Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sens życia

Polecane posty

Gość gość

Każdy ma swój własny, indywidualny. Dla każdego ten "sens" może oznaczać co innego... Co uważacie za sens Waszego życia?

Gość gość
Sensem zycia jest zapiertalanie zeby zarabiac na zycie a mi sie nie chce pracowac :(

Gość gość
Up up

Gość gość
Czyli Twoim sensem życia jest jedynie przetrwanie?

Gość gość
Wlasnie nie, nie chce zeby tak bylo. Mam faceta, mieszkamy razem, znajomych, przyjaciolke, i bliskich ale ciagle trzeba zapierdzielac do tej pracy

Gość gość
spokoj korzystanie maksymalne z kazdego dnia pod katem tego co mnie w zyciu uszczesliwia

Gość gość
Mysle, ze wiekszosc ludzi nie zastanawia sie nad sensem zycia. Zyja, bo nie maja innego wyjscia. Zakladaja rodziny, chodza do nudnej pracy, by zaplacic za rachunki. Zdecydowana wiekszosc nawet nie robi tego co lubi. I tak przebiega ich zycie. Az nagle jakis kryzys nagle przerywa ich rutyne i nagle zaczynaja sie zastanawiac nad sensem ich egzystencji. Podziwiam ludzi ktorzy maja pasje i ciesza sie zyciem tak poprostu. Podziwiam tych, ktorzy maja nietuzinkowa osobowosc i potrafia realizowac swoje marzenia. Zadroszcze artystom, muzykom, pisarzom, ludziom ktorzy cos tworza i dlatego zyja.

Gość gość
Właśnie... Większość ludzi tak żyje, z dnia na dzień, goniąc za pieniądzem, żeby potem te ciężko zarobione złotówki przeleciały przez palce... Bo żyjemy w kraju w którym jak nie zapier*alasz to nie żyjesz... (nie wywyższam się bo sama do takich "szarych zjadaczy chleba należę) tylko ja się pytam... Czy to ma być cały SENS egzystencji? Gdzie jest recepta na szczęście? Może SENS polega na umiejętności życia tu i teraz, umiejętności cieszenia się z małych rzeczy... Bo żyjąc tylko "od pierwszego do pierwszego" martwiąc się wciąż o przyszłość zapominamy o teraźniejszości. > Ludzie to dziwne istoty. Przez pół życia tracą zdrowie żeby zdobyć pieniądze, przez drugie pół tracą pieniądze żeby odzyskać zdrowie <

Gość gość
Tylko problem polega na tym, ze bez pieniedzy nie mozna zyc....Przynajmniej ja sobie tego nie wyobrazam. Wszystko co jest piekne kosztuje. Sztuka kosztuje. Podroze kosztuja. Przyjemne ambiente w domu tez kosztuje. Nawet utrzymywanie znajomosci kosztuje. Szczesliwi sa ci ktorzy tego wszystkiego do szczescia nie potrzebuja. Albo ci ktorzy to wszystko maja, bo urodzili sie w zamoznej rodzinie i wszystko przyszlo im latwiej. Pieniadze moze nie sa sensem zycia i nie daja szczecia ale na pewno daja wolnosc i pomagaja realizowac marzenia. Pecha maja ci co pomimo tyrania calymi dniami nic z tego nie maja, ledwo starcza im by zaspokoic podstawowe potrzeby. Ja wolalabym plakac w BMW niz byc szczesliwa na rowerze.

Gość gość
A ja chyba jednak wolę być szczęśliwa na rowerze niż płakać w bmw :) może właśnie szczęśliwi są Ci którym dane jest być po środku :) ale niestety społeczeństwo ostatnimi czasy zaczyna dzielić się na tych zamożnych i tych całkiem biednych... Chyba ani jedni ani drudzy nie są szczęśliwi... No i właśnie o ile ja bym była na tym "rowerze" szczęśliwa tak odkąd urodziłam dziecko robię wszystko żeby on miał to "bmw" ...

Gość gość
"pieniądze szczęścia nie dają, dają je zakupy"

Gość gość
Sens zycia polega na tym ze ono nie ma zadnego sensu.