Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przerwanie Azalii w połowie listka a inne tabletki, czy mam je brac od razu

Polecane posty

Gość gość

Azalia mi nie pasuje ewidentnie( krwawienia straszliwe). Nie karmię od wczoraj. Mogę wziąc dzis ostatnią tabletkę (zostalo okolo 2/3 listka) i zacząc brac inne 2składnikowe( dokladnie Lesine)?? Czy ktos ma informację na ten temat? Z gory dziękuję

Gość gość
Skoro masz drugie tabletki to zapewne byłaś po nie u lekarza, dlaczego jego nie zapytałaś? Czytałaś ulotkę jednych i drugich? Mi się coś kojarzy, że możesz brać od razu, tylko lepiej przez tydzień się zabezpieczaj. Poczytaj dokładnie ulotki.

Gość gość
TABLETKI mam sprzed ciąży i to okolo 5 opakowań. Jak byłam u lekarza nie wiedzialam ze stracę pokarm wlasciwie w ciągu 2 tygodni a dodatkowo ze zacznie się u mnie taka rzeźnia.

Gość gość
Nie ma nic w ulotce? Mi się zdaje, że jest coś napisane kiedy i jak zacząć brać przy przejściu z tabletek jednoskladnikowych.

Gość gość
Ja przechodziłam od razu z jednych na drugie, lekarz mówił że działają póki się utrzymuje laktacja, a jeszcze tydzień później mleko raczej jest (bo zwykle ten tydzień się "uważa"), jakby mi jakimś przypadkiem zanikł pokarm wcześniej niż po tygodniu to te dni miałam jeszcze przeczekać.

Gość gość
Nie rozumiem do konca...Tzn ze jezeli jutro przerwe Azalię (zostanie mi ponad pol listka ) i wezme od razu Lesine to jestem zabezpieczona czy nie??

Gość gość
Ja teraz przeszłam z Cerazette (to samo co Azalia) na plastry. I w ulotce było wyraźnie napisane że można w każdej chwili przejść na Evre, tylko przez tydzień trzeba się dodatkowo zabezpieczać. Ginekolog to samo mówíł. Ze zmianą tabletek na inne jest tak samo. Nie ryzykuj i przez tydzień się dosatkowo zabezpieczaj. Pozdrawiam

Gość gość
Mi lekarz mówił że normalnie trzeba się zabezpieczać, ale przy karmieniu jest inaczej, tzn. jeśli dalej mam laktację (niekoniecznie karmię) to jestem zabezpieczona, bo jeszcze Azalia działa.

Gość gość
B dziekuje.czyli od jutra Lisene.odstawiam azalie i przez 7dni byc moze jestem niezabezpieczona.laktacje nadal mam ,choc b mala.dzieki