Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza i brak pracy pocieszcie

Polecane posty

Gość gość

Zmienilam prace. W poprzedniej mialam stala umowe ale pensja najnizsza krajowa, czesto wyplata opozniona, i wogole atmosfera byla nie fajna. Znalazlam fajna prace pensja 2400 netto ale na poczatek zlecenie na 3 miesiace. Po poltora miesiaca okazalo sie ze jestem w ciazy i w dodatku szpital od razu i nakaz lezenia. Powrotu do pracy juz nie mam wiec zostalam z niczym. Jedynoe zasilek z pup dla bezrobotnych. Oszczednosci nie mamy bo wyczysciliamy sie do zera na kupno mieszkania zostaly nam jakies 3 tys i to wszystko. Jak chce donosic to musze chodzic prywatnie do lekarza bo na nfz jest w naszym miescie masakra jesli chodzi o ciaze zagrozone. Leki do tego eh. Maz zarabia 2800 na reke. Pocieszcie ze jakos damy rade.

Gość gość
maz niech sie zamartwia a ty odpocznij

Gość gość
chcesz urodzić ? jak poronisz to wszystko ma szanse wrócić do normy !

Gość gość
Kiedy rodzisz? Zaloz dzialalnosc gospdarcza miesiąc dwa przed porodem zaplac max skladki 3 tys i przez rok będziesz miala kolo 6 tysięcy zasilku.

Gość gość
Termin mam na pazdziernik.

Gość gość
Jakbym swoją historię czytała! Ja też zmieniłam pracę na lepszą, która na początek była na zlecenie, a tu 3 tygodnie później ciąża. Co gorsza do zasiłku z PUP mi zabrakło trochę. Ja nie miałam ciąży zagrożonej, ale w pracy się wydało bo miałam okropne mdłości i co chwilę biegałam do WC. Pozwolono mi zostać dopóki mi brzuch nie wyjdzie i potem żegnaj! Mąż zarabiał ok 2500 i daliśmy radę. Teraz dziecko już w przedszkolu a ja znów w pracy. Będzie dobrze, masz chociaż zasiłek :)

Gość gość
Maz do listopada jest na kursie po ktorym bedzie zarabial 3500 pracodawca go wyslal zeby zyskal nowe uprawnienia.

Gość gość
Zrob ten myk z dzialalnoscia gospodarcza.

Gość gość
Ogolnie martwie sie o to co bedzie teraz i o wyprawke bo np w tym miesiacu na lekarstwa i lekarza poszlo 800 zl. Pozniej bym mogla szybko isc do pracy bo dziecko mialabym z kim zostawic. Jednak chcielismy urzadzic mieszkanie bo zrobilismy remont ale tylko jeden pokoj umeblowalismy i kuchnie dwa pokoje stoja puste.

Gość gość
Myk z działalnością gospodarczą może nie przejść bo chcą wprowadzić jakieś zmiany wg których zasiłek nie ma być zależny od ostatniej składki tylko od średniej wpłaconych składek z jakiegoś okresu. Poza tym wiem, że ZUS strasznie takie firmy kontroluje bo bratowa zalożyła firmę nie wiedząc, że jest w ciąży i jak poszła na macierzński to była kontrola z działalności przedsiębiorstwa oraz pytania o dalsze plany działania.

Gość gość
znajdź kogoś kto cię zatrudni, oddaj za zus na 2 miesiące i idz na zwolnienie.

Gość gość
Złodziejki chromolone! Załóż działalność, jasne! Okradajcie dalej państwo, przez takie cwaniary jak wy ludzie normalnie legalnie pracujący mają pod górkę przez zakręcone przepisy !!

Gość gość
s********j, pastwo nas rycha na okrągło

Gość gość
no to w*********j stąd tępa peezdo jak Ci źle w tym kraju, a nie kombinuj

Gość gość
a państwo to nas może okradać? i wieśniaki z wiejskiej?

Gość gość
30.04.14 p*****l się tępaku

Gość gość
państwo sraństwo, prawda jest taka że jak się umie coś poza rozkładaniem nóg przed chłopem i produkowaniem bachorów, to wcale nie jest źle w naszym kraju.

Gość gość
Takie oszustwa to nie okradanie państwa tylko innych ubezpieczonych, którzy uczciwie płaca składki. No, ale dla niektórych wystarczającym usprawiedliwieniem jest, ze wszyscy kradna. :(

Gość gość
albo tekst "niech mąż się martwi" , no k***a wszystkie baby są takie cwane leniwe i tępe? jakbyście cycków i d**y nie miały to by żaden facet was nei chciał i dwa dni byście nie przeżyły

Gość gość
nie k****, zaierdalać za parę grosz to szczytny cel.

Gość gość
Czyli na życie zarobić mózgu nie starczyło, ale za to bachora strzelić tak. Gratuluję tępoty!

Gość gość
Nie kombinuj z tą działalnośćą, bo na 100% będzie kontrola i jeszcze ci karę wlepią. Dacie radę , 2800 to znowu nie tak dramatycznie mało, znam rodziny które tak żyją. Ty leż i się nie przejmuj, mąż niech się martwi za was dwoje. Wyprawkę kompletuj już od teraz lub odkładaj co miesiąć ( ale to gorsze rozwiązanie, bo zawsze jest szansa , że się wyda to co odłożyło) . Popytaj znajomych, może ktoś ci coś odsprzeda po swoich dzieciach. Głowa do góry, a zamartwianie się w niczym ci nie pomoże. A dlaczego cię zwolnili z pracy, czy umowa -zlecenie nie powinna być przedłużona do dnia porodu ?? Nie jestem na bierząco w tym temacie , poszukaj na necie i w razie czego oddaj sprawę do sądu pracy.

Gość gość
ciebie zrobili z tępoty, dlatego taki z****** jesteś

Gość gość
z działalnością nie, z zatrudnieniem tak. polecam:))

Gość gość
Gość z 11;24 jest tępy. Przecież dziewczyna pisała , że miała pracę i razem z mężem mieli ponad 5 tys/ miesiąc. To chyba nie mało ! To nie jej wina, że ją zwolnili. A jak Ty zachorujesz i pracodawca tak samo Cię potraktuje to co ? dzieci swoje pozabijasz, bo nagle zbiedniejesz ?

Gość gość
Nie rozumiem niektorych komentarzy jestescie zawistni. Nalezy jej sie zasilek to go dostaje bo wczesniej pracowala. To co ze maz zarabia. Takie sa przepisy. Jakos dacie rade. Nie sluchaj tych zazdrosnych macior co zyja z mopsu i psiocza na caly swiat ze ktos ma wiecej.

Gość gość
Ja tez polecam myk z dzialalnoscia. Nowe zasady o których ktoś napisał wchodzą od stycznia.

Gość gość
a ja Tobie polecam strzała w ryj

Jesteś w bardzo dobrej sytuacji. Chciałabym żebyśmy mieli to 2500zł. Dacie sobie rade! Ja mam 25lat, pracowalam przez 8 miesiecy na produkcji na umowie o prace przedluzanej co miesiac. Kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy musialam isc na zwolnienie lekarskie ze wzgledu na wysokie chemikalia w pracy.