Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żenić się czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, potrzebuję poznać opinię z innego punktu widzenia. Jesteśmy ze sobą wiele czasu, spodziewamy się dziecka, jestem w 3 miesiącu ciąży. On pracuje We Włoszech i wraca co miesiąc na dwa tygodnie, ma bardzo dobrze płatną pracę. Teraz gdy spodziewamy się dziecka, ja wróciłam do rodziców by nie być sama w pustym mieszkaniu, teraz będąc w ciąży samotność bardzo mi doskwiera. On wyjechał i wróci dopiero w połowie czerwca. Na początku mieliśmy plan by wziąć ślub w sierpniu i wrócić razem do Włoch, znaleźć mieszkanie i tam urodzić. Jednak wiele osób odradza ten pomysł i proponuje brać ślub po porodzie jednak wtedy będę musiała tu zostać z dzieckiem do porodu - listopad i nawet po, bo nie mogę wyjechać z dzieckiem nagle za granicę bez jakichkolwiek papierów na pobyt, bez ślubu a bardzo tęsknimy za sobą, teraz jego wyjazdy trwają już dwa miesiące bo pracuje dla firmy która ma większe zlecenia i nie chciałabym czekać na niego gdy będę miała dziecko.(?) Co sądzicie, czy ślub to dobrze wyjście, jakie mam za jakie przeciw?

Gość gość
a po co ty ludzi słuchasz, słuchaj siebie, po co życ osobno, jaki to ma sens, po urodzeniu dziecka będzie ci gożej, nigdzie się nie ruszysz, bedziesz dostawac bzika w domu, sama

Gość lamer melculo
Ja bym się nie żenił. Jest mnóstwo innych wyjść. Jednym z nich jest kupa.

Gość pale ale sie nie zaciagam
pytasz czy wychodzic za maz?

Gość gość
Czyli lepiej wziąć ślub i wyjechać z nim, wynająć mieszkanie i tam urodzić? Czy nie narobimy sobie tym bałaganu?Sama już nie wiem, nie wiem jak to jest z małym dzieckiem w innym kraju. Zaczęłam wierzyć, że tutaj w Polsce będę mieć lepszy start, pomoc przy dziecku i bla bla bla.. Ale chłopaka daleko ...

Gość gość
uródź w Polsce by dzidzia miała nasze papiery.

Gość gość
jezu jaka pomoc, ja urodziłam w polsce nie majac rodziców , tylko męża który też nie ma rodziców.dałam sama rade,potem wyjechaliśmy za granicę.

Gość gość
Ale wtedy gdy podrośnie i tak będziemy chcieli wyjechać tam na stałe i tam mieszkać, czy ślub i urodzenie we włoszech nie daje dziecku lepszych papierow - o których mówisz?Nie wiem czy dobrze myślę,stad pytanie...

Gość gość
Ja nie boję sie że sobie nie poradzę. Mnie męczy czekanie, czy nie zeświruje czekajac co miesiąc aż wróci i nas odwiedzi nie wiem czy tego chcę a czy to nie mus tak być.

Gość gość
a czym polska od włoszech niby lepsza, niczym, tam bedziecie chociaz ciepło miec, nie bedziesz tracic kasy na ogrzewanie

Gość gość
a jak ci się nie ułoży z gościem i będziesz chciała wrócić? lepiej żeby miał polskie obywatelstwo i polskie papiery a tylko włoski paszport.

Gość gość
ale kto jej tam dziecko zabierze , skoro mąz jest polakiem

Gość gość
róbta co chceta , ale ja wolę dmuchać na zimne i nie obudzić się z ręką w nocniku.

Gość gość
Rany jesli mam na każdego patrzeć czy się nie ułoży to co to za życie? jak mam je ułożyć? jesteśmy ze sobą, mamy dziecko, i mam patrzeć podejrzliwie czy nam się nie ułoży? czy to nie głupie? a potem dziwota że mężowie was zdradzają.. czuję zazdrość...czym polska od włoszech lepsza? nie wiem czym lepsza, wiem że tam pracuje od 3 lat i tam chce założyć rodzinę, na pewno zarobi więcej niż tu ...

Gość gość
TAAAAK? a te idiotki co to wychodzą z miłości wielgachnej za arabów a później same bez dziecka ledwo z życiem uchodzą ? A polacy niby lepsi? , facet to facet kocha dopuki innej nie pokocha:D

Gość gość
Ale wy tempe jestescie

Gość gość
Ale to polak jest ... Dawno temu jedno liceum kończyliśmy a nie arab ..

Gość gość
Zrobisz jak będziesz chciała, chcę tylko żebyś była świadoma swojego wyboru i nie była naiwna.:) Wiesz, strzeżonego Pan Bóg strzeże:)

Gość gość
ale Wy mi prawicie morały o mężczyźnie a ja zadałam zupełnie inne pytanie... zero odpowiedzi

Gość gość
tej , ty masz dziecko z nami czy z facetem? z kim ty takie sprawy omawiasz? :D

Gość gość
jak to zero odpowiedzi ja ci napisałam jedź , chyba że chcesz tęsknic i dostawac w głowe sama z dzieckiem w polsce