Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

torbiele na jajniku

Polecane posty

Gość gość

Witam, dwa lata temu miałam operacje na torbiel na jajniku który mi pękł wraz z jajnikiem, jajnik udało sie uratować i nie był usuwany, lekarze mówili mi że cały torbiel został usuniety, chodziłam regularnie do ginekologa i przepisywał mi tabletki antykoncepcyjne na wzmocnienie hormonów i mówił że żadnych zmian po operacji nie ma i jest wszystko w porządku. Po roku czasu rzuciłam tabletki bo ginekolog stwierdził że już nie musze brać je ale to jest na zabezpieczenie seksualne aby nie zajść w ciąże. Mam pytanie czy wiecie może czy torbiele mogą sie odnowic i czy mozna je leczyć jakoś lekami czy też trzeba operacyjnie. Mam też pytanie czy miesiaczka może być nie regularna po tym wszystkim, czy musze znów przejsc sie do lekarza, a najlepiej na usg zeby mieć pewność.

Gość gość
tak torbiel moze sie odnowic ja tak mialam

Gość gość
a przed torbielą bralas pigulki? mnie się wydaje, że ten caly syf to sie bierze glownie od pigulek anty.

Gość gość
nie nie brałam, zaczęłam brać dopiero po operacji, bo lekarz stwierdził że musze na hormony wiec brałam, mam 19 lat i nie widzi mi się znów iść pod nóż ;]

Gość gość
czosnek leczy moja matka miała torbiele bała sie operacji i wyczytała ze hiszpanki dzienki czosnkowi nie choruja na kobiece choroby bo jedza czosnek i zaczeła jesc i jadła przez puł roku a torbiele znikła jadła tylko polski czosnek bo jest silniejszy od innych odmian np chinskiego ktury jest dodatkowo napromieniowany by nie rósł