Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymagania pracodawców haha

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego pracodawcy wymagają od nas pełnego zaangażowania, punktualności, dyspozycyjności, wykształcenia, znajomości języków obcych, doświadczenia i tak dalej a oferują śmieszne stawki typu 1500zł netto albo w ogóle na umowę zlecenie ? Przecież to jest żałosne :) Kumpel załatwił mi pracę w Niemczech, jestem po ogólniaku bez matury i zarabiałem tam 1600euro na miesiąc bez znajomości jeżyka i doświadczenia w zawodzie.

Gość gość
to pracuj w Niemczech, a nie w Polsce . w Polsce jest obecnie rynek pracodawców, czyli to oni dyktują warunki (oczywiści poza gronem wysoko wykfalifikowanych specjalistów, bo wtedy pracownik dyktuje warunki, a pracodawcy się o niego biją).

Gość Gościóóófffka
Wymogi z kosmosu, wiem coś na ten temat. Ale i tak ukryta dyskryminacja w ogłoszeniach razi najbardziej. Jedni piszą wprost że chodzi im o studenta, osobę z grupą inwalidzką, a inni piszą "...praca w młodym energicznym zespole"- wiadomo,że MŁODY zespół, oznacza "nie chcę"starej"osoby..." Ostatnio natrafiłam w gazecie, że do jakiegoś salonu fryzjerskiego potrzebują fryzjerkę, która UWAGA do CV musi dołączyć zdjęcie całej osoby, w sensie sylwetki - więc wiadomo, że bardziej preferują fryzjerkę np: z nieco mniejszym doświadczeniem, za to szczupłą i ładną, niż fryzjerkę z dużym doświadczeniem, dodatkowo po różnych kursach (nowości) ale pulchną i niezbyt ładną z twarzy.

Gość gość
Ja w ogóle nie potrafię ostatnio znaleźć żadnej pracy. Mam wykształcenie średnie i zawodowe, doświadczenie 28 lat i dupa zbita. Wysyłam cv i nic, nawet do prac za minimalną krajową jest tylu chętnych że głowa boli. Nie wiem jak dzisiaj młodzi ludzie mają sobie układać przyszłość skoro startu w ogóle nie mają ? Przykładowo do głupiej pracy w kebabie gdzie płacą minimalną pensję było 340chętnych ;/ Mało tego mieszkam w małej miejscowości dookoła trzy większe miasta i jedno mniejsze. Dostaję pracę za minimalną krajową odliczam dojazdy samochodem i zostaje mi 900zł/rękę. I jak tu żyć w tym kraju ?

Gość gość
W życiu by mi to nie przeszło nawet przez głowę. Szanuję ludzi i siebie dlatego nie zachowałbym się tak. Powinniśmy się szanować a nie wykorzystywać i pomiatać sobą. Niestety Polacy to zawistny i głupi naród po trupach do celu byle tylko się nachapać a resztę mieć gdzieś.

Gość Gościóóófffka
Jeszcze jednej rzeczy nie czaję... To chyba jakich chwyt psychologiczny, albo coś... :D Dlaczego w większości ogłoszeń nie ma stawki/wynagrodzenia uwzględnionego? Ktoś przykładowo składa CV do rożnych firm i jeśli uda mu się przejść pomyślnie rekrutację to na rozmowie kwalifikacyjnej się okazuje,że oferują mu marne nie pozwalające nawet na wegetację.

Gość gość
Masz rację. Pracodawcy to cwane hieny i doszło do tego że wypisują z d**y wzięte wymagania a jak już na rozmowę zapraszają to okazuje się że jest to minimalna krajowa albo jeszcze gorzej. Raz napisałem do jednej firmy zapytanie czy da się zarobić min 1500zł/rękę to mi odpisali: Nie możemy mówić o takich sprawach. No to po cholerę oczekują ze ktoś im wyśle swoje CV dane personalne zdjęcie i tak dalej ?

Gość gość33on
Skonfliktowanym społeczeństwem łatwiej się rządzi, zwłaszcza gdy chce się je skubać ponad miarę lub wykończyć całkowicie. W tym wypadku sami Polacy dokonują dzieła zniszczenia na własnym narodzie, będąc tego świadomi lub nie. Brak myślenia dalekowzrocznego kosztuj***ardzo drogo. źródło: Jurij Biezmienow - Jak napaść na państwo- youtube, Sung Tzu - Sztuka wojny.

Gość gość
no z tym nie podawaniem stawek to bezkitu żenada. jak przegladam oferty pracy za granica, to wszystko jest wyszczegolnione, co oferuje pracodawca a czego oczekuje od pracownika. pamietam jak kiedys zadzwonilam gdzies w sprawie pracy, po paru minutach rozmowy spytalam o stawke, to pan mi odpowiedzial "no prosze pani, najpierw prosze przyjechac na rozmowe i zobaczymy czy sie pani nadaje do tej pracy, potem mozemy rozmawiac o pensji", a ja na to "prosze pana, chce znac stawke, bo niewiem czy mi sie oplaca jechac na ta rozmowe" i sie rozlaczylam. koniec, nie dam sie dymac never ever.