Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mamusina

Jadłospis dziecka 8 miesięcznego CO DODAĆ???

Polecane posty

Gość młoda mamusina

Moja córka ma 8miesięcy i 1 tydzień, jej jadłospis wygląda tak : 7.00 - 180ml mleka 10.00 - kaszka mleczno ryżowa 11.00 - jabłuszko 13.00 - obiadek (podaje jej warzywne zupki z mięskiem które robię sama) 16.00 - mleko 180ml 19.00- mleko 180ml 23.00 - mleko 180ml Tak się zastanawiam co mogłabym dodać do jej diety? Lub czym zastąpić te częste dawki mleka na wieczór? Macie jakieś pomysły?

Gość młoda mamusina
aha, dodam jeszcze że mała w ciągu dnia czasami je chlebuś, jakieś chrupki kukurydziane, czasami biszkopta, albo trochę ciasta drożdżowego własnej roboty, czasami dam jej też plasterek sera żółtego lub szynki... po prostu nie do końca wiem, czym zastąpić to mleko na wieczór? Bo chyba tego za dużo... A i jeszcze jedno pytanie- od kiedy mogę podawać dziecku serek np. waniliowy taki danio czy coś... bo też nie wiem

Gość młoda mamusina
proszę o rady kobitki

Gość gość
serek możesz podać już. ale lepiej jakiś zwykły, który nie ma tyle cukru, a dosłodzić owocami. moj synek w 8mym mcu jadł rano mleko 210 w poludnie mleko 210 potem jadł obiadek (zupka, warzywa z mięsem itp) podwieczorek - owoce, kisiel i wieczorem mleko 210 lub kaszka

Gość gość
Jezy wy tak na serio notujecie o której godzinie i co wasze dzieci jedzą? Macie jakieś życie poza tym?

Gość młoda mamusina
ja wiem, o której je moje dziecko- ponieważ jada już regularnie o stałych godzinach.

Gość gość
moja wczoraj skończyła 8 mies. 6 - 200 mleka 9 - kaszka z owocami 12.30 - 200 mleka 16.00 - obiadek 19.30 - 200 mleka i nyny jak zglosnieje to mam w zapasie zawsze jogurt nestle

Gość gość
Po co to jabluszko o 11? Po sniadniowej kaszce corka przeciez wytrzyma 3 godziny do obiadu! Ja deserek podaje poznym popoludniem. Wiec jexno mleko to o 16 zastap deserkiem , jogurtem itp.

Gość gość
podnosze

Gość gość
moze troche jogurtu naturalnego z owocem ?

Gość gość
Moim zdaniem za dużo mleka. Moja córka ma tyle ile Twoja i je 3 razy mleko(w tym dwa zagęszczone kaszka bądź kleikiem) i raz mleko 60 ml z kaszka jaglaną i owocami. Ja jogurtów i serkow nie podaje,bo ma skazę białkową,ale na Twoim miejscu zastapilabym 1-2 porcje mm wlasnie jogurtem z owocami lub kompotem,ew. Z tego mozesz zrobić kisiel z owocami.

Gość gość
obiadek, jabluszko, chlebus???? po co te zdrobnienia! obiad, jablko, chleb!