Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spadł mi tablet gwarancja

Polecane posty

Gość gość

Mam tablet Pentagram Quadra 7 ( z T-mobile) . Przedwczoraj spadł mi z podwieszanej szafki z wys ok 150cm( a raczej został przypadkiem strącony) na kafelki. Tak upadł aż się całkiem otworzył. Ekran na szczęście nie obity. Próbowałam go poskładać, a raczej złożyć ( na szczęście żadne kabelki w środku nie uległy uszkodzeniu. Jednak po złożeniu i zamknięciu tablet nie działa,zupełnie nie da się go włączyć. Zupełnie jakby był rozładowany do zera, czarny ekran, nic po prostu. Wiecie może czy takie wypadki obejmuje gwarancja? Bo jakby nie było sam się otworzył, a może to zostać podważone. Ma lekko obity bok, i wygląda tak jakby ktoś go próbował sam otwierać teraz. Proszę o pomoc :)

Gość gość
Moze go zle zlozylas. Ale jak masz gwarancje to idz sie dowiedz. Moga ci nie uznac bo jest to uraz mechaniczny. Mozesz cos wymyslec. Nie mow ze ci spadl, tylko ze nie dziala. Potem jedynie moga sie ciebie zapytac czy ci spadl. Ale powinno przejsc

Gość gość
gwarancja nie obejmuje niewłaściwego użytkowania, nikt nie daje gwarancji na rzucanie tabletami, zrzucanie z szafek... wiem, że był to wypadek, ale niestety nie uznają Ci gwarancji. Możesz do serwisu się zgłosić i prosić o pomoc, może nie będzie to droga naprawa.

Gość gość
Problem w tym, że lekko się zboku obił i otworzył się siłą , więc raczej się domyślą że spadł albo był otwierany na chama, tak to wygląda. Jestem laikiem ale nie trudno poznać laickim okiem że spadł. Najbardziej się martwię, że nie będzie opłacać się go naprawiać, a trzeba spłacać x2, bo w pakiecie mix były dwa takie same. Jeden ma mój brat, a drugi ja. Z drugiej strony mam router wifi do laptopa i zastanawiam się ( jeśli naprawa będzie nieopłacalna) kupić inny i neta mieć przez router, tylko sam fakt płacić do końca umowy za zy****y tablet :O

Gość gość
w momencie jak zwaliłas tablet, straciłas gwarancje

Gość gość
:O :(

Gość gość
Nikt z nas nie jest panem Bogiem i ci nie powie. Zamiast sie zamartwiac idz jutro do serwisu. Ja np. kiedys w nowym laptopie wylamalam klawisza w klawiaturze bo jakis okruch spadl mi i nie moglam go wyciagnac. Poszlam do serwisu i teoretycznie gwarancja nie obejmuje takich uszkodzen. Ale mi zreperowali. Wszystko zalezy od kulancji danych pracownikow. Jedni przymkna na to oko, inni nie. Dlatego idz sie dowiedz. Powiedz, ze maly brat go uposcil i spytaj sie co mozna z tym zrobic. Powodzenia.

Gość gość
Teraz wszyscy, którzy mają problemy ze sprzętem Pentagrama mogą już zapomnieć o naprawach, rekompensatach itp. Serwis APN już nie wykonuje oczywiście napraw sprzętu Pentagram. Nie dajcie sobie wcisnąć Pentagrama, bo jak się zepsuje (a lubi się psuć) to będzie się nadawał tylko do kosza... Chyba że zostaną "podwórkowe" serwisy z cenami przewyższającymi wartość sprzętu. A to całe T-mobile wciska klientom najgorszy syf przyciągając klientów pozornie niską ceną ( tablet za1zł na przykład, a reszta dużo zawyżona cena to jakieś pakiety i kruczki...), którzy bulą potem "w ratach" jak za tablety z najwyższej półki...

Gość gość
K***a ja też mam Pentagrama, nie Ouadrę. Czyli co nie naprawią mi jak się s*******i?

Gość gość
Mi spad ochnascie razy i dzala:-) mam tani ,jeszcze o sciane nie p*****lolem ale h*j by dzalal. Musle:-)

Gość gość
Pierwszy link się nie otwiera,ale wystarczy skopiować w przeglądarkę ;)

Gość gość
Ja p*****le, że też pokusiłam się na tą cholerną ofertę T-mobile. Złodzieje p********e k***a!Już nic od nich nie wezmę !!! Ch**e, wiedzieli,że Pentagram ma problemy jak tu czytam od od 2-3 lat jak widać a i tak wciskali go ludziom w "super ofertach" ! K***a!

Gość gość
Ja po tym co przeczytałem w jednym z linku i to powyżej oT-mobile, to zmieniam operatora, oni jawnie ludzi oszukują. Nie mam tabletu, mam tel. na kartę, ale po przeczytaniu mam dość. Kiedyś to była rzetelna firma, a dziś? Szkoda gadać...

Gość gość
Ale przecież gdzieś muszą to naprawić jeśli obejmuje gwarancja? No bez przesady...

Gość gość
Ale gdzie?

Gość gość
jak sama spowodowalas szkode to gwarancja nie obejmuje. Gwarancja jest tylko wtedy gdy urzadzenie zepsuje sie samo z siebie... Musisz go naprawic w swoim wlasnym zakresie, za pieniadze. Jak sie jest ćmokiem to niestety trzeba placic. Jakbys szanowala tablet i uwazala gdzie kladziesz to by nie spadl i sie nie zepsul. A skoro nie umiesz uszanowac i rzucasz tabletem to teraz plac.

Gość gość
jak sama spowodowalas szkode to gwarancja nie obejmuje. Gwarancja jest tylko wtedy gdy urzadzenie zepsuje sie samo z siebie... Musisz go naprawic w swoim wlasnym zakresie, za pieniadze. Jak sie jest ćmokiem to niestety trzeba placic. Jakbys szanowala tablet i uwazala gdzie kladziesz to by nie spadl i sie nie zepsul. A skoro nie umiesz uszanowac i rzucasz tabletem to teraz plac. Spadaj nied***bany huju. Każdemu może się to zdarzyć. szanuj innych bo w przyszłości możesz być podobnie potraktowany.