Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ankaa1990x

Początki ciąży, Doświadczone pomożecie?

Polecane posty

Gość Ankaa1990x

Jestem w pierwszej ciązy, początki, czuje się okropnie, nie mam siły wstać z łóżka, zmuszam się do sprzątania, gotowania, spacerów. Boli mnie głowa i nie mam apetytu. Jak już się zmuszę, zeby pospacerować czy cokolwiek zrobić w domu, bolą mnie plecy w części lędźwiowej, jak na okres. Czy te wszystkie objawy to normalne. Jestem w 6 tc. Jak Wy czułyście się na początku. Boję się czy z moją ciążą wszystko ok, wizytę mam dopiero 19 maja a nie chcę wyjść na panikarę i ciągle iegać do mojej prowadzącej ginekolog.

Gość listopadowamama
jak najbardziej jest ok :) początki przewaznie tak właśnie wygladają :) oczywiście są kobiety które przechodzą ciąże bezobjawowo ale widocznie Ty do nich nie nalezysz :) U mnie akurat 6 i 7 tydz były najgorsze ! mdłości , wieczne zmęczenie , bylam cala obolała do tego bolała mnie cały czas głowa , hormony mi skakały tak że potrafilam kłócić się z babcia - co nigdy wczesniej sie nie zdazylo :P ale gdy powiedzialam o co chodzi babunia nie była zła :) Nie masz więc co panikować , ciesz się że są objawy! to znak że ciąża ciągle sie rozwija ! :) a niedługo powinny się albo zmniejszyc albo ustapic calkowicie :) Spokojnych 9 msc :)

Gość gość
Poczatek, początkiem później będzie tylko gorzej. Jestem w 8 miesiącu ledwo laze

Gość gość
Jsne ze wszystko dobrze.ja jestem w 17 tygodniu a do 14 wymiotowalam jak kot.teraz mdlosci sie skonczyly ale za teraz mam straszne migreny

Gość gosc28
hej ja w 9 tygodniu boli glowa i to samo mam ciagle bym lezala spala caly dzien ale zmuszam tez sie wstawac apetyt nie narzekam jem jak leci:)raz mam wilczy apetyt a raz nic nie rusze ja mam wizyte 8ego nie moge sie doczekac bo na poczatku widziala tylko malenki pecherzyk.

Gość gosc28
aaa i od poczatku mam strasznie nabrzmiale piersi w dziem jeszcze ujdzie ale na noc jak sie przebrac katuszs bol :(

Gość gość
ja się czułam fatalnie. ciąża to był mój najgorszy okres w życiu

Gość Ankaa1990x
U mnie też był tylko pęcherzyk na usg, pusty póki co...

Gość gość
ja jestem aktualnie w 14 tc, ale 6 tydzien za mna wiec uznam sie za ,,doswiadczona" :D ja w 6 tygodniu mialam potworne bole brzucha, szybciej sie mecze do tej pory,ale objawy juz troche minely,chociaz jak postoje to bola mnie plecy. Byly dni, kiedy nie chcialo sie wstac z lozka. A byly tez dni, kiedy czulam sie calkowicie normalnie, pelna werwy. Kazda kobieta inaczej znosi objawy,wiec niczym sie nie martw :)

Gość gość
ja jestem w 9 tygodniu ciazy i tez nie mam energii. nic, zero. nic mi sie nie chce. boli mnie wszystko plecy, glowa. raz mam apetyt raz nie. mdli mnie calymi dniami a najbardziej w nocy. zero ochoty na seks ale to nie chodzi o to ze tego nie potrzebuje tylko o to ze nie chce mi sie do tego zabierac bo nie mam energii. jak bylam w 6 tygodniu to nie moglam wystac 5 minut na nogac bo od razu slabo mi bylo. tak bylo do jakiegos 8 tygodnia. teraz jest lepiej ale czasami dalej jest mi slabo. a i czesto mnie bardzo boli zoladek. Do lekarza ide w poniedzialek wiec juz sie nie moge doczekac:)

Ja początek mialam ok, w sumie tylko senność przez jakiś czas. Ale końcówka...łooo Jezuu :)