Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cY mozna napic sie malego radlera lub karmi w 2 trymestrze

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
0% można

Gość gość
Bavaria ma piwo 0% alkoholu. Radler i karmi sa z alkoholem, wiec nie wolno.

Gość gość
Karmi tez ma 0 zalezy jaki smak

Gość gość
0,0%? Bo chyba jednak nie.

Gość gość
Tylko bavaria - dobrze schlodzona smakuje jak calkiem spoko piwo.

Gość gość
Tylko bavaria ale po niej mialam najwieksza zgage w życiu.

Gość gość
A ja ja pij***avarie i nie mam zgagi. Jest do wyboru zwykla, pszeniczna i dwie smakowe - jablkowa i chyba brzoskwiniowa. Jedyny minus to cena bo mala buteleczka 0,2 i 0,3 kosztuje cos kolo 4 zl.

Gość gość
prędzej karmi, bo ma śladowe ilości alkoholu

Gość gość
śladowe ilosći to też alkohol. NIE.

Gość Justann
Karmi ma zdaje się mniej niż 0,5 % więc przy karmieniu piersią jest ok, a w ciąży okazjonalnie też pewnie nie zaszkodzi. Pytanie ile ma Radler, nie wiem czy przypadkiem nie jest tylu procentowy co piwo, a w najlepszym przypadku o połowę mniej (czyli 2-4%) więc już zdecydowanie więcej. Poza tym jest zasadnicza różnica pomiędzy piciem alkoholu w ciąży, a podczas karmienia piersią. Podczas karmienia, jeśli się stosuje do zasad (nie można karmić przez pewien okres od wypicia), to nie zaszkodzi. A przynajmniej od czasu do czasu.

Gość gość
Pytanie jest o 2 trymestr czyli o ciaze.

Gość gość
Są 2 rodzaje radlera, jeden ma trochę % a drugi 0,0% niedawno go odkrylam :D karmie akurat

Gość gość
Kup sobie Bavarie w Realu. Ma 0,0 % i na pewno jest bezpieczna. Ja bardzo lubie pszeniczna i mimo ze synek ma juz ponad 7 miesiecy i juz nie karmie to dalej tylko ja pije.

Gość gość
sladowe ilosci alkoholu ma tez kefir. Nie popadajmy w przesade, dziecko nie urodzi sie z FAS jesli matka zje w ciazy czekoladki z likierem czy napije sie piwa bezalkoholowego.

Gość gość
Pani wyzej dobrze napisala, taka zawartosc alkoholu jak w piwie bezalkoholowym, czyli 0,05% wytwarza sie rowniez podczas fermentacji jogurtu, wiec juz nie popadajmy w przesade.

Gość gość
ja pilam karmi :)

Gość gość
w ciąży nie piłam, ale teraz karmie i dwa razy w tygodniu pije karmi bo inaczej nie mam pokarmu. Jak wypije to potem się leje strumieniami, a karmi ma tylko 0,4 % alkoholu. Pytałam pediatre powiedziała że to dziecku nie zaszkodzi i mogę pić jesli mi to wspomaga laktację no więc pije.

Gość gość
Ale.odczekujecie odpowiedni czas przed karmieniem jak juz wypijecie alkohol?

Gość gość
mozna i wodki sie napic.chyba kazda matka w ciazy ma swoj rozum?ja nawet bezalkoholowego nie pilam bo sie balam.a znam takie co pily roznego rodzaju alkohol wysokoprocentowy.totalna ignorancja

Gość gość
Ja dowiedziałam sie o ciazy w połowie 3 miesiąca, przez ten zdarzyło sie pare okazji na ktorych piłam alkohol -ludzka rzecz, oczywiscie przestałam gdy dowiedziałam sie o moim stanie ale mimo tego urodziłam zdrowego synka, teraz ma 2 latka. Mamy nie popadajmy w paranoje!

Gość gość
piłam karmi bo mi smakuje. W 3 trymestrze też piłam. Taka ilość alkoholu jaka jest w tym "piwie" nie jest nawet wykrywalna w badaniu więc to śladowe ilości. Bez przesady, zanim wypijesz "piwo" alkohol jaki w nim jest zdąży się spalić. To taka ilość jak ktoś dobrze napisał w jogurcie/kefirze więc bez sadyzmu. Nawet zdarzyło mi się wypić w ciągu całej ciąży małą szklankę po nutelli normalnego piwa. Miałam taką ochotę, że myślałam że zwariuję. W sklepie dostawałam ślinotoku jak pies na kiełbasę. Powiedziałam lekarzowi to mnie wyśmiał - kazał nalać do szklanki i wypić powoli - powiedział, że nie zaszkodzi a zabije ochotę i nie będę się męczyć do końca ciąży i miał rację. I prosze mnie tu źle nie zrozumieć - nie mówię o popijaniu codziennie alkoholu przez całą ciążę a o wyjątku.