Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nadzerka na zębie... okropny stan uzębienia. Zdjecia

Polecane posty

Gość gość

Mam okropną nadzerke na zębie-jedynce. Wygląda to tak jak by coś wżarło mi się w szkliwo. Lata zaniedbań zrobiły swoje. Zawsze bałam się dentysty jak ognia a teraz jest mi zwyczajnie wstyd iść z takimi zębami. Zaraz zrobię i wstawie zdjęcie. Może ktoś szczerze mi powie, jak bardzo jest źle...

Gość gość
Bardzo proszę. Niech ktoś się wypowie. Choćby to miała być z***** Sama nie wierze, ze doprowadziłam zeby do takiego stanu...

Gość gość
Masz te zęby przynajmniej proste zgrabne małe. Konieczne idź do dentysty zrobi ci z nimi porządek. Jest źle ale nie tragicznie.

Gość gość
Wielkie dzięki za wypowiedź. Podnosi mnie na duchu to, ze nie jest tragicznie.. Myslicie ze przy odrobinie pracy i kasy da się je jeszcze doprowadzić do porządku?

Gość gość
Zastanawia się, czy te przebarwienia da się jeszcze usunąć w jakiś sposób..

Gość gość
nie jest tak źle, dobry dentysta wyprowadzi ci te zęby, nie martw się :)

Gość gość
ja myślę, że to kamień, wystarczy czyszczenie zębów u dentysty (skaling, ultradźwięki, piaskowanie, czy jak tam to się nazywa)

Gość armadaLAT
Mi też to wygląda raczej na kamień, chociaż sądząc po jego ilości, to i jakaś próchnica się tam znajdzie. Skaling to nie jest to samo, co piaskowanie wydaje mi się, tzn skaling jest ogólną nazwą, a piaskowanie to jedna z metod. Chyba ;) W każdym razie piaskowanie jest droższe niż sam skaling. Jeśli jesteś z Wro, to idź do kliniki na Biskupinie (http://www.stombis.pl), ja sobie bardzo chwalę. Albo możesz też poszukać na NFZ, raz do roku przysługuje usuwanie kamienia.

Gość gość
chociaz masz wszystkie zeby

Gość gość
Mi to wygląda na kamień, bo miałam podobnie na zębach, ale od tyłu. Piaskowanie i wszystko zeszło. Też bardzo bałam się dentysty, a później było mi wstyd. Kiedy w końcu się zebralam to cztery zęby były do kanałowego, a jeden do usunięcia. Wiec nie zwlekaj tylko umów się jak najszybciej. Wiem, że Ci wstyd, ale to lekarz. Na pewno widział gorsze przypadki ;)

Gość gość
Jedyne co mogę ci polecić to dobrego stomatologa http://www.viscardi.com.pl/ Z pewnością doprowadzi twoje zęby do porządku. Ja chodzę do niego już od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona.