Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za dużo przyjętego Ibuprom max skutki uboczne jak mdłości

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Przed majówką dopadła mnie wyrastająca ósemka - niestety nigdzie do dentysty nie udało mi się już dostać i przez cały długi weekend, może żyłam na Ibupromie max - zażywałam go ok 5-6 tabletek dziennie, czasem pół, czasem całą. Przez opuchnięcie i straszny ból przy połykaniu śliny niestety byłam do tego zmuszona, żadne płukanki i żele nie pomagały. Dziś czułam się już lepiej więc chciałam jak najbardziej ograniczyć przyjmowanie leku i wzięłam jedynie pół z rana. Cały dzień męczą mnie mdłości i lekkie zawroty głowy. Czy może to być skutkiem przyjmowania ibupromu? Czy może doszukiwać się innej przyczyny? Do lekarza oczywiście się wybieram, dentysta też umówiony. Jednak chciałabym dowiedzieć się co nieco już teraz. Dziękuję.

Gość edekkrtr
Tak ,kiedyś gdy bolał mnie ząb również brałem przez dwa dni od soboty do poniedziałku non stop apap ,niby dziennej dawki której sugerowali na opakowaniu nie przekraczałem ,ale mimo to na kolejny dzień mnie ścięło .Byłem przymulony ,senny i chyba dostałem jakiegoś zatrucia .

Gość wifigdańsk
a jaka jest dozwolona dawka ? masz chyba to napisane na ulotce?

Gość gość
maxymalna dzienna dawka wg ulotki to trzy lub cztery tabletki :/

Gość _Ibuprom_
Uwaga. Ibupromu nie należy stosować w dawkach większych niż 6 tabletek na dobę. Nie należy stosować większych dawek i dłuższego czasu leczenia niż zalecane. Jeśli objawy się utrzymują, nasilają lub nie ustąpią po 3 dniach lub, jeśli wystąpią nowe objawy, należy skontaktować się z lekarzem.