Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mamusiek mających facebook, nk

Polecane posty

Gość gość

Wszystkie ktore macie facebooka, nk a na nich zdjecia, dajecie pozwolenie na podgladanie was [cześć]

Gość nieogarniająca
dokładnie dlatego nie dodaje zdjęć dziecka ani nawet swoich, mam jedno swoje profilowe a i tak ostatnio zmieniłam je na awatarek...nie chce żeby podgladaly mnie osoby które pewnych rzeczy wiedzieć nie powinny, jak widze jak szcegoly ludzie podaja o sobie na fejsie i innych klasach to jestem przerazona, w 5 min bystra osoba domyśli się gdzie dana osoba pracuje,jakie ma auto, nawet w jakiej dzielnicy miasta mieszka, ile ma dzieci,do której szkoły chodza, czy jest maz czy go nie ma, gdzie imprezuje zazwyczaj...Chryste wystarczy kilka komenatzry poczytać i obejrzeć dwa ,trzy zdjęcia i obraz rodziny gotowy...a potem to pozywka dla porywaczy, pedofili albo zazdrosnych byłych dziewczyn którym nie wiadomo co do łba strzeli...ale ludzie nie maja jak się pochwalić to na fejsie się obnazaja....zalosne polaczki.

Gość gość
uwierz mi że bez fb i nk można zrobić to samo o czym wyżej piszesz :)

Gość gość
Niektorzy naprawde przesadzaja z uzewnetrznianiem sie na portalach spolecznosciowych, ale tak jak napisal ktos wyzej. Zyjemy w takich czasach gdy zebranie informacjo o kims nie jest niczym trudnym i to bez fb czy nk. I uwierz mi porywacze dobrze wiedza kogo chca porwac i chocbys nie wiem jak probowal ukryc dziecko przed swiatem gdy ktos ,,zawodowy" sie za to zabiera to nie ma mocnych.

Gość gość
nieogarniająca - masz sporo racji w tym co piszesz

Gość szpiedzy tacy jak my
a wlasciwie to masz racje. Osoba po paru szczególach jest w stanie dojsc z kim sie zna ta osoba, gdzie mieszka, jakim wozem jezdzi...

Gość gość
Nie wiecie, że są opcje prywatności na tych portalach? Przecież możesz sobie skonfigurować konto tak, żeby zwartość była dostępna tylko dla określonych osób. To są podstawy korzystania z tego typu portali, jak ktoś o tym nie wie, to w ogóle nie powinien się w to bawić.

Gość gość
no są osoby ktore udostepniają swoje zdjecia publicznie.

Gość gość
jest na portalu komentatorka eurosport ktora udostepila zdj swojego dziecka nago. No zalosc sciska...

Gość nieogarniająca
niektórzy albo nie znaja tej opcji albo znac nie chcą, ... wiem ze i bez portali można pewnych rzeczy się dowiedzieć, wystarczy zwykly detektyw i już, no ale przeciętny kowalski to nie detektyw a majac czyjegoś fejsa wysilać się nie musi bo ma wsio na tacy podane....ale wy dalej się obnazajcie bałwanki a potem zdziwienie ze ktoś cos powiedział, ktoś dodał, ktoś przekrecil....

Gość gość
nieogarniająca - masz racje!!!

Gość nieogarniająca
zdjęć dzieci w nagości to już pelno, no do cholery po co daja zdjęcia chłopca z wackiem na wierzc****ak jest kąpane???? Chryste tego nie umiem zrozumieć, co ja chlopiecyhc jajek nie widziałam??? ale pedofile maja pole do popisu przed monitorem.....aaa no i obowiazkow zdjecie usg z 12 tyg ciąży i komenatzre w stylu:ale sliczna fasolka, mo twój nosek" :P hahahaha idzie zemdleć ze smiechu i niedowierzania jednocześnie.

Gość gość
No dla mnie to jest już analfabetyzm informatyczny, żeby wstawiać i udostępniać zdjęcia swoje, męża, dzieci, wszystko jak leci i to może jeszcze w intymnych sytuacjach. Na własne życzenie ludzie ściągają na siebie kłopoty. Normalnie małpy z dostępem do sieci...bezrefleksyjnie, bez pojęcia.

Gość gość
Ja mam zablokowane wszystkie informacje dla nieznajomych, a zaproszenia akceptuję, tylko naprawdę dobrym znajomym.

Gość gość
Ja mam zablokowane wszystkie informacje dla nieznajomych, a zaproszenia akceptuję, tylko naprawdę dobrym znajomym. *** No dokładnie o to chodzi, o świadome korzystanie z takich usług. Ale większość ludzi to jak barany na rzeź....Głupota, głupota i jeszcze raz głupota, a potem płacz...

Gość gość
nieogarniająca masz racje !!! :D 👄 ❤️

Gość gość
Moi znajomi maja wypasiona chatę, oczywiście powstawiali jej zdjęcia a potem oznaczyli sie ze pojechali na 2 tygodnie na urlop do Meksyku. Wspaniałe info dla potencjalnych złodziei :) a to niby wyksztalceni ludzie z wyższych sfer..

Gość taka jedna facebookowa
ja np. po 5 min oglądania profilu bylej mojego meza wiem gdzie pracuje(doklande miejsce) jakim autem jeździ, ze lubi motocykle, ze rozstala się z mezem, ile lat i jak na imie ma jej dziecko, w jakiej dzielnicy miasta mieszka, w której knajpie często bywa, ze zmienila mieszkanie ostatnio, i td...to zalosne.

Gość Justann
Oj znam takie, co zdjęcia brzuszków, usg, zaraz po porodzie i 1000 dziennie swojego "dzieciątka" dodają. Ale nie tylko matki są takie durne. Znam też panny, co dodają zdjęcia z każdej imprezy, mają po milion zdjęć z każdej chwili życia, z wyjścia do kibla, mycia zębów itp. Trzeba mieć nieźle zryty beret, żeby tak się "lansować", ale co kto lubi...

Gość taka jedna facebookowa
no z tym wakacjami niezla wtopa, a już kiedyś mówiono w tv ze wlasnie złodzieje wtedy okradają mieszkania podczas urlopu wlascicieli.... a dodatkowym ubawem sa zdjęcia budującego się domu, brzydki jak cholera ale 100lajków pod zdjęciami a zazdrość ogladajacych i tak zżera.

Gość Gościowi
Dla mnie wstawianie zdjeć z usg ciazy jest niefajne. Dla mnie to była bardzo osobista i ważna sprawa, która dzieliłam sie z najblizszymi. Jeszcze gorsze sa chyba tylko zdjęcia zony prosto z porodówki wyrzucane przez cudownych mężów-tatusiów. Chyba bym takiego ubila.

Gość ja z fejsa
urwałabym jaja przy samej d***e, ale na 90% one same pozwalają na wstawianie zdjęć z porodówki... a najlepsze jak jest fotka dzieciaka ledwo z brzucha wyciągniętego, malec caly we krwi i mazi płodowej, nos spłaszczony, oczy jak chinczyk, glowa jajo i konetarze obowiazko:"jaki sliczny bobas" :) :) niezlą mam wtedy polewkę :P

Gość gość
hehe dlatego ja dodaje zdjecia po urlopie:D A przed nikt nawet z rodziny nie wie ,ze jedziemy :D

Gość gość
11.12 nie kazde dziecko tuz po porodzie jest brzydkie:D

Gość gość
madrze robisz :) chociaż i tak wole nie dodawać żeby w oczy innych nie koliło, bo ze zlosci i zazdrości mogą ci auto np. porysować bo ludzie to popaprani zazdrosnicy

Gość gość
zaraz po porodzie jest brzydkie kazde ! moje tez bylo paskudne choc teraz jest sliczna dziewczynka !

Gość gość
30.04.14 --- nie zachwycalas sie zaraz po porodzie swoim dzieckiem? :D

Gość gość
szczerze? nie,jak zobaczyłam jej glowe,obsamrtowana była krwia, mazią a oczy miała jak dziecko eskimosa to nie nie podobala mi się moja corka,mowie szczerze, po 1 kapieli była już ladniejsza, ale dopiero na 2 dzień była ladna. alew inni sa slepi i widza to co chcą widzieć a komentujący te zdjęcia w duchu mysla:"boze ale brzydal" i ciesza się....

Gość gość
"szczerze? nie,jak zobaczyłam jej glowe,obsamrtowana była krwia, mazią a oczy miała jak dziecko eskimosa to nie nie podobala mi się moja corka,mowie szczerze, po 1 kapieli była już ladniejsza, ale dopiero na 2 dzień była ladna. alew inni sa slepi i widza to co chcą widzieć..." xxx Znajoma urodzila dziecko i ona u swojego dziecka "widziala" wloski czarne, takie jak ma ojciec dziecka, a ja obiektywnie spogladając widzialam wloski brązowe, takie jak ma ona, czyli matka dziecka. I na dzien dzisiejszy dziecko ma wloski brązowe takie jak ona, a ona przeprojektowala je zaraz po porodzie w swoim mysleniu na czarne, bo tak chciala zeby bylo i tak chciala je widziec.