Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Migotka orjentacyjna

homo i bi

Polecane posty

Mam za sobą 2 nieudane związki z facetami i ostatnio zrozumiałam, że chyba od zawsze pociągały mnie również kobiety. Dlatego chciałabym zobaczyć jakbym się sprawdziła w takim związku z kobietą. Znaczy się chciałabym stworzyć poważny związek, ale nigdy nie byłam z kobietą w jakiejś innej relacji niż przyjacielska i nie wiem czy by coś z tego wyszło. Chciałam was w związku z tym zapytać gdzie można poznać jakąś lesbijkę i jak sprawdzić czy dana kobieta jest lesbijką. Nie chcę szukać dziewczyny na jakiejś stronie internetowej bo jeżeli coś z tego wyjdzie to nie chcę wspominać, że poznałyśmy się na forum dla zdesperowanych lesb, dlatego ta opcja odpada. Czasami jakieś kobiety dają sygnały, że chciałyby czegoś więcej, ale mam wrażenie, że szukają po prostu jedno nocnej przygody.

Gość gość
Trudno powiedzieć. Mogłabym Ci stereotypowo opowiedzieć jak wygląda lesba - krótkie włosy, męskie ciuchy..., ale to nie jest regułą. Najlepiej po jakimś czasie znajomości zobaczyć jak reaguje na bliskość z inną kobietą tzn, czy tak po przyjacielsku czy podoba się to jej.

Gość gość
są specjalne imprezy organizowane dla par homo....

Gość gość
ŹLE TO NAPISAŁAM :D NIE TYLKO DLA "PAR"

Gość kombo
Czytałem gdzieś, że lesbijki i geje to co 30 osoba.... Musisz poprostu obserwować ich zachowanie, jak się na Ciebie patrzą. :classic_cool:

Co 30 osoba, powiadasz? No cóż, może kiedyś na taką trafię. :) -------------------------------------------- Jeżeli chodzi o imprezy to dobry pomysł, ale wyszłabym na taką samą desperatkę jak wtedy gdybym szukała dziewczyny na jakiejś stronie. Bo, przecież pewnie byłoby widać po co przyszłam na taką imprezę, no chyba, że wzięłabym przyjaciół........... ----------------------------------------------- A co do tego patrzenia na ruchy ciała to chyba się nie sprawdzi bo szukam kogoś z kim stworzę poważny związek, a już pisałam, że często dziewczyny szukają takiej jedno nocnej przygody.

Hej! Dzięki z ten link do jakiejś strony katolickiej dla narwańców! Tylko wiesz, mam gdzieś waszego boga :) I nie powiedziałabym, że bycie z kims kogo się kocha jest zboczeniem....

Gość gość
Sprowadzisz na siebie jedynie potępienie, szczęście szybko okaże się iluzją i zmieni się w cierpienie, droga jaką chcesz obrać to zniewolenie umysłu i ciała. Pamiętaj że z homoseksualizmu wyleczyło się już dziesiątki tysięcy ludzi na świecie.

Gość gość
homoseksualizm to nie choroba, już dawno został wykreślony z tej listy zacofańcuuu

Gość gość
Nawet najlepszy lekarz nie uleczy głuchego jeśli ten nie chce słyszeć. Otwórz oczy! Słuchasz jak dotąd tylko jednej ze stron, ludzi którzy pod presją zostali zmuszeni do wykreślenia tej choroby, posłuchaj także opozycyjnej strony, świadectw uleczonych kobiet i mężczyzn, z całego świata i lekarzy, którzy od lat skutecznie leczą tą chorobę.

Gość gość
Masz prawo pozostać głuchą. Niech Bóg miłosierny, Ojciec, Syn i Duch Święty ma cię w swej opiece.

Ale to nie choroba, rodzisz się z określoną orientacją. Jeżeli ktoś chcę to może zostać uleczony ze wszystkiego. Ja nie uważam, że coś takiego należy leczyć i dlatego nie zamierzam nic z tym robić, mam nadzieję, że kiedyś znajdę swoją drugą połówkę i będę szczęśliwa, chociaż nie zakładam, że musi to być kobieta.

Gość gość
drastyczne badania dotyczące homoseksualizmu wyszukaj tego hasła :)

Nie mam zamiaru nic sprawdzać :) O temat orientacji można się sprzeczać i sprzeczać, a ja nie mam już czasu i ochoty kłóciś się z kimś kto łączy wszystko z bogiem, który szczerze mówiąc nie ma dla mnie znaczenia. No, ale jeżeli chcesz to nazywaj mnie córką Szatana.

Gość gość
Jesteś córką Boga, nie szatana lecz ma on na ciebie wpływ jak na nas wszystkich. Dlaczego nie chcesz wysłuchać drugiej strony sporu? Tak bardzo się boisz prawdy? A może boisz się tego że to co przeczytasz skłoni cię do myślenia? Zanim się podejmie ważną w życiu decyzję zawsze warto znać wszystkie za i przeciw. Czytając to co ci polecam, potraktuj to w ten właśnie sposób.

Eh, ale problem w tym, że dyskusja z Tobą nie ma sensu bo zarzucasz mi to, że nie chcę zrozumieć drugie strony, a tymczasem ja Tobie mogłabym zarzucić to samo. Nic o mnie nie wiesz, a już mnie osądzasz i to jest właśnie problem wielu katolików, udają potulne owieczki, a tak na prawdę sami chcą decydować o innym człowieku. Tylko, ze człowiek to z reguły istota rozumna, więc nie da sobą dyrygować jakimś szajbusom z średniowiecznymi poglądami. A jeżeli chodzi o to czy boje się prawdy, albo głębszego zastanowienia nad tematem to NIE. Nie boje się tego. Zwłaszcza w ostatnim czasie dużo o tym myślałam i brałam pod uwagę różne możliwości (ale nie religijne bo są one dla mnie śmieszne) i wybrałam to co było dla mnie słuszne, a jeżeli chodzi o to co jest prawdą - nie Tobie o tym decydować.

Gość gość
Słuszne? Gdybyś była tak bardzo pewna swoich racji nie byłoby dla ciebie problemem przeczytanie zdania opozycj. Jeżeli coś cię chamuje przed tym to właśnie ograniczenia jakie sobie narzuciłaś.

Gość gość
Lesbijki albo kobiety bi da się wyczuć intuicyjnie, nazywa się to "homoradar" :P Przynajmniej ja się nigdy nie pomyliłam, jeśli jakąś kojarzyłam wyłącznie z widzenia to zawsze po czasie dowiadywałam się, że ją też kręcą dziewczyny ;) Skoro nie chcesz przez internet to proponowałabym spotkania dla osób homoseksualnych albo kluby - choć różne opowieści o tym krążą, dużo osób narzekało, że tam "każda z każdą". Ja nie byłam, więc nie wiem. Takie dziewczyny poznawałam na normalnych imprezach hetero, ale od razu potrafiłyśmy nawzajem wyczuć swoją orientację :)

Gość gość
Uważaj też na to, co mówisz - sporo kobiet, zwłaszcza lesbijek jest wyczulonych na bi, szczególnie jeśli usłyszą "Nie wyszło mi z facetami, chciałabym spróbować z kobietą". Najczęściej mają uraz po tym jak dziewczyna później nagle stwierdziła, że jednak jest hetero i woli facetów :p

Słuszne? Gdybyś była tak bardzo pewna swoich racji nie byłoby dla ciebie problemem przeczytanie zdania opozycj. Jeżeli coś cię chamuje przed tym to właśnie ograniczenia jakie sobie narzuciłaś. - Jeżeli kogoś nie znasz to proszę nie oceniaj. Zarzucasz mi ciągle jakieś ograniczenie po to by udowodnić swoją rację, a nie odpowiadasz na moje zarzuty. To wygląda tak jakbyś ciągle pisał o tym samym, chcial narzucić mi swoje poglądy, a kiedy nie uzyskujesz zadowalającej odpowiedzi (przyznania Ci racji) wyrywasz coś z kontekstu i znowu oskarżasz mnie o to samo. Pisałam już, że o tym dużo myślałam i zdaje sobie sprawę z drugiej strony i wiem jakie ludzie (zwłaszcza w zacofanej Polsce) mają o nas zdanie, ale nie mam ochoty po raz setny czytać tego samego. Czujesz, że masz jakąś misje nawracania, czy co? Lesbijki albo kobiety bi da się wyczuć intuicyjnie, nazywa się to "homoradar" jezyk.gif Przynajmniej ja się nigdy nie pomyliłam, jeśli jakąś kojarzyłam wyłącznie z widzenia to zawsze po czasie dowiadywałam się, że ją też kręcą dziewczyny oczko.gif Skoro nie chcesz przez internet to proponowałabym spotkania dla osób homoseksualnych albo kluby - choć różne opowieści o tym krążą, dużo osób narzekało, że tam "każda z każdą". Ja nie byłam, więc nie wiem. Takie dziewczyny poznawałam na normalnych imprezach hetero, ale od razu potrafiłyśmy nawzajem wyczuć swoją orientację usmiech.gif - Czytałam o tym na jakimś blogu, ale nie wiem czy to takie proste. Chociaż jeżeli mogłabym to wyczuć byłoby świetnie. No nic, muszę obserwować ;) Uważaj też na to, co mówisz - sporo kobiet, zwłaszcza lesbijek jest wyczulonych na bi, szczególnie jeśli usłyszą "Nie wyszło mi z facetami, chciałabym spróbować z kobietą". Najczęściej mają uraz po tym jak dziewczyna później nagle stwierdziła, że jednak jest hetero i woli facetów jezyk.gif - . Wiem, że to "nie wyszło mi z facetami to szukam teraz czegoś innego" brzmi jakbym szukała jednorazowej przygody, ale myślę, że mogłabym być z kobietą w poważnym związku.