Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

płodność po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Jestem prawie 3 miesiące po porodzie. Piersią już nie karmię i czekam na okres. Jakiś czas temu pękła nam gumka i teraz boję się, że znów mogę być w ciąży. Robiłam test ciążowy i test owulacyjny. Ten owulacyjny wychodzi cały czas od kilku dni pozytywny, a ciążowy negatywny. W pierwszej ciąży na początku też tak była, dopiero później na ciążowym pojawiła się blada kreska. Jak to jest z tą owulacją po porodzie? Czy testy owulacyjne są wtedy wiarygodne? Proszę o pomoc!

Gość gość
Po porodzie kobieta jest bardzo plodna,nawet karmiac piersia mozna zajsc w ciaze pomimo tego,ze nie ma sie okresu ja wlasnie tak wpadlam z drugim dzieckiem mala nie miala jeszcze dwoch miesiecy skonczonych a ja juz bylam w ciazy.Teraz juz mam luzik bo dziewxczyny odchowane

Gość gość
No czyli testy owulacyjne wychodzą pozytywne po porodzie ? bo normalnie owulacje pokazuję kilka dni a teraz to chyba normalne, że cały czas są 2 kreski? bo ta owulacja trwa jakby dłużej?

Gość gość
Nie mam pojecia jak to jest nigdy testow owulacyjnych nie robilam,poczekaj jeszcze pare dni i powtorz test ciazowy

Gość gość
no nie mam wyjścia:) dzięki za pomoc:)

Gość gość
kobieta przy kp aby nie być płodną, musi się trzymać takich zasad, że pewnie z 5% kp jest niepłodna w tym czasie. Po drugie najpierw są dni płodne potem miesiączka, więc na 99% jesteś w ciąży, jak dawno pękła gumka?

Gość gość
jakies 2 tygodnie temu.... piersią nie karmie już dawno. Nie wiem czy wtedy była owulacja bo nie sprawdzałam tego. Poprostu zrobiłam teraz oba testy i owulacyjny jest pozytywny już od kilku dni i zastanawiam się czy może po porodzie one zawsze tak wychodzą

Gość gość
A wiesz co u mnie bylo tak,ze zrobilam test owulacyjny tak z ciekawosci i wyszedl mi pozytywny,a bylam w ciazy w drugim miesiacu :) Wiec nie wiem czy te testy sa wiarygodne czy jaki grzyb

Gość gość
w ciąży też mi wychodziły pozytywne bo z ciekawości sprawdzalam... kilka dni przed ciążowym to właśnie owulacyjny wyszedł pozytywny a ciążowy dopiero później. Teraz nie wiem co myśleć.

Gość gość
Musisz poczekac :)

Gość gość
A czy jest tu jakaś mama, która po porodzie stosowała testy owulacyjne?

Gość gość
A jesteś pewna że owulacyjny masz pozytywny? Pytam bo w przypadku testów owulacyjnych obie kreski muszą być tak samo intensywne. Jeśli druga kreska jest jaśniejsza to jest negatywny test. A tak poza tym to słyszałam że ponoć testy owulacyjne wykazywały ciążę.

Gość gość
obie równie mocne

Gość gość
A no to może być ciąża. Idź na betę to się raz dwa dowiesz. Test owulacyjny nie może być pozytywny przez tak długi czas.

Gość gość
Ja właśnie jestesm w drugiej ciąży, córcia ma 7,5 miesiąca a ja jestem w 6 tygodniu ciąży. Z pierwszą ciążą miałam mnóstwo problemów, a mianowicie żeby zajść w nią czekałam ponad dwA lata, a teraz raz, drugi i szybciutko zaszłam z czego się przeogromnie cieszę :)

Gość gość
Owulacja to owulacja. Ale fakt po porodzie dużo kobiet szybko "wpada", mam mase znajomych z rodzeństwem rok po roku, mój brat urodził się dokładnie rok po bracie.

Gość gość
Co ty z tymi testami? Od kiedy nimi diagnozuje się ciążę! Fakt testy owulacyjne trudno analizować, bo kreski musza być identyczne, mi to się nigdy z monitoringiem nie sprawdzało.

Gość gość
prawda prawda test może być zafałszowany przez długi okres w połogu lub nawet i po nim mówi sie ze po porodzie hormony sa tak rozhustane, że wszystko jest mozliwe... moja znajoma zaszła w kolejna ciąże po 7 tygodniach od porodu cc, przezyła piekło, ale ma dwie zdrowe córeczki z jednego roku;-)

Gość gość
uparłam sie tak na te owulacyjne testy bo przy pierwszej ciazy mnie nie zawiodły