Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewna_23

zwleka z oświadczynami...

Polecane posty

Gość niepewna_23

Znamy się od dzieciństwa, razem jesteśmy od czasów gimnazjalnych, później była szkoła średnia- dalej razem. Mamy po 23 lata a z jego strony żadnej deklaracji. Nic. Nawet nie chce rozmawiać na ten temat. Większość moich koleżanek juz są w trakcie planowania ślubu a ja nawet nie ma tego jednego jedynego symbolu miłośc*****erścionka. Po prostu potrzebuje tego. Jestem go pewna i to z nim chce przejść przez życie. I jak każda normalna kobieta pragnę tego zapewnienia wiec kiedy to nastąpi? I czy w ogóle...

Gość gość
Znamy się od dzieciństwa, razem jesteśmy od czasów gimnazjalnych, później była szkoła średnia- dalej razem- TU MASZ ODPOWIEDZ dlaczego sie nie oswiadcza. wierzy, ze czeka go jeszcze cos innego, lepszego. nie chce calego zycia spedzic z dziewczyna z gimnazjum

Gość gość
ps. i ty tez nie powinnas chciec. statystycznie zwiazki od dziecinstwa rozpadaja sie tuz po 30 ;) po prostu czlowiek nie jest stworzony do spedzenia calego zycia z jedna osoba- potrzebuje nowych bodzcow, rozwoju.

Gość niepewna_23
Nie nie. On nie potrzebuje żadnych bodźców. On nawet na imprezę nie chce iść beze mnie, nie ogląda się za innymi, ciągle mi mówi ze mnie kocha, kiedy nocuje u niego rano kawa do łóżka. Może po prostu myśli, że już więcej nam nie trzeba.?

Gość niepewna_23
Kiedyś kiedyś powiedział, że nie wyobraża sobie życia beze mnie. Ciągle dajemy mi do zrozumienia ze mnie uwielbia i ufam mu. Dużo razem przeszliśmy bo nasz związek i życie nie było usłane różami ale byliśmy w tedy razem i jestem pewna, że On nie myśli by mógł być z kimś innym innym.

Gość gość
wyjątkowo zgadzam się z claude speed. ale jeśli tak bardzo Ci zależy, możesz sama się oświadczyc.

Gość gość
Bylam. W takiej. Samej sytuscji tez czekalam, bylismy ze soba bardzo dlugo za dlugo nadz zwizek rozpadl sie w wieku 28 lat.....

Gość gość
no i co z tego, że ma 23 lata? ja ze swoim jestem 1,5 roku, mamy po 23 lata i on mi już coś planuję, bo mówił, że powiedział już przyjacielowi kiedy :)

Gość gość
Kochana do pewnych kwestii trzeba dojrzec. Wydaje mi sie ze dla mezczyzny jest to powazna deklaracja i mimo ze sie znacie tyle czasu to jeszcze nic nie znaczy. Mezczyzna chyba do takich decyzji potrzebuje czasu. Jak sama napisalas macie po 23 lata... Jaki facet chcialby w tym wieku miec dzieci badz zenic sie? Oczywiscie moze i sa wyjatki. Kochana jestes mloda i powinnas skorzystac z zycia. Moze dopadla go rutyna i nie czuje potrzeby dania pierscionkq bo skoro jestescie ze soba tyle lat to moze mysli ze juz wiecie o sobie wszystko i nie czuje on potrzeby aby Cie zapytac o reke bo wie ze zawsze z nim bedziesz. Moze go zaskocz? Nowa fryzura styl ubioru eksperymenty w lozku kolacja itd itd. ;) przede wszystkim nie naciskaj. Moze sie facet boi ze bedzie pod kompletnym gps'em?

Gość gość
Tak, tyle że nasi rówieśnicy są dawno po zaręczynach a ja tylko slysze:"cos mu sie nie spieszy" a najgorsze jest to, że niektórzy po rocznej znajomości się deklarują a my po takim okresie nic. Nawet moi rodzice zwracają mi uwagę, że tyle lat chodzimy a do zaręczyn daleko. No chciałabym tej deklaracji... co by mu szkodzilo? Zwłaszcza ze teraz "latami" czeka się na dale weselna...

Gość gość
co by mu szkodziło? :) ręce opadają, dorośnij dziewczynko i zrozum, ze on jest odrębną jednostką i to, że wokół większość się zarecza nie oznacza, że on też bo inni tak robią; a Ty może przestań patrzeć co ludzie robią i co ludzię powiedzą bo to żenujące; jeżeli się nie oświadcza to oznacza, że jeszcze nie jest gotowy ma ślub (całkiem zrozumiałe w jego wieku) albo nie wie, że chce ten ślub z tobą, to naprawdę bardzo proste

Gość gość
21-29 podobnie myślę. Ale jest jeszcze coś , co się nazywa przechodzony związek.

Gość gość
A ty pizą go poczęstowałaś?

Gość gość
Za młodzi jesteście na takie powazne deklaracje. Proste jak drut.