Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy odebraybyscie to tak jakby dziecko bylo zle traktoane w domu?

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj moja 4 latka narobiła mi i mężowi ogromnego wstydu własnym tekstem PRZEZ SIEBIE WYMYSLNONYM w towarzystwie pozostałych osob. Siedzieliśmy sobie wszyscy na podwórku (11 doroslych i 4 dzieci obcych) moja prosila kilkukrtonie o cos chłopczyka ,aby jej podał, tamten odmówił tez kilkukrotnie ( jak to dzieci, żadna nowość) a moja na calą pare w krzy "licze do 3 .. raz, dwa trzy i dostaniesz wciry ..:o wszyscy się popatrzeli na malą, na mnie, na meza, oczywiście nasza reakcja do malej tez była odpowiednia, karcąca Pomyslalybyscie ,ze dziecko to z domu wyniosło, czy jednak mogę liczyc na łudzenie się,że ludzie wiedza co to przedszkole, plac zabaw i ze dzieci teksty rozne się sypia, pozostale chloną? pytam się o wasza pierwszą myśl , wstyd mi jak cholera , co za patologie z nas zrobiła normalnie no :p Dziecko bezklapsowe a sypie takimi glupkowatymi zdaniami :/

Gość gość
Przesadzasz. Myślałam,że zamknęła albo powiedziała, ze ja bijecie.

Gość gość
ale wiesz jak się ludzie na nas patrzyli? jakbyśmy witali dziecko takim tekstem każdego dnia na dzień dobry :/ zwłaszcza ze 10 minut wcześniej użalałam się ,ze mala sporaydcznie robi strajki wstawaniem do przedszkola i nie raz zdarza mi się stosować metodę liczenia do trzech :/

Gość gość
Mam czterolatkę ale i tak bym się nabrała. Moim jedynym skojarzeniem byłoby że tekst pochodzi z domu bo na podwórku dziecko prędzej prymitywne teksty usłyszy, ten jest trudny dla dzieciaka za bardzo żeby stał się wśród dzieci popularny, no i te "wciry" to z pokolenia pięćdziesięcio-, sześćdziesięciolatków a pracownicy przedszkolni, nawet jeśli kwalifikują się wiekiem, to muszą uważać nawet na takie nibypogróżki. Ewidentnie uwaga z domu i to pochodząca jakby od dziadków. Nawet teraz sądzę że nie kojarzysz jak kto do twojego dziecka mówi. A swoją drogą nie jest to tekst którego można się wstydzić.

Gość gość
tu autorka: nie wiem, może i starsze rodzeństwo ( nastoletnie ) tak do niej kiedyś powiedziało i ona to podłapała, bo zrymowało jej się to

Zastanowiloby mnie skad u dziecka w tym wieku slowo "wciry"... Moglas pociagnac temat i zapytac skad zna takie slowa

Gość gość
Kobieto to nic, mi opowiadała przyjaciół że była taka akcja że chłopiec powiedział przy wszystkich że mama trzymała siusiaka taty w buzi.

Gość gość
a z tym siusiakiem to stara anegdota jak swiat, :D

Moj syn jak byl maly wyskoczyl na imprezie rodzinnej z tekstem "mama pije mleko z siusiaka"... Towarzystwo malo z krzesel nie pospadalo ;-) dobrze, ze wlasnie pociagnelam temat i zapytalam JAKIE mleko. No od... krowki!!! Bo krowa ma wymie miedzy tylnymi nogami i sobie dzieciak umyslil, ze to SIUSIAK krowy :-)

Gość gość
Mojej koleżanki córka opowiadała że tata bije mame bo jest gruba albo że mame tak bolał brzuszek, że aż się jej krewka z pupy lała. Dzieci to dzieci, ja tak nie wierze do końca bo często chcą się popisać

Gość gość
oho RH1 dobrze, ze powiedział od krowy a nie OD BYKA :D

Gość gość
Myślę jednak że rodzice najbardziej wpływają na dziecko . Jeżeli dziecko nie ma dobrych relacji z rodzicami to szuka sobie innego autorytetu.

Gość gość
tu autorka nie zgodze się ze dla dziecka w wieku przedszkolny to rodzic jest autorytetem , na czas obecny akurat jej guru jest jedna z cioć i Pani 1 w przedszkolu, reszta to tylko się czepiają wg niej :D

Wtedy byl jeszcze tak maly, ze chyba nawet nie zdawal sobie sprawy z tego, ze krowa to samica, a byk to samiec ;-) Ale najlepsza byla moja matka, ktora w.pierwszym odruchu wyciagnela mnie do kuchni i zaczela przemowe, ze to nasza sprawa co robimy, ale drzwi sypialni nalezaloby zamykac o_O Ona uwierzyla ;-)

Gość gość
tu autorka: caly czas słyszymy kilka razy na dobe, a ciocia powiedziała, a Pai Jola powiedziała.. jest zapatrzona jak w obrazek to jej autorytety których nie podwaza

Gość gość
Dobre z tym mlekiem z susiaka :P moj syn czesto krzyczy pomocy! Pomocy! Jak go 'na sile' biore do domu, albo w kacie musi stac (ma 3lata prawie), ale sasiedzi mam nadzieje widza, jaki ma charakterek i ze krzywda mu sie nie dzieje ;) a ostatnio, nawet tu o tym pisalam w jakims temacie, powiedzial mi hustajac sie na hustawce jakby nigdy nic 'tatus bije M', co tez jest nieprawda, raz dostal z rok temu klapsa od niego... I w ogole wygaduje takie historie wymyslone, np o tym ze mial wypadek autem, szyby wypadly, bylo duzo szkla, kola odpadly, uderzyl w plot albo znak... A wpadlam jedynie w poslizg zima :D Mysle autorko, ze inni rodzice ktorzy wiedza, pamietaja jakie potrafia byc dzieci, beda sie domyslac, ze nie ma co od razu zglaszac tego :P