Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gorączka po szczepieniu odra świnka różyczka Priorix, 8 dni po szczepieniu?

Polecane posty

Gość gość

Mój syn 18 mc, 9 dni temu został zaszczepiony Priorixem, wczoraj dostał gorączki 39 st, po podaniu nurofenu przeszła na 8 godzin. W nocy też podałam nurofen, i rano też. Mam pytanko czy wasze dzieci gorączkowały po tak długim okresie po szczepieniu, ile trwała gorączka. Czytałam, że po tej szczepionce może wystąpić gorączka właśnie po ok tygodniu, ale jak jest naprawdę wiedzą tylko mamy. Tak więc? Bo zastanawiam się czy jutro do lekarza nie iść, ale innych objawów brak.

Gość gość
Ja już nie pamiętam czy gorączka była, ale wysypkę miał tydzień po tym właśnie szczepieniu.

Gość gość
mój syn miał 8 dni po szczepieniu wysoką gorączkę przez 2 dni

Gość gość
może go tą przeterminowaną zaszczepili

Gość gość
żadną przeterminowaną. Mi od razu mówili, że może wystąpić i gorączka i wysypka nawet do 14 dni po :) Nie dostałaś ulotki? My dostaliśmy i nie masz co się martwić. Zawsze jak jutro nie przejdzie to możesz się przejechać na pogotowie.

Gość gość
Mój był szczepiony jak miał 13 miesięcy i nic się nie działo.

Gość grzela
Z tego co wiem to faktycznie nawet do 2 tygodni może byc taka gorączka. Ale na Twoim miejscu pokazałbym i tak dziecko lekarzowi. U nas gorączka była po szczepieniu ale po podaniu Milifenu, taki tańszy zamiennik Nurofenu, gorączka spadala i do rana już się nie pojawiała.

Gość gość
a mi na tym szczepieniu po roczku-odra świnka różyczka, powiedzieli wyraźnie że do 2 tygodni może wystąpić gorączka i wysypka, ale jak coś się będzie działo to przyjść z dzieckiem i go pokazać, aby było w 100% pewne po badaniu, że to od szczepienia, a nie choroba.

Gość gość
To ja autorka, jednak zapalenie gardła, byliśmy u lekarza.

Gość gość
Powinnaś zglosic to jako NOP po szczepieniu.

Gość gość
NOP? Przez to, że załapał wirusa ?

Gość gość
Nie moj nie mial gorączki , co do twojego dziecka -z neta wiem ze tak moze byc , ale "normalnie życiowo" sie z tym nie spotkałam.. Może ma zapalenie gardła?? zazwyczaj sie tak objawia, albo jakaś infekcja się zaczyna? Jesli mozesz to idz do lekarza

Gość gość
oo haha -pisałam wyżej ale nie czytałam postów ... Kurcze,już któryś raz pisze tutaj że z ww objawów to zazwyczaj zapalenie gardła i się mi sprawdziło :D no nic zdrówka:)