Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wakacje oraz kursy dla dzieci dotyczące rozwoju osobistego

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Zastanawiałam się czy są organizowane jakieś wyjazdy, obozy dla dzieci ze szkoły podstawowej. Chodzi o wypoczynek, zwiedzenie, ale również rozwój oraz uświadomienie dorastania. Wiem, że są różne metody, techniki rozwoju, może którąś z nich zaproponujecie? W tym jakiś zorganizowany wyjazd? Nie bardzo wiem co mogę jeszcze napisać, ale myślę, że rozumiecie o co mniej więcej mi chodzi. Lepsza nauka, koncentracja, samokontrola, samodzielność...

Gość gość
To nie ameryka- u nas standard, morze/góry stołówka z kiepskim jedzeniem i opiekunowie po zacnym kursiku ;)

Gość TeklaCewka
Standard jak standard, ale kilka placówek na poziomie na pewno się znajdzie. Ostatnio trochę czytałam o metodzie Silvy.

Gość gość
Programy z metodą Silvy na pewno są realizowane u Pani Bożeny Lewickiej.

Gość gość
To nie ameryka- u nas standard, morze/góry stołówka z kiepskim jedzeniem i opiekunowie po zacnym kursiku oczko.gif xxxx Albo nigdy nie wysyłałaś dziecka na obóz, ale wysyłałaś na taki za 800 zł.

Gość gość
B. Lewicka? Chodzi o placówkę Avida?

Gość gość
Duzo jest organizowanych tak zwanych pol koloni. Oddajesz dziecko od 8 do 15 i w tym czasie dzieci maja rozne zajecia. Kolo mnie w Warszawie organizowane sa tygodnie tematyczne w ramach tych pol koloni. Np tydzien detektywistyczny czy naukowy.

Gość arabella31
Wszystko zależy od potrzeb i upodobań konkretnego dziecka. Nie ma sensu wysyłać go gdzieś na siłę. Może zapytaj swoją pociechę, gdzie chce jechać albo co chce robić w wakacje? Mnie z wielu opcji na tę chwile najbardziej przekonuje obóz odchudzający: http://www.odchudzaniedzieci.pl/obozy-odchudzajaco-kondycyjne-lato-2014,0,132.html . Młody ma problemy z nadwagą, a na takim obozie, w otoczeniu dzieci z podobnymi problemami na pewno będzie mu łatwiej. Obozy są nad morzem i w górach, więc atrakcji też na pewno nie zabraknie.