Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

borelioza atakuje efekt debilnego zakazu wypalania traw

Polecane posty

Gość gość

Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Krakowie odnotowuje coraz większą liczbę zachorowań na boreliozę, chorobę prowadzącą do powikłań mogących zakończyć się nawet śmiercią. W 2011 roku zgłoszono 725 przypadków, w 2012 – 831, a rok temu aż 1817! . . dlatego ludzie, w trosce o zdrowie WASZE i WASZYCH RODZIN, nie urzedasow, wypalajacie ZAWSZE trawy, to znacznie ogranicza populacje kleszczy!!

Gość gość
kill'em all!

Gość gość
:) Kleszcze mieszkają głownie w krzewach i na drzewach liściastych.

Gość gość
widza a doświadczenie to co innego, zapraszam na spacer po łąkach

Gość gość
Jest takie coś jak szczepienie Poza tym tylko ignorant zada wypalania traw Wypalanie traw to ryzyko pożarów i wybijanie rożnych gatunków owadów, także tych pożytecznych Najlepiej wytrujcie i wybicie wszystko tylko sie potem nie zdziwcie jak nie będzie owadów które zapyta rośliny by były owoce, warzywa itd

Gość gość
Dokładnie - spalmy wszystkie lasy i tereny zielone - nie będzie kleszczy nie będzie boreliozy. Zamiast pomyśleć o upowszechnieniu istniejącej już i skutecznej szczepionki, lepiej zniszczyć wszystko nie będzie niczego.

Gość gość
Nie rozumiem urzędasów, co litują się nad mrówkami i gąsienicami w trawach, a sami pewnie nie mają oporów, żeby laczkiem zabić w domu pająka (znam tylko jedną osobę, która nie zabija pająków, tylko robi z tego całą ceremonię - szklanka, gazeta i eksmisja na dwór) czy prysnąć kwasem w mrowisko. Przecież prawda jest taka, że człowiek jest MORDERCĄ. Nawet robią krok w trawie zabija (nieświadomie) tysiące istnień!!! Nawet siedząc na d***e, człowiek ZABIJA (bakterie, ale to też materia żywa). To może sami się powinniśmy zabić, żeby innym nie wyrządzać krzywdy? Tylko że robaki i bakterie nie będą miały dla nas litości. Zjedzą nas razem z trumną. To dlaczego ja mam się nad nimi litować? Takie są prawa natury. Trawy wypalić nie mogę, bo za dużo zabudowań w około, ale niedługo rozpalam ognisko i spalam wszystkie śmieci roślinne (nie zwykłe, oczywiście) tj. liście, badyle, skoszoną trawę, gałęzie i ch​uj mnie szczerze obchodzi, co na to powiedziałby jakiś z****** urzędas-hipokryta. Pozdrawiam.

Gość gość
Skoro chceszspalic trawę na ogrodzie to powinnaś wiedIec ze to wbrew przepisom Liście pali sie od października do kwietnia