Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciężka sytuacja w domu

Polecane posty

Gość gość

Wiem , ze było tych tematów od cholery i jeszcze więcej, ale musze się wyzalić tutaj :( mamy z mężem roczne dziecko,spory kredyt na mieszkanie, tylko mąż pracuje, ja kończe studia (do października mam rentę rodzinną). Męża zwolnili niedawno z dość dobrze płatnej pracy, teraz pracuje jako doradca klienta i zarabia najniższą, ja przed ciążą pracowałam na umowe zlecenie, pracowałam do 8 mc. Myślałam, że wróce po około roku do firmy mały by poszedł do żłobka ma 2h dziennie tak mąż by dogadał zmiany w pracy i ja też, ale ....podziękowali mi i powiedziali że dopiero od grudnia będą mnie potrzebować :( załamana jestem kasy nie ma prawie na nic. Obecnie brakuje nawet na jedzenie i pieluchy. Nigdy nie byliśmy w takiej sytuacji. Na pomoc teściów nie mamy co liczyć, czasem mały dostanie 50 zł na pieluchy, moja mama daje nam 100/200zł/mc.Źle się z tym czuje, że muszę brać od niej pieniądze. Szukam pracy w domu, albo dorywczej na weekendy ale ciężko. Nie wiem już ile cv wysłałam, Jestem załamana :(((((((

Gość gość
Na jedzenie nie macie ale na komputer i internet tak

Gość gość
To mam komputer sprzedać i odłączyć internet? Ciekawe jak wyślę cv,głupie gadanie ;/

Gość gość
no musicie jakoś przetrwać nie ma innej rady, jak praca. szukaj innej pracy a nie czekaj do grudnia a mąż też mógłby pomyśleć o lepszej posadzie. wiem że ciężko ale na pewno wam sie uda.

Gość gość
sprzedaj mieszkanie i kup mniejsze

Gość gość
mnóstwo ludzi ma takie problemy, co można ci poradzić... praca albo mops.

Gość gość
Mąż też szuka, ja też cv wysyłam. Ale to siedzenie i czekanie mnie przerasta mam dość. Najgorsze jak mały woła to czy tamto chcę, a my nie możemy mu kupić bo nie ma kasy;/

Gość gość
To jest wlasnie odpowiedzialnosc polsliej rodziny. Zrobic sobir dzoecko i wziac kredyt w sytuacji gdzie facet ma niepewna robote a kobirta umowe zlecenie. A teraz lament i bieda. Bylo pomyslec najpierw a nie teraz narzekac.

Gość gość
sama mam teraz problemy finansowe wiec cie rozumiem chociaz ja nie mam dziecka, trzymam kciuki zeby slonce sie do was usmiechnelo;)

Gość gość
Dla twojej wiadomości maż miał stałą pracę i umowę na czas nieokreślony. Dalibyśmy radę wyżyć nawet z jego pensji.

Gość gość
Dziękuję i wzajemnie;)

Gość gość
No widocznie nie taka stala skoro go zwolnili!

Gość gość
my rok temu mielismy taki czas, ze tez na mleko nie mielismy... Zadluzylismy sie, ale teraz juz jest o niebo lepiej. Szukajcie oboje, teraz zacznie sie praca sezonowa, to tez mozna cos dorobic

Gość gość
to idź do mopsu

Gość gość
Ale wy glupie u zawistne jesteście. Teraz czasy są takie, że każdego z każdej firmy mozna zwolnić. Takie pewne jesteście, ze Was to nie spotka, oby nie bo jak w życiu jesteście tak mile jak na kafe to pies z kulawa nogą Wam nie pomoże. Autorka trzymaj się, dacie radę. Po złych dniach przychodzą dobre.

Gość gość
Ile wyslAlas tych cv 5-10 jezeli by ci zalezalo to przeszlabys sie po miescie i zostawiala gdzie popadnie.moze akurat u kogos zwolni sie miejsce

Gość gość
do grudnia jakos dacie rade a miedzyczasie maz moze znajdzie lepsza prace, dziecko jeszcze male nie musisz mu wszystkiego co widzi kupowac,

Gość gość
Ja kiedyś wysłałam 35 cv i tylko jedna firma mi odpowiedziała :-)

Gość gość
To jest wlasnie odpowiedzialnosc polsliej rodziny. Zrobic sobir dzoecko i wziac kredyt w sytuacji gdzie facet ma niepewna robote a kobirta umowe zlecenie. A teraz lament i bieda. Bylo pomyslec najpierw a nie teraz narzekac. x jasne ty jesteś idealna, masz zycie zaplanowane w kazdym calu. życie to życie, potarfi sie zmienić o 180 st w jednej chwili. I co mamy siedzieć, wynajmować, nie mieć dzieci bo.... coś może się stać. nawet jakby nie stracili pracy może przyjść inne nieszczęście, np ciężka choroba i co wtedy??? rozumiem że też jesteś na to pzrygotowana... w postaci 100tys na koncie.

Gość gość
A czy to Autorki wina, że w Polsce jest sytuacja antyrodzinna?! To państwo polskie powinno zapewnić Jej i mężowi pracę z godziwym wynagrodzeniem. Autorka ma prawo mieć dziecko i męża. 12:09 Ty chyba w ogóle nie oglądasz wiadomości, bo nie masz jakiegokolwiek pojęcia o obecnej sytuacji na rynku pracy! Skąd Autorka miała odłożyć 100.000,00 zł?!

Autorko - nie przejmuj się opiniami. Tu kwoki są tak idealne że hej :D Do czasu :D :P Nie jednej życie się z biegiem lat zmieniło ;)

Gość gość
Szukaj pracy przez znajomych, wysylanie cv to strata czasu. O cos dorywczego nawet popytaj, sprzatanie, opieka nad dzieckiem-czasem nianie maja pod opieka swoje i czyjes dziecko, zalezy jak si dogadasz. Ale pierwsza rzecz to znajomi, uruchom wszystkie kontakty, nawet te najstarsze, to jest najlepsza metoda! Powodzenia, bedzie dobrze!

Gość gość
Dzięki za wszystkie komentarze zarówne te złe jak i dobre;) wysłałam dużo cv nawet nie liczyłam odezwali się z kilku firm oferowali prace wzamian za prowizje od sprzedaży :( szukam po znajomych też chyba umówie sie na jakieś sprzątanie bo widzę że są oferty:)

Gość gość
TO po co zrobiliście sobie dziecko jak nie mieliście penwj pracy i kredyt na głowie .

Gość gość
No to chyba się ciesz że za prowizję od sprzedaży, a co ty myślałaś że pójdziesz do pracy leżeć i pachnieć na 8 godzin i pensyjka leci nie te czasy już, ile zarobisz, tyle dostajesz i tak powinno być w każdej pracy

Gość gość
Taaaaaaa, na pewno roczne dziecko wołe "chcę". Nie bądź śmieszna :D

Gość gość
Niezly nieudacznik z Twojego meza skoro z dobrej pracy go wyrzucili i zostal doradca klienta. Ciesz sie ze masz jeszcze rente. Idz protestowac pod sejm zeby ci tusk dal!

Gość gość
Szukaj jakiejkolwiek pracy, nawet w weekendy w galerii handlowej!!!!!

Gość gość
czasami tak sie zdarza no na spoko :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość gość
Boże jakie niektóre jestescie okropne jak można tak oceniac człowieka na podstawie tego co napisze. Gdzie napisałam ze dziecko woła że chce? Pokazuje palcem i mówi "aj" co znaczy daj. W dzisiejszych czasach nikt by nie móglł miec dziecka bo takie a nie inne warunki są. W galerii handlowej już złożyłam cv gdzie tylko sie dało mam nadzieje że zadzwonią.