Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rezu

Nordic Walking dobry sposób?

Polecane posty

Gość rezu

Mam pytanko czy której z was udało się schudnąc chodząc z kijkami? Ja postanowiłam zrzucić trochę kg (no dobra więcej niż trochę) i zaczęłam chodzić+ oczywiście dietka .Zastanawiam sie tylko czy będą jakieś efekty.

Gość gość
Ja chodziłam w domu ten tzw. aktywny marsz, ale dla mnie to jest jak aerobik :) schudłam 5kg, ale połowę schudłam maszerując a potem przestałam ćwiczyć i dalej chudłam oczywiście będąc na diecie mż, przypuszczam że nordic walking da podobny efekt

Gość gość
A co to jest ten aktywny marsz?

Gość gość
to takie chodzenie w miejscu w szybkim tempie połączone z wykrokami, wymachami itp., ale serio można się przy tym spocić :) poszukaj na you tube - leslie sansone 3 mile

Gość gość
Dzięki, poszukam na pewno.

Gość gość
nie słyszałam, żeby ktoś schudł od nordica. To raczej forma aktywności dla starszych, bo nie obciąża tak stawów

Gość gość
a u młodszych trzeba obciążać stawy??Zawsze to jakas forma aktywności fizycznej

Gość gość
No od czegoś trzeba zacząć;-)

Witam, Nordic Walking to naprawdę świetny pomysł. Pamiętajmy jednak, aby zadbać o organizm podczas wysiłku fizycznego, zwłaszcza kiedy towarzyszy mu dodatkowe obciążenie stawów nadwagą. W tym celu należy zapewnić sobie odpowiednią dawkę kolagenu. Aż 10g kolagenu, a także l-karnitynę znajdą Państwo w preparacie 4Flex Sport. Polecam go uwadze i pozostaję do dyspozycji w przypadku pytań bądź wątpliwości. Pozdrawiam, Agnieszka Czarnecka Online Ekspert marki 4Flex Sport

Gość gość
Gwarantuje Ci, że będą;) ja moją przygodę z nordic walking zaczełamw grupie www.nordwalk.pl kolezanka mnie namówiła,abym przynajmniej spróbowała. Teraz jestem jej bardzo wdzieczna,nie dość ze zrzuciłam upragnione 6 kg! To poznałam mnóstwo życzliwych i ciekawych osób ;) Rozejrzyj się u siebie, może tez gdzies oferuja takie treningi grupowe;) to naprawdę fajna sprawa.

Gość gość
tak to dobry sposób na relaks ale jak spróbowałam z koleżanką to zaczęły mnie boleć plecy i na razie przestałam pobiorę 4 Flex zobaczymy co dalej

Gość Adela123
Dwa tygodnie juz chodzę z kiljkami a do tego dbam o chrząstki popijając 4FlexSport. Efekty SĄ WIDOCZNE, jestem bardziej jędrna i mam więcej energii. Na wagę jeszcze nie wchodziłam

Gość gość
Nordic Walking i preparat z kolagenem to według mnie dobry sposób aby rozruszać stawy

Gość gość
Nordic Walking to dobry sposób na chudnięcie :) Szczególnie dla osób początkujących :) Ale poprawne chodzenie z kijkami wymaga od nas techniki, której trzeba troszkę czasu poświęcić :) ale warto :) kijki polecałabym w decathlonie kupić i wcale te najdroższe nie są najlepsze ;)

Witam ponownie! Jak wyżej wspomniałam rekomenduję stosowanie dla osób aktywnych suplementu 4Flex Sport. Dodam, że dla uzyskania właściwego efektu jego stosowania należy przyjmować go przez okres minimum 3 miesięcy. Pozdrawiam, Agnieszka Czarnecka Online Ekspert marki 4Flex Sport

Gość Neneke_
Też mam nadwagę i szukam właśnie jakiegoś sportu, który nie obciążałby dodatkowo stawów, bo już kg robią swoje i kolana dają się we znaki. Czy nordic walking obciąża stawy? Ten 4flex może też warto dołączyć do diety przy ćwiczeniach?

Neneke_ oczywiście, że warto włączyć 4flex do diety. Ten suplement pomaga utrzymać zdrowe kości, wspiera wzrost i utrzymanie masy mięśniowej. Pozdrawiam, Agnieszka Czarnecka Online Ekspert marki 4Flex Sport

Gość Daana
Samo chodzenie ,to według mnie nie dużo pomoże . Dlatego ja jeszcze dodatkowo 2 razy w tygodniu odwiedzam siłownię . Żeby zapobiec kontuzjom , włączyłam do swojej diety 4flex który wzmacnia stawy i poprawia masę mięśniową .

Gość Björn
Fortigel, czyli naturalny kolagen i dużo ruchu, ja uprawiam nordinc walking 30 min dziennie. Wstaję o godzinę wcześniej niż zwykle. Dziewczyny, czuję się wyśmienicie :)

Gość gość
ja nie mogę chodzić a co to jeszcze z kijami może jest sposób na rozgrzewkę tych moich kolan ?

Gość Oliwia_
Na pewno ruch dobrze stawom robi. Siedzący tryb życia niszczy organizm. Ja dużo ćwiczę z obciążeniami i też biorę 4flex sport, bo boję się o stawy , zaczynałam dawno, żeby schudnąć. Myślę, że chodzenie z kijkami da efekt, ale musi być częste i systematyczne i oczywiście jak najdłuższy dystans.