Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justys0317

biała sukienka na ślub

Polecane posty

Gość justys0317

Idę za miesiąc na ślub cywilny. Gości będzie 25 i mam takie pytanie. czy wypada mi iść w białej sukience z czerwonym paskiem? Wiem, że biały to kolor panny młodej, ale to tylko cywilny i mały ślub gdzie wszyscy się znają. Proszę o szybkie odpowiedzi.

Gość gość
nie

Gość utttttrrrrrryyyy
nie

Gość justys0317
Moge prosić o jakies uzasadnienie a nie same ,,nie"?

Gość gość
Bo to kolor panny młodej, jak sama zauważyłaś. Są dziesiątki innych kolorów, możesz wybrać inny.

Gość gość
Nie. Na żaden ślub nie wypada iść w białej sukience. Masz tyle innych kolorów do wyboru...

Gość gość
A tam,teraz panny młode wybierają na slub cywilny inny kolor aniżeli bialy,wiec jeśli możesz to zorientuj się i wtedy zdecydujesz:) Moja kolezanka na swoim slubie cywilnym była ubrana w bordo i gdzie ma się to do bieli?

Gość gość
bo z milionów dostępnych kolorów gość na ślubie musi wybrać właśnie biały :D

Gość gość
A dlaczego by nie?! Skoro gość kobieta nie może mieć bileli to dlaczego przyzwala się by gość mezczyzna miał ciemny garnitur i biala koszule?przeciez niby nie można przycmic pana młodego....

Gość gość
Pierwszy raz słyszę, że atrybutem pana młodego jest CIEMNY garnitur.

Gość gość
Nie chciałabym żeby na moim ślubie ktoś miał białą sukienkę, chociażby na cywilnym. Czarna mnie nie obchodzi, ale biała? Nie lubisz tej panny młodej czy jak?

Gość gość
Ja bym kiala bardzo za zle gdyby ktoras kobieta na moj slub zalozyla biala sukienke.... otwarcie bym to nawet do takiej idiotki powiedziala, ze co ona soboe myslala ubierajac biala sukienke. Tym bardziej gdy slub jest taki maly i ten kolor u ciebie po prostu bardzo rzuci sie w oczy.

Gość gość
Nie wypada w białej, a poza tym ja sama to zauważyłam, jak oglądasz np zdj ze ślubu na którym była koleżanka to szukasz wzrokiem białego koloru odruchowo by zobaczyć pannę młodą. po prostu bedziesz sie bardzo rzucac w oczy, az za bardzo... powinna na bialo byc tylko panna mloda. a propo tego jak panna mloda jest jak ktos tu napisal na bordowo ubrana, to dopiero glupia syt jak jakis gosc by mial wtedy biala kiecke,... na pierwszy rzut oka to ją by wzieli za panne mloda :)

Gość gość
srebrną se załóż błyśniesz i nikt sie nie doczepi

Gość gość
do gość z 21.27 a co z choinki się urwałaś?Przeciez 90% młodych panow ma ciemny garnitur:)

Gość gość
gość do gość z 21.27 a co z choinki się urwałaś?Przeciez 90% młodych panow ma ciemny garniturusmiech.gif x Gdzie to tak skrupulatnie policzyłaś? W swoim Pcimiu Dolnym? Kretyńskich argumentów używaj i lepiej abyś poprzestała na tej kompromitacji.

Gość gość
do gość powyżej,no widzisz a ja zgodze się z ta wypowiedzia,ze większość mężczyzn biorących slub ma wlasnie ciemny garnitur,no chyba ze u ciebie w landzie maja jasne;) Bylam na ok 20 slubach i każdy pan młody miał ciemny garnitur....i to były wesela w roznych regionach Polski

Gość gość
gość z 01.05.14 póki co to Ty się właśnie kompromitujesz:):):) Oczywiście,że kolor ciemny jest wyborem u większości mężczyzn

Gość gość
to ja wam powiem tak mnie dziewczyna narzuca czarny garnitur, bo bedzie na chrzciny, na komunię..:P a ja na przekór kupie sobie biały taki kremowy na ten jeden!!! jedyny raz!!i fotki zrobię..najlepiej całą sesję, może być w wodzie z podwiniętymi nogawkami...

Gość gość
To, że większość mężczyzn wybiera ciemne garnitury ma się nijak do tego, że biały zgodnie z tradycją jest kolorem sukni slubnej. Mężczyzna - gość w ciemnym garniturze nie jest zgrzytem (bo dlaczego miałby pytać pana młoego czy wybrał ciemny garnitur), ale kobieta - gość w białej suknii to niewypał. Naprawdę trzeba Wam takie rzeczy tłumaczyć czy udajecie? :)

Gość gość
a se zielona załóż, boś nie dziewica

Gość gość
Kurna, same wyrocznie savoir vivre'u... :/ Przecież to siara jak nie wiem co nie znać takich podstaw, nie wiedzieć, kiedy pasuje włożyć jasny a kiedy ciemny garnitur, czy kiedy ubrać się w białą sukienkę (i kiedy się w nią nie ubierać)...

Gość gość
faceci to chamy,nie sznuja uczuc pana mlodego i ubieraja ciemne garnitury,potem nikt nie wie gdzie jest pan mlody bo wszyscy wygladaja jednakowo

Gość gość
autorko,a czy ty byś chciała by na twój ślub przyszły babeczki w białych sukienkach? Sądzę ,że nie,bo inaczej nie pytałabyś o to na forum oczekując ogólnej aprobaty,podświadomie,lub świadomie sądzisz ,że tak nie wypada dlatego pytasz,więc jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to załóż inną.

Gość gość
Faceci byliby chamami jakby na wieczorną/popołudniową uroczystość (a taką zazwyczaj jest ślub i wesele) zakładali garnitury jasne (te się nosi na mnie zobowiązujące imprezy w letni dzień). Czemu niektórym tak ciężko pojąć, że inne reguły rządzą strojem kobiety, a inne strojem mężczyzny? :o

Gość gość
nastepna kretynka po co pytasz o tak oczywiste sprawy , dlaczego tłuki twojego pokroju przezyc nie moga białej sukni , za grosz taktu jak bezmózgie pustaki

Gość gość
lepiej nie, z prostego powodu: najprawdopodobniej panna mloda nie bedzie miala typowo slubnej sukni i mozecie wygladac bardzo podobnie na zdjeciach. Pol biedy jesli zalozysz krotka biala suknie jesli panna mloda ma typowa beze i welon, wtedy jest kontrast. W sukni slubnej chodzi o to ze PM sie wyroznia w tlumie. Jesli nadal masz watpliwosci to porozmawiaj z PM i zapytaj sie co ona o tym mysli.

Gość gość
NIE

Gość gość
nie, tym bardziej że to jest mały ślub cywilny. Panna młoda może mieć krótką skromną sukienkę, a wtedy Twój strój to totalne faux pas

Gość gość
zazdrościsz jej ślubu,chcesz poudawać PM czy co,o co chodzi,na jej miejscu na twój ślub też bym poszła w białej wieczorowej sukni i co problem? Chciałabyś?