Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niviska

Oceńce suknię

Polecane posty

Gość niviska
Ten ostatni mi się podoba najbardziej. Jest akurat do koronkowej sukni, więc chyba można robić takie kombinacje.

Gość niviska
Masz może namiar na sklep z tym pasem?

Gość niviska
Już znalazłam stronę

Gość gość
to świetnie :) w internecie dużo takich psów można znaleźć. Dziwię się trochę dlaczego teraz wstawiłaś zdjęcie sukni do oceny? Nie byłaś pewna czy dobrze wybrałaś? Na ogół dziewczyny pokazują zdjęcia sukien ślubnych gdy mają dylemat jaką wybrać, a nie gdy suknia już kupiona i slub z kilka dni

Gość gość
pasów*

Gość niviska
Wstawiłam zdjęcie teraz, bo właśnie została (prawie) uszyta i szczerze mówiąc wygląda trochę inaczej niż sobie wymarzyłam. Niestety tak to jest, gdy się wszystko wybiera patrząc tylko na kawałki materiału...Na rolce koronka wydawała mi się piękna, bo nie była taka tradycyjna w kwiaty, ale teraz po uszyciu stwierdzam, że mogłam wybrać inną, delikatniejszą. Poza tym ustalałam z krawcową, że tiul ma być przyszyty na płasko (spód mam w literę A), a ona postawiła mnie przed faktem dokononanym i zrobiła z marszczeniami. O talii też mówiłam, że chcę mieć niżej (pamiętam jak przy lustrze przykładała mi pas i pokazywała różnice w proporcjach gdy mam go wyżej i niżej), ale jak widać zrobiła mi wyżej. Nie lubię się kłócić, a poza tym nie mam jakiejś ogromnej presji, żeby wyglądać jak bogini, bo nie jestem już młódką, dla której suknia i wesele są ważniejsze od samego sakramentu, więc zamówię pas i będzie dobrze. Dziękuję za konstruktywne podejście do tematu :)

Gość gość
nie stresuj się :) będzie dobrze. Pas dużo zdziała :) tylko nie przesadzaj z ilością biżuterii, ja bym postawiła jedynie na ładne kolczyki. Życze wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :)

Gość gość
a dawno suknię odebrałaś? Nie było czasu na poprawki? Mogę zapytac jak dużo za nią zapłaciłaś? Gdyby mi suknia się nie podobała, to na pewno kazałabym zrobic poprawki

Gość gość
Moim skromnym zdaniem dół powinien być szerszy,obszerniejszy to i talii byłaby lepiej zaznaczona,bo teraz to nie wygląda najlepiej.

Gość gość
No widzisz nie lubisz wyklocac się o swoje to teraz będziesz wygladac jak poltora nieszczęścia-ja bym w zyciu nie zaplacila za taka spartolona robote a już nie ma mowy o odebraniu!!!! albo babka szyla by od nowa albo szukala bym innej sukni.

Gość niviska
Zamierzam założyć tylko ozdobne, niezbyt długie kolczyki. Poza tym żadnej biżuterii. Dziękuję :) Sukienka jeszcze nie jest odebrana- to zdjęcie jest z przymiarki, ale wszystko już mniej więcej jest na miejscu, więc dlatego je wstawiłam. Dół był szerszy, ale ponieważ nie chciałam sukienki z halką lub kołem, a materiał pod spodem jest dość gruby i mięsisty to robiły się rogi po bokach przez co tiul nierównomiernie się układał (na rogach był wyprostowany), więc poprosiłam żeby ją zwęzić i na zdjęciu mam już przypięte szpilki do zwężenia.

Gość gość
Wlasnie ze tiul czy to na halce czy na kole o wiele korzystniej wygląda niż tak bez.Moja suknia tez miała tiul i bez kola była srednia a z kolem calkiem inny i pozytywny efekt:) no ale skoro tak wybralas....

Gość niviska
Oczywiście przed odbiorem sukni jestem umówiona na przymiarkę, bo ostatnio chudnę w szybkim tempie, więc pewnie trzeba będzie ją zwężać. Nie wiem jaka dokładnie będzie cena końcowa, bo zamawiałam ją we wrześniu, a w międzyczasie mogły podrożeć koronki i inne materiały, ale ma kosztować nie więcej niż standardowa w takim fasonie. Wiadomo, że suknie bez ramiączek i koronek są tańsze, bo zużywa się do ich szycia mniej materiału, ale w moim przypadku taki fason w ogóle nie wchodził w grę.

Gość niviska
Możliwe, że masz w tej wkestii rację, ale ja nie jestem zbyt wysoka, a mój narzeczony też jest średniego wzrostu i do tego szczupły, więc nie chciałam go przytłoczyć swoją bombiastą sukienką.

Gość gość
Niezbyt wysoka-tzn ile? Jestem zszokowana,że nie masz ustalonej ceny!!! Czyli co taki kot w worku....

Gość niviska
Mam ustaloną cenę maksymalną, uwzględniającą podwyżki materiałów po nowym roku. Mam 161 wzrostu.

Gość gość
śliczna wg mnie

Gość gość
co Wy chcecie, bardzo ładna skromna sukienka, doda sobie ten pas w talii i będzie super

Gość gość
sukienka jest ładna,jedynie ta talia zbyt szeroka lub szeroko wygląda,ja bym gdybym miała brzuszek to poleciałabym kupić bieliznę wyszczuplającą głównie talię i tak do niej dopasowała sukienkę. Tak na marginesie dodam jeśli chcesz w biuście dodać obfitości to nie baw się we wkładki,na pewno masz jakieś targowisko w okolicy,na stoisku z bielizną moja siostra trafiła na gładki biały stanik za :) 15zł ale z taką warstwą gąbki,że miała cyce jak donice,i zrezygnowała z założenia wcześniej kupionego markowego,wiem,że chciałabyś bieliznę z klasą,ale czasem proste rozwiązania i niedrogie są najlepsze,może jak dodasz biustu to talia nie będzie sprawiała wrażenia za szerokiej.

Gość niviska
Masz rację, te staniki z targu są mega wypakowane :) To rzeczywiście jest dobry pomysł! A stanik był dobry jak go kupowałam, ale wiadomo że jak się chudnie to w biuście też spada i teraz zrobiłam się trochę płaska :/ Pamiętam, że na pierwszej przymiarce miałam idealną klepsydrę, a teraz zrobiła się jakaś gruszka. Talia tylko optycznie wygląda na szeroką, więc muszę coś na to zaradzić. A tak w ogóle to w takiej sukience powinno czuć się swobodnie czy raczej lekko obcisło? Mam na myśli tułów.

Gość gość
jak lubisz,jak tobie wygodniej,ja pooglądałam na necie podobne sukienki i raczej są dopasowane,ale przede wszystkim ma ci być wygodnie,i tym się sugeruj.

Gość niviska
Na ostatniej przymiarce powiem krawcowej, żeby mnie bardziej ścisnęła, bo ostatnio miałam luz. Zrobiłam sobie fotkę w zwykłej sukience, którą niedawno zakupiłam. W sklepie wydawało mi się, że wyglądam w niej bardzo szczupło, a na fotce masakra :/ Ale z boku z kolei nie wyglądam na spasioną

Gość gość
to może być wina aparatu którym robisz zdjęcia,może skraca fotografowany obiekt lub poszerza,zrób komuś zdjęcie i zobacz jak wygląda na zdjęciu,a jak w realu. AAAAAAaa na przymiarkę weź już ten napakowany stanik,koniecznie,żeby nie zwęziła tak,że w innym staniku się nie wciśniesz.

Gość niviska
Możliwe. Muszę to sprawdzić. A biustonosz oczywiście wezmę ten nowy napompowany :) Dziękuję za porady.

Gość gość
też mam 161 cm wzrostu mój facet jest niewiele wyższy a mam zamiar mieć bombiastą suknię i do tego jeszcze szpilki :P

Gość gość
Sorry ale wygladasz grubo