Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wywołanie porodu w 38 tc

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj na usg okazało się ze mam mało wód i mam przyjść na kolejne USG w poniedziałek jeśli ilość się zmniejszy jadę do szpitala na wywołanie. Będzie to początek 38 tc. Mały waży już 3500 . Ale podobno takie wywołanie na sucho , bez skurczy strasznie boli i może trwać nawet kilkadziesiąt godz. Czy to prawda miała któraś z Was?

Gość gość
Nie pociesze cie. Ale to co piszesz u mnie sie sprawdzilo. Przy 3 cm tracilam przytomnosc:(

Ja mialam wywolywany porod w 38tygodniu. Podlaczyli mnie pod kroplowke w sobote w poludnie, odlaczyli o 20 a o 23 odeszly mi wody, urodzilam w niedziele o 14 :-) porod w sumie 2.5h

Gość gość
Ja mialam wywolywany. O 8 poszlam na porodowke bez skurczy . Tylko wieczorem zalozony mialam cewnik foleya na rozwarcie bo bylo 1 cm. Urodzilam o 16. Nie bylo źle, mimo ze u mnie znieczulenie nie dzialalo. Bolalo ale wiadomo zw porod boli. Pomysl jaka czeka cie na koniec nagroda, wyczekane maleństwo bedzie z toba :-) powodzenia.

Gość gość
ja miałam wywoływany poród oksytocyną... masakra.. istna masakra... bóle były ogromne... poważnie wymiotowałam z bólu i słabłam, a przy tym mnie trzęsło całą od skurczy... rodziłam 8 godzin... skurcze regularne.... skończyło się cc, bo rozwarcie po tylu godzinach miałam tylko na 2 cm...

Gość gość
widze ze oxy róznie działa jednym przyspiesza ale nie jakoś masakrycznie a niektóre mdleją z bólu. Boję się tez tego balonika:(

Gość gość
Balonik nie boli. Samo zalozenie jest nie przyjemne a potem jego nieczuc tylko dynda ci sie rurka miedzy nogami :-)

Gość gość
Mi odeszły wody płodowe właśnie w 38 tygodniu ciąży - po prostu wylewały się obficie przez ok. 12 godzin - zużyłam na nie ok. 15 podpasek. Poród miałam wywoływany oksytocyną po 40 godzinach od odejścia wód płodowych. Ostatnie 20 godzin były koszmarne, bo dziecko było bez wód płodowych - ból niemiłosierny. Po podaniu oksytocyny urodziłam w ciągu 45 minut. Samego porodu, parcia nie wspominam aż tak źle, gorsze były bóle(nie skurcze) przed porodem. U mnie zawinił brak fachowej opieki lekarskiej. Dopiero gdy na nocną zmianę przyszedł ordynator zaczął szukać odpowiedzi na moje potworne bóle. Zrobił mi usg i wtedy wyszło, że nie mam wód płodowych i wtedy podano mi oksytocynę.

Gość gość
a ja nie

Gość gość
Ja miałam wywoływany poród. Jednego dnia chodziłam z cewnikiem foleya, dalo się przeżyć, nie był to jakiś ból. Następnego dnia po 24h podłaczyli oksytocynę. 4 godziny i po porodzie.

Gość gość
ja mialam wywolywany (bez znieczulenia). Nie wiem o ile mniej boli bez wywolywania. No bolalo, nie powiem ze nie..ale dalo sie przezyc. Acha moj porod nie trwal dlugo-moze nawet za szybko bo doslownie w ok 15 min zrobilo mi sie rozwarcie z 4cm do full.

Gość gość
kup sobie cesarkę po co się meczyć??

Gość gość
cesarka to nie poród light. dłuzej się dochodzi do siebie i boli tyle ze puzniej. wrazie koniecznosci to jak najbardziej ale zeby za to płacic bez przesady

Gość gość
Niektore po cesarce szybko dochodza, a znam takie co po naturalnym miesiacami maja problemy z kroczem

Gość gość
up

Gość gość
ja miałam poród wywoływany w 38t, rodziłam w uk założone miałam dopochwowo taki jakby długi sznurek.. nie pamiętam jak się to nazywało. W każdym razie po 24h od aplikacji miałam swoje dziecko w ramionach :) nie było strasznie, rodziłam bez znieczulenia. Choć tutaj jest za darmo. Bóle parte to już ulga.. :) mała ważyła 2800 :)

Gość gość
mnie wzięli na wywołanie o 5 rano o 10:45 miałam dzidziola oksytocyna była podłączona o 8 do 9 bo nie dawałam rady i potem dopiero o 10:30 jak już miałam 10 cm rozwarcie BOLAŁO JAK H*J ALE PRZEŻYŁAM :)