Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ktorym tygodniu ciazy pojawily sie Wam rozstepy na brzuchu?

Polecane posty

Gość gość

jakich kosmetykow uzywalyscie?

Gość gość
uzywalam olejku na rozstepy firmy Palmers. Cala ciaze bylo ok. Ale w ostatnich 2-3 tyg.maly tak sie rozpychal,ze porobily sie na bokach i przy pępku. Nie sa tragiczne,ale sa. I wew.strona ud.

Gość gość
Mi jakoś w 7 nagle zaatakowały ;) kupiłam jakiś drogi krem w aptece który całe g.. pomógł.Teraz jestem w drugiej ciąży i mam nadzieję że się nie pojawią w każdym razie nie zawracam sobie tym póki co głowy:)

Gość gość
Smarujcie oliwka dla dzieci.Codziennie.Ja mialam w ciazy rozstepy I dopiero po fakcie lekarz mi powiedzial o oliwce

Gość gość
Ja od samego poczatku uzywam ziaji

Gość gość
wyglada jak twarz eddiego krugera

Gość gość
Na brzuchu nie mam żadnych rozstępów, niestety na tyłeczku i udach owszem :(. Wyszły dopiero po ciąży. Od trzeciego miesiąca używałam bio oil.

Gość gość
Rozstepy?ja jestem trzy lata po porodzie i niemam rozstepow na brzuchu. :)

Gość gość
gosc 15:11 - chyba freddiego..

Gość gość
15:17 a smarowalas sie czyms?

Gość gość
Ja bylam mloda jak bylam w ciazy mialam 20lat i niczym sie niesmarowalam,malo przytylam i niemam rozstepow na brzuchu a po porodzie. Dotknelam brzucha to mialam dolek :)

Gość gość
to tylko pozazdroscic

Gość gość
Oliwka nic wam nie da. Tylko krem na rozstępy stosowany od 4mca ciąży. Ja nie mam ani jednej kreski na brzuchu!

Gość gość
Ale jak bede w drugiej ciazy to zaczne sie smarowac bo mnie tu straszycie. :)

Gość a mi szkoda
zbierałam informacje na szeroką skalę i powiem Wam, że kto ma mieć rozstępy - to je będzie miał, a kto nie - to nie; cudownej metody nie ma; to jest w dużej mierze kwestia genów; bardziej prawdopodobne są rozstępy u bardzo młodych dziewczyn; "starym" matkom mniej grożą; można się smarować czymkolwiek, ważne - żeby systematycznie, to w miarę może pomóc; fajna jest oliwka z BabyDream i balsam z tego

Gość gość
Ja też używałam zwykłej oliwki dla dzieci, dopóki nie zaczął mi przeszkadzać zapach to jeszcze olejek arganowy. Też zero rozstępów. Ale przytyłam 8,5 kg miałam mały brzuszek. Więc pewnie dlatego

Gość gość
rozstępy- to głównie skłonność genetyczna... ja od samego początku ciąży smarowałam się tonami oliwki dla dzieci, później używałam samych naprawdę drogich kosmetyków na rozstępy z apteki do samego końca ciąży... pomiędzy tym też oliwka... no i co ? brzuch mam zmasakrowany. Mam 23 lata i nie wyobrażam sobie pójścia na plażę... ;/ Ale co zrobić.. moja mama ma brzuch zmasakrowany rozstępami, moja babcia, moja siostra... to po prostu skłonność genetyczna. Znam dziewczynę, która w ciąży przytyła 30 kg, nie smarowała się totalnie niczym, bo nie miała pieniędzy na drogie kremy. I co? Po cięży schudła 40 kg, więc była jeszcze szczuplejsza niż przed.... i nie ma żadnego rozstępu... dzisiaj śmiga sobie po plaży i nikt jej nie wierzy, że w ciąży była... a ja przytyłam tylko 12 kg... a wyglądam jak monstrum...

Gość kosiaraumysów
TO chyba duzooo zależy od genów .Ja nie smarowałam sie niczym bo nie lubie żadnych balsamów, oliwek itd ( w sumie nawet nie mam nic takiego w domu ). W ciąży przytylam 24 kg a rozstępów nie mam żadnych .

Gość kosiaraumysów
aaa rodzilam w wieku 29 lat

Gość gość
aha a rozstępy wyszły mi dopiero pod koniec 7 miesiąca... potem się tylko dwoiły i troiły w każdą stronę wzdłuż i w poprzek... masakra..

Gość gość
po porodzie. ale w ostatnich 5 dniach przytyłam 8kg (zatrucie ciążowe), potem cc i jak się obudziłam, to były rozstępy, a przed porodem zero.

Gość gość
Oliwka nic wam nie da. Tylko krem na rozstępy stosowany od 4mca ciąży. Ja nie mam ani jednej kreski na brzuchu!

Gość gość
czyli nie ma reguły niestety:(

Gość gość
w ogóle nie mam rozstępów po ciąży :) a ciała niczym szczególnym nie smarowałam, zwykłym balsamem dla dzieci bo skóra mnie swędziała :(

Gość gość
Geny jak najbardziej. Ja mam tylko niewielkie na dolnej czesc****ersi,zupelnie tak jak moja mama. I niczym sie nie smarowalam.

Gość gość
ja tez nie mam zadnych rozstepow (moja mama ma pelno). Nigdy nie uzywalam zadnych balsamow (nawet nie bedac w ciazy). Jedyne czym natluszczam skore to olej kokosowy- polecam!!! Fakt nie jest najtanszy, ale bardzo wydajny i efekty lepsze niz po oliwce:)

Gość gość
w żadnym. Po prostu się nie pojawiły, ani w pierwszej ani w drugiej ciąży, teraz jestem w trzeciej i tez na to liczę... Używalam Pharmaceris przeciw rozstępom

Gość gość
U mnie nie wyszedl ani jeden rozstep a nie smarowalam niczym. Wszystko kwestia genow, jak ma wyjsc to wyjdzie.

Gość gość
ja też nie mam rozstępów, moja mama również, w ciązy smarowałam się naprzemiennie oliwką hipp, oliwką nivea (ale nie dla dzieci tylko dla kobiet), balsamem neutrogena i balsamem ziaja na rozstępy, nie wiem czy to pomogło czy to kwestia genów