Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Häxa

Poranny kaszel u niemowlaka

Polecane posty

Gość Häxa

Witam wszystkie mamy.Postanowilam Założyc temat bo juz nie wiem co robic wiec zapytam inne mamy...Moj roczny synek codziennie rano odkasluje wydzieline po czym jest spokuj,niekiedy slysze tez pochrzakiwanie w gardle ...taki poranny kaszel utrzymuje sie od okolo 2 miesiecy,bylam z nim u kilku lekarza,osluchowo jest czysty i nic innego mu nie dolega,tylko ten nieszczesny poranny kaszel.Lekarze mowia ze w nocy zbiera mu sie wydzieline i rano musi ja odkaslac.noc i dzien bez kaszlu! Rece opadaja,czy mialyscie podobnie doswiadczenia?

Gość gość
A bo ja wiem czy jest się czym martwić? Tobie nigdy sie nie zdarzyło odkaszlnąć wydzieliny?

Gość gość
mi się nie zdarza odkasływać wydzieliny jak jestem zdrowa ,chyba że palącym gruźlikom się zdarza z rana odkasływać wydzielinę . Owszem z rana zdarza się kaszlnąć dzieciom bo np powietrze suche maluchy oddychają buzią i po przebudzeniu mogą sobie zakasłać ,mojemu zdarza się raz na jakiś czas ale jest to suche kaszlniecie bez wydzieliny jakiekolwiek .może czyść mu nosek przed snem bo może faktycznie coś tam sie zbiera przez noc spływa i stąd kaszel . A może ma refluks .

Gość gość
palicie przy dziecku papierochy

Gość reniia89
Kochana, w celu wyjaśnienia tych wątpliwości możesz jeszcze zapytać Panią doktor na stronie hartujmisie.pl Mnie wiele razy uspokoiły jej rady :)

Gość Gośc

U mojej córki praktycznie nawracające zapalenie oskrzeli. Udało się problem zminimalizować, a może nawet rozwiązać inhalatorem Novama Familino PRO Flaem. Zainwestowałem już w najdroższy chyba, jaki był, ale to się potwierdza, że też najlepszy w swojej kategorii. Córka odżyła zdecydowanie, mniej chodzimy do lekarza. Leku trzeba podać niewiele, aby inhalacje okazały się skuteczne. Poza tym to, co pisze producent na stronie to się sprawdza. No i plus, który rzadko się spotyka to dożywotnia gwarancja od drzwi do drzwi. Na razie wszystko ok, odpukać.