Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zrobić kurczaka z rożna?

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny jak robicie kurczaka z grila w piekarniku?chodzi mi o taki piekarnik który ma funkcje rusztu obrotowego.Wychodzi podobnie jak kupny?ile czasu grillować i na ile stopni nastawić piekarnik?jakich przypraw używacie?ja zawsze piekę kurczaka rozłożonego na częśc****erwsze;),na blasze albo w naczyniu żaroodpornym ale chciałabym zrobić w całości z grilla tylko nie wiem jak się za to zabrać.Jestemkiepską kucharką a więc prosze o proste porady;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja nacieram kurczaka gotowa przyprawą pikantną ustawiam na 220 stopni i do piekarnika go wkładam na takim stojaku (możesz zastąpić pusta butelką) Piekę tyle ile waży i zależy jaki to kurczak dodaję około pół godziny My lubimy kiedy miesko odchodzi od kosci, wiec co najmniej pól godziny dokładam zawsze. Kurczak "z tacki" jest delikatniejszy, młodszy i szybciej się piecze a taki w mięsnym kupiony luzem jest większy i trzeba go dluzej piec. Jak chcesz taki jak kupny z rusztu to kup sobie tego z tacki. Acha, nienawidzę potem sprzatac piekarnika po pieczeniu, cały jest upaprany :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nacieram sola, pieprzem, papryka, czasem przyprawa do kurczaka, albo troche czosnku, mozna do srodka wlozyc wiazke ziol. Najpierw pieklam w ok 120 stopniach do miekkosci, a potem pare minut powyzej 200 stopni, zeby sie przyrumienil (dokladnych stopni Ci nie podam, bo mialam mega stary rozen bez dokladnego termometra). Sprawdzalam widelcem czy miekki (jak rozowa woda wyplywa, to jeszcze jest na wpol surowy).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no dobra,piszecie że pieczecie tyle ile waży,to znaczy ile?1 godz na 1 kg kurczaka czy jak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dokladnie, okolo godziny na kg. I nalewam wody do tacki pod rusztem, kurczak nie bedzie za suchy i skapujacy tluszcz plywa po powierzchni, wiec nic sie nie przypala i nie trzeba szorowac ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×