Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona sasiadka

szczekajacy pies u sasiadow

Polecane posty

Gość zmeczona sasiadka

witajcie, moze ktos wie co zrobic ze szczekajacym psem u sasiadow? od kilku tygodni szczeka od rana do godziny 14, 15 . wiem, ze to nie jest wina psa, tylko wlasciciela. ale mimo mojej tolerancji do psow nie moge juz dluzej tego znosic. normalnie az uszy zatykam. poradzcie :(dodam, ze zwrocenie uwagi sasiadom nic nie da, lubia sobie wypic i normalnie boje sie isc zwrocic im uwage, sa agresywni w mordzie i nie tylko.

Gość gość
Zadzwoń po straż pożarną, niech uwolnią pchlarza:classic_cool:

Gość gość
ludzie majacy psy zatruwaja zycie sasiadom juz jeden pies w bloku kamienicy na ulicy drze ryja ze szok

Gość gość
zaklej psu morde klejem nie bedzie szczekał

Gość gość
zgłoś do straży miejskiej albo do jakiegoś towarzystwa opieki nad zwierzętami

Gość zmeczona sasiadka
nie pracuje ... misku

Gość gość
posiadanie psa i kota w budynku wielorodzinnym powinno byc zakazane -tak jest w niektorych zachodnich krajach n aniektorych osiedlach

Gość zmeczona sasiadka
znalazlam nr do strazy , mam nadzieje , ze pomoga. dzieki .

Gość gość
na osiedlach windy i klatki schodowe sa z****** zalane i zarzygane przez zwierzeta i piaskownice to masakra

Gość gość
nakupują sobie kejtrów a później drą one te swoje paszcze 24h! 😠 chcesz psa won do lasu!

Gość zmeczona sasiadka
tak jak tu ktos poradzil, zadzwonilam do strazy miejskiej. Pan wysluchal i powiedzial, ze sprawe skieruje do dzielnicowego. Na drugi dzien pzyszli Panowie ze Strazy, musialam na nowo wszystko opowiedziec, od kiedy i ile czasu pies szczeka. potem poszli do sasiadow pouczyc, ze pies nie moze zaklocac spokoju. i co? ... i nie ma poprawy, pies jak szczekal tak dalej szczeka. pomocy, co robic? :(

Gość mataczzcz
zgłosic do administracji i na policję o zakłucanie spokoju , kupic jak nie zadziała duzą butle gazu pieprzowego , albo innego tego do obezwladniania , na intercecie kpisz bez problemi , załozyc wezyk na wylot , i pzrez zamek , albo inna szczelinę wspiscuć cała zawartosc do srodka by pies zdechł ! skoro nie ma ich tak długo zanim przyjdą wywietrzeje

Gość mataczzcz
sprawdż dymem z papierosa ktoredy zaciaga sie powietrze wkoło drzwi , jezeli nie zaciaga w wypycha , poczekaj na inny dzien .

Gość zmeczona sasiadka
nie chce wyladowac w kiciu przez glupiego psa :p. natomiast skarge do administracji zloze , zrobie co tylko sie da, by pozbyc sie tego jazgotu. dzien w dzien po kilka godzin, oszalec mozna. ja mialam nadzieje, ze wizyta strazy pomoze, ze nastrasza mandatem, cokolwiek. a tu ponoc jedynie co moge zrobic jak pouczenie nie przyniesie skutku to zlozyc pisemna skarge w strazy i skierowac sprawe do sadu. wariactwo, az nie chce mi sie wierzyc

Gość mataczzcz
nawet jak wlasciciele zgłoszą to gdziekolwiek niczego ci nikt nie udowodni , jak nie bedzie swiadków . a domniemanie , to nie pewnosc ! :)

Gość zmeczona sasiadka
matacz Ty tak na serio? nawet gdybym sie odwazyla, to za duze ryzyko. maja drzwi od mieszkania tuz przy bramie wejsciowej, za duze ryzyko.

Gość mataczzcz
nic nie to co zrobiłas ci nie da ! nic , bo co maja wlasciciel zrobić ? sprawa sie bedzie ciagła a ty bediesz słuchać szczekania , za to co napisałem w zadnym wiezeniu nie wyladujesz , raz posiadanie gazy jest legalne uzycie go w obronie tak samo , a po trzecie wszystko tzreba udowodnic .

Gość mataczzcz
kto nie ryzykuje ten nic nie ma , i co z tego ze zaraz przy bramie , jak sie che to sie wszystko da ! jak najbardziej serio , ja tak wykonczyłem psa sasiadów w bloku oficjalnie wpuszcaałem gaz sasiedzi chodzili po schodach to nawet widzieli , myslisz ze policja sie takimi sprawami nawet jak ktos zgłosi pzrejmuje ? maja wazniejsz sprawy , akurat u mnie policja sie tym nie zajeła , a sasiedzi zadowoleni , ze psa nie ma ! sorki dla tych co zwierzaczki kochaja , a też je lubie , ale siebie i swój swiety spokój najbardziej , jak bys przez 4 miesieca po nocce nie umiała spac , bo ty pracujesz na noc , a akurat sasiedzi na rani i pies samotny szczeka az ci nie wrócą , to sorki musiałem juz swego czasu do mamy jezdzić spac , bo wszyscy mieli na to w******ie , straż , policja itd co z tego ze sasiad dwa razy mandat dostła , iał to w d***e .

Gość zmeczona sasiadka
i udowodnia, jak ktos akurat bedzie wchodzic do bramy i leze :p poza tym nie cierpie tego psiaka , fakt. ale to nie jego wina , ze tak szczeka, tylko tych durnowatych wlascicieli, wiec wyrzuty sumienia by mi nie daly zyc :p psa trzeba sobie wychowac, a oni to tylko chlac potrafia i libacje urzadzac.

Gość mataczzcz
no to nie masz wyjscia , zacznij od administracji budynku ! sprawda regulamin administracji , kazdy budynek mieszkalny ma regulamin , co w nim na temat trzymania zwierzat .

Gość zmeczona sasiadka
i jeszcze jedno, gaz pieprzowy moze zabic? mam taki podreczny, kupiony z racji tego ze musialam pozno wracac z pracy. czulam sie bezpieczniejsza :) raz nawet chcialam psiknac, ale wiatr zawial i w oczy oberwala niewinna osoba, bedaca obok napastnika, koszmar

Gość mataczzcz
to jezeli masz z tym ze cie ktos zobaczy ze lezysz , to sprawdz najpierw czy nie otwieraja okien , jkak tak pojemnik odbezpiecz i wzuc do mieszkania pzrez okno , jezeli drzwi do ich mieszkania zasysają powietrze co jest wielce prawdopodobne , zyć pojemnik otwarty pod drzwi i zmykaj , powietrze samo zaciagnie sie do mieszkania wraz z gazem , no mysl kobieto , potem wyjdziesz i pusty pojemnik zabierzesz

Gość mataczzcz
człowieka nie , ale pies ma 100 razy czulszty zmysł wec******ak nie zabije to sie pochoruje i szczekac nie bedzie , nie bedzie mógł :)

Gość zmeczona sasiadka
dzieki za rady, jestem za slaba by stosowac tak drastyczne sposoby. ale naprawde dzieki , ze zechciales mi poswiecic swoj czas . pozdrawiam :)

Gość gość
do pracy idź nierobie, a nie pies ci przeszkadza. Co to do cholery cisza nocna, ze paniusi ze wsi przeszkadza?

Gość mataczzcz
czyli - jak bede mieszkał nad tobą , albo pod , albo obok , to mogę grac muzyke na maxa przez pół dnia ? :) walnił głową w mur , moze sie poprawi

Gość gość
możesz, bo ja cały dzień pracuję, jak każdy normalny człowiek i nie nasłuchuję co się dzieje u sąsiadów.

Gość mataczzcz
nikt idiotko nie pracuje cały dzien , ale ok , nich ci bedzie czyli bede sie tłukł w swieta i niedziele soboty jak i dokładnie do 22 a o 22 wyłacze muzykę i bede stukał w twoja sciane tak by innym a tylko tobie przeszkadzać , co ty na to idiotko , nie wszyscy pracją , nie wszyscy pochodzą z plebsu i muszą ! :)