Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza i brak pracy pocieszcie

Polecane posty

Pod koniec pazdziernika poszlam na zwolnienie typu B, a w listopadzie zanoszac zwolnienie juz nie kolejna umowa a czekalo na mnie swiadectwo pracy gdyz Pani w biurze powiedziala ze na miesiecznych umowach tak dlugo na zwolnieniu byc nie mozna i tak zostałam bez pracy. Teraz do dnia porodu zwolnienie wypłaca zus, natomiast po rozwiazaniu zostaje bez srodkow do zycia. Z moim narzeczonym mieszkamy jeszcze osobno poniewaz przez ten czas ciazy zamiast wydawac kolosalne sumy na wynajem postanowilismy jakos kompletowac wyprawke dla dziecka. za miesiac mam termin porodu, niestety ani u mnie ani u niego nie mamy warunkow aby mieszkac tym bardziej z malym dzieciatkiem i niestety tu jest problem.

opisałabym Ci moją sytuacje która napewno by Cie pocieszyła ale cały czas mam info ze tresc została uznana za SPAM wrrr!!!

Mój narzeczony ma 1680zł na rękę (w tym nocki dodatkowo płatne i soboty) wynajem kosztuje min. 500zł +440 czynsz +woda+prąd+gaz ok 220zł razem wychodzi 1160zł. Mamy jeszcze rate za tv 213zł, 2 telefony 100zł, internet 50zł, migawka na autobus pracowniczy narzeczonego 90zł =453zł, 1160zł + 453zł = 1613zł. Zapomoga z MOPS 54zł na zdrowe dziecko. 1680+54zł = 1734zł - opłaty 1613zł = 121zł zostaje nam na życie, Same opłaty!

Nie wiem skąd weźmiemy na życie. Dziecko kosztuje ok. 300zł miesiecznie (bez chorowania), jedzenie bardzo oszczędnie 600zł, a gdzie środki czystości? Mydło? płyn do mycia naczyń? Proszek do prania? Nie wpomne o kosmetykach, ciuchach co juz trzeba bedzie sobie odpuścić. Mi rodzice nie pomogą. nie mamy gdzie iść bo ani u mnie ani u narzeczonego nie ma warunków zebysmy mieszkali. Nie wiem czy wynajmujecie ale majac swoje mieszkanie i 2500zł to już da się naprawde przezyc.

Co do tej działalności albo zatrudnienia fikcyjnego bardzo poważnie bym się zastanowiła. Też rozważałam taka opcje, mam znajomych i im się "prawie" udało. Dlaczego prawie? Bo założyli działalność cos typu sprzedaż internetowa i wszystko rzeczywiscie legalnie istnieje i działa, natomiast zus prześwietla lekarza tej dziewczyny, ktora bedac w ciazy taka firme zalozyla, przeswietla to czy byla w szpitalu w trakcie ciazy, czy ciaza zagrozona itp. Zaplacila sobie najwyzszy zus cos kolo 3,3tys zl zeby potem miec duze maciezynskie ale jak narazie beda mieli sprawe w sadzie bo zus podejrzewa ze to bylo tylko po to by pozniej wyciagnac jak nawiecej pieniedzy od panstwa. Ja nawet z fikcyjnym zatrudnieniem kobinowac nie moglam poniewaz moja gin mi odradzila ze wzgledu na zagrozenie ciazy.

Gość gość
Z regoly moj cykl miesiaczkowy waha sie miedzy 23 a 25 dniem. W tym miesiacu wspolzylam w dni plodne. w 19 dc mialam 4dniowe plamienia delikatne brazowe. Dzis mam 21 dc robilam popoludniu test, wyszedl negatywny. Szyjka macicy jest dla mnie niewyczuwalna.. generalnie nie mam zadnych objawow ciazowych procz ciaglego zmeczenia i sennosci wiec co to moze byc?

Gość gość
A ja odradzam ten myk z dzialalnoscia:-/ zrobiłam wszystko jak należy i dopięte na ostatni guzik i chyba nic z tego nie będzie :-/ ale dam znać jedszcze dokładnie na tygodniu

Gość gość
11 marca..ale 9 i 8 tez mialam plamienie

Gość gość
przepraszam kwietnia

Tez jestem zdania jesli chodzi o ta dzialanosc ze moze lepiej nie kombinowac i moze sprobowac zatrudnic sie u kogos znajomego (jesli masz u kogo w ogole) ale mam troche znajomych co tak kombinowalo ale prawie nikomu sie nie udalo:( bo to dopiero pozniej po porodzie wychodzi czy bedziesz dostawac czy nie. To moze lepiej udac sie do lekarza zeby to sprawdzil? Mozesz tez isc do szpitala i na izbe przyjec powiesz ze chcialabys zrobic test hcg na ciaze, ja placilam 30zl poniewaz poszlismy z narzeczonym sami z siebie bez zadnego skierowania, czekalismy 2h i po tym czasie byl wynik, bylam wtedy w 5tc a na zwyklym tescie ciazowym z apteki nic nie wyszlo.