Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agneska34435

Lek duphaston a waga

Polecane posty

Gość Agneska34435

Witam, mam takie pytanie. Czy po zażywaniu leku duphaston przybiorę na wadze? Wiem, że ten temat już się tu przewijał kilka razy, ale nikt nie udzielił wyczerpującej odpowiedzi. Lekarka przepisała mi go na wywołanie miesiączki. Jak się okazało, przestała się ona pojawiać przez moją dietę i spory spadek wagi...I dlatego obawiam się, że teraz, jeżeli będę przyjmować ten lek to wrócę do swojej poprzedniej wagi. Mam go przyjmować przez 10 dni a po pojawieniu się okresu przez kolejne 10... Czy moja waga jest zagrożona? Proszę o jasne odpowiedzi.

Gość gość
mnie po duphastonie jedynie skracał się cykl, innych objawów ubocznych nie miałam, no może minimalnie obrzmiałe piersi z każdym miesiącem brania cykl był o 1 dzień krótszy lekarz twierdził że wydziwiam, ale gdy go odstawiłam (duphaston, nie lekarza :) cykl stopniowo znów wrócił do normy czyli 28 dni

Gość gość
Agnieszko, jeśli Twoje odchudzanie spowodowało zanik miesiączki to oczywistym jest, że musisz przybrac na wadze by ona wróciła ile ważysz i ile masz wzrostu? ile schudłaś?

Gość gość
Jak byłam nastolatką, to też straciłam okres przez restrykcyjną dietę i brałam duphaston - przytyłam strasznie, oczywiście trudno ocenić, na ile efekt jo-jo był spowodowany niemądrym sposobem odchudzania, a na ile lekiem, ale z pewnością lek miał na to wpływ - zwiększył apetyt, zatrzymywała mi się woda, czułam się źle. Kilka lat później brałam ten lek krótko aby przesunąć okres przed wakacjami - efekt podobny: opuchnięcie, większy apetyt i przyrost wagi - wszystko na szczęście zeszło dzięki diecie suplementom na wypłukanie nadmiaru wody. Trudno powiedzieć z całą pewnością, jak zareaguje Twój organizm - przygotuj się po prostu na powyższe skutki. Jeśli nie będziesz brała go długo, to nie wróżę żadnej katastrofy wagowej.