Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego bycie grubszym jest negatywnie postrzegane w spoleczenstwie

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
bo ludzie grubi obrzydliwie wygladaja. Zwisajaca skora, zwaly tluszczu. Ostatnio na silowni widzialam jak gruby facet jechal na rowerze treningowym. Kawalek brzucha mu wystawal. Fuuuuuuuuuuj!!!!! Poza tym jest to kojarzone z lenistwem. Taki grubas nic przeciez nie robi poza lezeniem na kanapie i wpieprzaniem hamburgerow.

Gość jhhlkhjljljl
grubszym a nie spaślakiem - to róznica - grubszy to wina braku ruchu badz słabszej przemiany materii .Otyłosc to choroba czesto zajedzeniowa , obżarstwo chorobowe psychiczne - tutaj pomoze tylko powazne i dobre leczenie

Gość gość
obżarstwo chorobowe psychiczne????? to duza czesc naszej populacji jest chora psychicznie:P To raczej skutek braku lruchu i przejedzenia. Tutaj nie wchodza w rachube zadne problemy psychiczne.

Gość gość
obżarstwo chorobowe psychiczne????? to duza czesc naszej populacji jest chora psychicznie:P To raczej skutek braku lruchu i przejedzenia. Tutaj nie wchodza w rachube zadne problemy psychiczne.

16:50 ----> Napisałaś tak jak byś była ograniczona :o Przykład facet z siłowni - A po co do cholery się chodzi na siłownię ? Po to żeby między innymi schudnąć ! Jak widać "grubas" nie jest aż tak leniwy , nie leży na kanapie i nie wpieprza hamburgerów skoro poszedł na siłownię.

Gość gość
Bycie grubszym jest negatywnie postrzegane z wielu powodów. Są mniej atrakcyjni (na ogół), do tego bycie grubszym kojarzone jest z lenistwem (bo nie chce się nic zrobić z nadmiarem ciała), obżarstwem (bo ten nadmiar nie bierze się przecież z powietrza), nie dbaniem o siebie i swój wizerunek (bo jestem gruby i nic z tym nie robię). Do tego nadmiar kilogramów jest przyczyną wielu chorób, ignorowanie zbyt dużej wagi jest więc niezdrowe.

Gość gość
Ja mam nadwagę (160cm i 70kg) i jestem negatywnie odbierana. Mam figurę klepsydry, nie mam zwisów, ćwiczę, biegam 3 razy w tygodniu, a i tak odbierają mnie jako "gruba" więc pewnie leniwa i nic z tym nie robi. :/

Gość gość
do gościa powyżej: to skąd ta nadwaga, skoro tyle ćwiczysz? Czy to jest tak, że jesteś aktualnie na etapie zrzucania kilogramów, czy masz nadwagę z powodu choroby?

Gość gość
O taak, na kafe to wszystkie mają wzorowe bmi, żadnych zbędnych kilogramów i figurę 20-latki. To takie niskie atakować osoby z nadwagą, że leniwe, że nic nie robią, że takie śmakie i owakie. Niech każda najpierw się sobie przyjrzy.

Gość gość
Nadwagę mam z powodu siedzącej pracy i zbytniego folgowania sobie w ciąży. Ale ćwiczę od 5 miesięcy regularnie i nie schudłam ani grama.

Gość gość
Nadwage postrzegam negatywnie, poniewaz mam swiadomosc tego, ze w "nagrode" za zdrowy styl zycia bede finansowac leczenie jakiegos spaslaka po zawale/wylewie itd Poza tym nie zachwycam sie niezdrowo osobami, ktore "nagle" schudly 20-30 kg (mam takie dwie w pracy), bo taka nadwaga nie pojawia sie w ciagu jednej nocy i coz to za wynik utrzymac diete przez kilka-kilkanascie miesiecy???? Inni potrafia dbac o linie i zdrowie caly czas.

Gość gość
bo to swiadczy ze sa slabi by utrzymac figure by trenowac i byc w formie ze sobie nie radza w zyciu-dlatego. nie mialam na celu nikogo z nadwaga urazic.

Gość Justann
do gościa 19:53, Mam 175 cm i ważę 65 kg. Niby ok, ale nie mam już dawno figury 20 latki, a po ciąży mam nie za ładny brzuszek. Tyle, że ja nie zamierzam siebie okłamywać, że brzuszek "sam się zrobił", bo nie. Powstał z nadmiaru jedzenia, braku ruchu i nie zniknął, bo nic z tym nie robię. Tak, brzuch mam z lenistwa i nie zamierzam się tłumaczyć, jak większość puszystych, że "się nie da zrzucić", skoro nawet nie próbowałam.

Gość Justann
Aktualnie jestem na etapie spokojnego odstawiania od piersi, więc w końcu stopniowo zaczynam wprowadzać dietę ŻM i mam nadzieję, że pomału zacznę również brzuch gubić. Również nie jestem zwolennikiem diet restrykcyjnych, bo to żaden sukces schudnąć sporo, a potem tyle samo przytyć. Po prostu muszę odżywiać się zdrowo, regularnie, ale jeść mniej (co w czasie karmienia jakoś nie specjalnie było możliwe).

Gościu 19:46 ----> A może "problem" polega w odżywianiu :) ? Nie mówię że się obżerasz jak świnka ;) Ale może masz nieregularne posiłki, mało wartościowe,zbyt późno jesz itd.

Gość gość
Myślę że to wzbudza negatywne odczucia bo wyglada nieestetycznie i wszyscy wiedzą że ma zły wpływ na zdrowie. Sama wazylam za dużo, ale zrzuciilam 15kg i poczułam się o niebo lepiej. Teraz mijają 3 lata i zaczynam przybierać bo jestem w ciąży :-)

Gość gość
Potwór z bagien - z pewnością masz rację. Skoro ćwiczę i nie chudnę to czas popracować nad dietą. 3 razy w tygodniu jem późno bo wracam koło 22 z pracy. Przydałoby się też odstawić słodycze i piwo, to drugie na pewno będzie gorzej bo lato idzie. No i może ogólnie jeść mniej ;)

Gość gość
Ta zly wplyw na zdrowie... A moze zdrowie ma zly wplyw? Choruje na hashimoto, cukrzyce i zespol cushinga i chociaz sie bardzo staram, od grudnia przytylam 14 kg! Wiecie dlaczego ludzie sa grubi? Bo choruja, maja problem z gospodarka hormonalna. Mowie o wielkich, tlustych grubasach, bo przytycie 5 kg po swietach to zwykle lenistwo! A dlaczego sa zle postrzegani? Bo sa grubi. Proste. Na szczuplym, ksztaltnym ciele oko samo sie zawiesza. Grubosc kojarzy sie z choroba.

Gość gość
Up

Gość gość
jakie badanie wykrywa ten zespol

Gość gość
a kto mi potrafi wytlumaczyc -dlaczego osoby bardzo szczupłe, ktore bardzo mało jedza , maja okropna cukrzyce , a czasami osoby otyle maja dobry cukier

Gość Justann
do gościa 00:06 To, że u Ciebie otyłość jest spowodowana chorobą to nie znaczy, że u wszystkich osób otyłych tak jest. W zdecydowanej większość nadwaga jest przyczyną chorób, a nie odwrotnie. Jasne, że są osoby chore (jak pewnie Ty) i zrzucić nie zrzucą, bo choroba nie pozwala. Ale u większości jest to zła dieta i brak ruchu. Nic więcej.

Gość gość
Do goscia z 10:28 badanie kortyzolu. A pozniej diagnostyka szpitalna. Chodzi o guza/gruczolaka przysadki, ktory zaburza prace nadnerczy