż pozostaje Moja dusza jest pomalowana jak skrzydła motyli Wczorajsze baśnie urosną, lecz nigdy nie zginą Mogę latać, moi przyjaciele!"

Gość gość
Brzozowski zamiast spiewac "tak blisko" to spiewa "tak peezdo" :D

Gość gość
Turnau, Republika, Maanam, Steczkowska, Janerka... Jest czego słuchać z niebanalnymi tekstami.

Gość gość
Wiem, że Perfect do dla niektórych nic specjalnego, ale kurcze... Uwielbiam :D.

Gość gość
ten jeden przytoczona przez autorke fragment piosenki kombi rzeczywiście jest popieprzony i mowcie co chcecie ale jest o wszystkim i o niczym. steczkowska, raz dwa trzy maja dobre tektsty :P

Gość gość
"Twa zakrętka kwapi mnie, chociaż tęczy żal " jeśli to zdanie jest madre to ja jestem glupi ! :) jak zakretka może kwapić ???no Chryste co on brał...?

Gość gość3
Honorata Honey Skarbek Chce słyszeć la la la la la la love you, mów mi la la la la la la love you, mów mi la la la la la la love you. Uoooooo Chce słyszeć la la la la la la love you, mów mi la la la la la la love you, mów mi la la la la la la love you, Uooooo

Gość gość
A to mój kolejny ulubieniec " dzień dobry, kocham cię, już posmarowałem tobą chleb " :D

Gość gość
11:22- tutaj akurat metafora jest czytelna:) i nie jest głupi, tylko akurat Ty nie kumasz:)