Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fotelik maxi cosi priori sps czy romer king????

Polecane posty

Gość gość

Kto mi poleci któryś z tych fotelików???Waham się pomiędzy tymi dwoma firmami a muszę dzisiaj już dokonać zakupu. Chodzi mi o przedział wagowy 9-18 kg. Dzieci mam drobne , potrzebuje dwóch fotelików dla 2-latka i roczniaka.

Gość gość
oboje dzieci powinnaś wozić jeszcze tyłem do kierunku jazdy. a przynajmniej roczniaka...

Gość gość
Ok dzięki , no moj dwulatek z pewnością bedzie sie wychylał :) ale jakoś go opanuje . Zależy mi na wlasnie wygodnym przesuwaniu pozycji do snu wiec chyba King w takim razie . A według zdjeć mi sie wydawało ze maxi cosi wygodniejszy :)

a dwulatek ile wazy? moj byl dosc spory i go w tym wieku przesadzilismy juz do fotelika 15-36 Maxi Cosi Rodifix jest bardzo wysoki do tego... a roczniak napewno 9-18 ja bym postawila na priori, bo mam duze zaufanie do firmy...

Gość gość
Abizi wez przestan pieprzyc! Reklamujesz maxi cosi aż po oczach daje. 2latek to powinien tylem do kierunku jazdy jezdzic, a priori to tak stara konstrukcja ze strach dziecko w tym wozić

Gość jawerty
Gościu czemu reklamujesz tak jazdę tyłem do kierunku jazdy?? To wybór każdego rodzica. Tu mamy konkretne pytanie romer czy maxi cosi. Osobiście miałam maxi cosi i romera (wygoda przy 2 samochodach). Subiektywna ocena: MC jest twardszy i sprawia wrażenie mniej wygodnego, poza tym tapicerka jest klejona więc po 1 praniu musiałam ręcznie cały fotelik szyć. In plus MC przemawia to, że ma uchwyty na które się zaczepia odpięte pasy i przy ponownym wsadzaniu dziecka nie trzeba ich szukać. Romer jak dla mnie jest perfekcyjny - wyściółka miękka w dotyku - mam wersję welurową cowmoflage. Łatwo regulowane pasy no i ... isofix który się bez problemu wypina. W MC zawsze miałam z tym problem. Obecnie używam już fotelika 18-36kg i nie miałam problemu z wyborem - wzięłam Romera:))

Gość gość
ja mam romera kinga i jestem zadowolona, kolezanka ma maxi cosi i tez nie narzeka. mysle, ze to niewielka roznica, raczej wizualna (ja mam tapicerke z zyrafa, a ona stylizowana na jeans).

Gość kijevna
Mam nówkę romer king plus na sprzedaż w atrakcyjnej cenie - polecam, wystarczy znaleźć mnie po niku na allegro