Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowalijka1

uciążliwe sąsiedztwo

Polecane posty

Gość nowalijka1

zamieszkałam z mężem i dzieckiem w nowym szeregowcu. sąsiedzi z boków są ok.Niestety z tyłu gdzie mamy wszyscy mini ogródki 4x7 metrów .7 metrów wzdłóż każdego segmentu sąsiaduje z nami jedna długa wąska posesja.od czasu kiedy szeregowiec został zamieszkany zaczęły się problemy.Po tym wolnym pasku sąsiadów dzieci 7 letnie jeżdżą na quadach ,teraz z kolei właściciel poustawiał prawie pod oknami ciężki sprzęt,chociaż innego miejsca jest u niego dosyć . zaznaczę że wybudował 3 metry od domku obok warsztat który wysoką ścianą bez okien przysłonił widok i zabrał światło dla pięknego domku jednorodzinnego obok nas. Boimy się że naprzeciw nas też może tak zrobić.Podobno postawił ten warsztat gdy właściciel domku który mógł wnieść zaskarżenie o tę budowę był w tym czasie w Stanach a gdy wrócił teraz musi patrzeć z balkonu na mur tego wielkiego budynku. jak możemy się odgrodzić od tego sąsiada mamy od jego strony salony i jadalnie oraz te mikro ogródki. A widok z piętra jest koszmarny bo widać wszystko jak na dłoni i goły pas ziemi a na nim stoją te wielkie maszyny koparki i spychacze. Pomocy co robić? A miało być tak pięknie i według developera i tego sąsiada nic uciążliwego nie miało tu powstać. Nasze okna są w odległości 4 m od siatki i nie można otworzyć okien nie wspomnę o spędzaniu czasu w tym ogródku z dzieckiem .Macie jakieś rady bo jesteśmy załamani ?

Gość gość
Napisz do burmistrza pismo aby sasiad zlikwidowal mur bo niezyczysz sobie zadnych zabudowan pod oknami proste. Ja tez mam problemy z sasiadami menelstwo i k******o potrafia pod oknem przejsc i mnie wyzywac