Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od czego tak sie kurzy i robia sie koty na podlodze

Polecane posty

Gość gość

nie wyrabiam z wucieraniem kurzu.

Gość gość
jak czesto odkurzasz?

Gość gość
co 2 dzien. a codzennie myje podlogi. spezatalam w piatek. odkurzanie, mycie podlog. a dzis koty pod meblami. a zawsze odkurzam dokladnie.

Gość gość
podobno wiecej kurzu gromadzi sie tam gdzie nie ma dywanów/wykładziny tylko są same panele

Gość gość
Suche powietrze no i otwierani okien

Gość gość
mam tylko panele.

Gość gość
Gościu wyzej z jednej strony to prawda wyżej o kiedyś miałam dywan i na podłodze było tego mniej ale mi się wydaje ze to się poprostu zbiera się na nim. U mnie to samo non stop się kurzy a najgorzej na szafkach wysoko jak zetre i zanim powycieram szafki juz kurz osiada na tych pierwszych, scieram na mokro wietrze pokój a ciągle kurz i kurz

Gość gość
U was też codziennie się tak kurzy? Przy małych dzieciach?

Gość gość
u mnie też się strasznie kurzy, mam płytki i parkiet, wiec to chyba nie tylko kwestia paneli, nie mam dywanów to fakt i często otwieram okno; dałam już za wygraną i odkurzam, zmywam 2 razy w tygodniu, też się zastanawiam skad to cholerstwo sie bierze

Gość gość
mam dokladnie to samo czesto wietrze,mam same panele podobno panele bardziej przyciagaja kurz doslownie robi sie taki mech wszedzie po 2 dniach dobrze ze mam male mieszkanie

Gość gość
Ja mieszkam pod lasem i to jest dopiero porażka. Nie wiem co to ma do rzeczy, ale jak mieszkałam w mieście to mi się aż tak nie kurzyło, a tutaj koty trzeba zbierać codziennie, a pajęczyny co 3 dni!!!

Gość gość
ja mam panele (bez dywanów) i nie mam widocznego kurzu czy "kotów". Odkurzam ze 2 razy w tygodniu (tak, tak, zaraz zostanę wyzwana od brudasek :P ) . Może odkurzacie niedokładnie?

Gość gość
ja codziennie ścieram kurze a i tak szaro dalej....

Gość gość
Mam panele i tez już nie mam siły do tych kotów, skąd się to bierze. Odkurzam, myje, scieram a na drugi dzueń to samo.. zwariować można .

Gość ruda gertruda
to chyba zależy od tego gdzie się mieszka - ja mieszkam blisko dużej ulicy i zawsze było u nas dużo kurzu. ale odkąd urósł nam gęsty żywopłot to jest dużo lepiej. kiedyś gdzieś czytałam że znaczna część kuzu ktory jest w naszych mieszkaniach to ludzki naskórek i włosy... ilu masz domowników?

Gość ruda gertruda
kurzu - bo zaraz oberwie mi się od analfabetek - szwankuje mi literka r na klawiaturze.

Gość gość
tak , tak literka r

Gość ruda gertruda
to zauważ, że wyżej napisałam kurzu. po prostu erka mi szwankuje w klawiaturze. i gdybym nie wiedziała jak to napisać, to bym się sama nie poprawiła...

Gość gość
a jednak zadzialała :D literka R

Gość gość
Rady mojej lekarki przeciwko alergii: codzienne ścieranie kurzy, żadnych maskotek dywanów itd, zmiana firanek i pościeli raz na tydzień i tym podobne. Tylko ja mieszkam praktycznie w tym pokoju co śpimy, dwa okna z firankami mam malutki dywanik i non stop czuje ze się kurzy, boje się porządnie strzachnac pościel żeby się nie kurzylo, a jak dziecko skacze po lizky to juz masakra, pajęczyny zaraz się robią skąd to się wszystko bierze? A mieszkam na wsi i nie przy żadnej drodze a i tak się kurzy. Masakra!

Gość ruda gertruda
bo ona nie jest zepsuta całkiem tylko szwankuje - co znaczy że nie zawsze zadziała, a ja nie zawsze patrzę czy się wybiła czy nie. a zesztą nie chce mi się z Tobą dyskutować, bo skoro Twoim zdaniem wszyscy tutaj poza tobą to analfabeci a Ty jedyna alfa i omega. kolorowych snów.

Gość gość
a może jakieś dobre rady zamiast kłótni?