Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki wózek dla bliźniąt

Polecane posty

Gość gość

Dowiedziałam się że będziemy mieć parkę :) Chłopiec i dziewczynka. Jaki wózek polecacie?

Gość gość
Nie no, tyle koasy to nie mamy - na jedno chcieliśmy maksymalnie do 500 wydać :( Aż mi serce stanęło jak zobaczyłam tę cenę. Poza tym wózek jakiś dziwny, nie podoba mi się, na szczescie :) dziękuję za odpowiedx.

Gość mama bliźniaków1
Ja używałam dwóch (są to dużo tańsze wózki): od 0-6 m-ca wózek tego typu http://www.adbor.pl/pl/26,RING-DUO- to nie był dobry zakup niestety- wózek był za szeroki, za ciężki, nie mieścił się nawet przy niektórych kasach w supermarketach, nieporęczny jeśli chodzi o złożenie, wszadzenie do samochodu, ale przy maluchach się sprawdza- ważne są nosidełka, gondole (szczególnie zimą), ale po 6 m-cach jest zupełnie nieprzydatny i już ok. roku używamy graco duo glider i ten mogę polecić z czystym sumieniem- lekki, zapakować go do samochodu to żaden problem, składa się szybko, wygodnie, zwrotny, wąski, jedno siedzenie trochę wyżej, więc dziecko siedzące z tyłu ma też jakiś widok, jedno siedzenie rozkładane na płasko, drugie na półleżąco, duży kosz na zakupy.. Moim zdaniem nie ma co kupować jednego, drogiego wózka, tylko dla maluszków głęboki, a po kilku miesiącach wygodną, zwrotną spacerówkę.

Gość gość
jedyne co Ci mogę poradzić: znajoma w Anglii urodziła blixniaki kupiła wózek gdzie są obok siebie-niestety nie może wejść do większości sklepów, trudno się Nim poruszać. Druga znajoma, mieszka tutaj w Polsce, kupiła wózek gdzie dzieciaki siedzą jeden za drugim no i jest bardzo zadowolona. Marek nie znam bo mam jedno, ale powiedz mi jesteś może z Wrocławia lub okolic?

Gość Zenonnsdf
500zl?o masakra...to ja nie wiem co ty kupisz za takie pieniądze?:o jakiś zart

Gość gość z 14 01
mamablizniakow1 właśnie o to mi chodziło ten co pierwszy wysłałaś to miała ta znajoma z Anglii tzn tego typu i to jest niewypał, a ten graco duo to tego typu ma tutaj znajoma i sobie chwali.

Gość gość
Właśnie myślałam o takim, żeby jedno siedziało za drugim. dziękuję za sugestie.

Gość gość
Zenon - Używany wózek. To nie jest inwestycja na lata i nie zamierzamy się wygłupiać. Wolimy środki inwestować w edukację i podróże - nasze i w przyszłości dzieci :)

Gość mama bliźniaków1
Czyli nie jestem jedyna:) Poleciłam autorce ten głęboki tylko i wyłącznie dlatego, że graco nie nadaje się dla dzieci poniżej 6 m-ca, a ten jest w miarę tani (zwłaszcza na allegro można go kupić za małe pieniądze używany)- poza tym, zwłaszcza jeśli dzieci urodzą się zimą, jego plusy są takie, że dzieci rzeczywiście są w nim "opatulone" a nosidełka, które są w zestawie naprawdę ułatwiają jednoczesne zniesienie dzieci (zwłaszcza w bloku bez windy), natomiast Graco jest tani, dobry i naprawdę u nas sprawdza się bez zarzutu- dzieci zadowolone i ja też- wreszcie mieszczę się wszędzie:)

Gość gość
Autorko jestem w ciazy z blizniakami tez i uwierz mi ze donkey to super wózek mimo swojej ceny. Poza tym możesz kupić używany lub nowy a pózniej sprzedać za nadal dobre pieniądze. Z pierwszym dzieckiem tez mieliśmy bugaboo cameleon i nie wyobrażam sobie innego. Używany donkey mozna juz za 2500 znaleźć. Ale za 1000 zł to nie wiem co to miałby być za wózek. Jest jeszcze jakiś podobny w Polsce koło 1800 kosztuje zaraz linka poszukam

Gość gość
"Zenon - Używany wózek. To nie jest inwestycja na lata i nie zamierzamy się wygłupiać" - DOKŁADNIE! Co to za nowa moda z tymi wózkami- i droższy nie zawsze jest lepszy, na rynku jest taka oferta, że naprawdę na te 2 lata raptem można kupić fajny, wygodny wózek za kilkaset złotych:)