Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coraz wiecej firm w UK zatrudnia na kontrakty zero godzin

Polecane posty

Gość gość

McDonald's KFC Subway Pizza Domino's JD Sports Direct Boots Cineworld Wetherspoon London councils NHS Izba Lordow ... Gdyby ktos nie wiedzial czym jest zero hours contract (kontrakt zero godzin) - brak zagwarantowanej ilosci godzin, niepewnosc czy praca bedzie czy nie czy cos zarobimy czy nie, nieplatny urlop, chorobowe...

Gość gość
Ale taki kontrakt to np. szansa na dostanie sie do NHS-u i przeczekanie az nadjedzie okazja na dobra oferte na staly kontrakt. NHS w wiekszosci wystawia stale kontrakty dla personelu wewnetrznego, moze poza lekarzami ktorych tutaj zawsze niedostatek. Ja bylam na takim kontrakcie zero godzin przez ponad rok, trafila sie dobra oferta wewnetrzna , aplikowalam i dostalam prace ktora chcialam. Czasami warto sie troche pomeczyc :) Zreszta w NHS pracownicy zatrudnieni jako tzw. "bank" dostaja 10% dodatku do comiesiecznego wynagrodzenia jako taka jakby zaliczke urlopowa, normalnie moge isc na macierzynski platny ustawowo i wrocic do pracy, skladki na prywatna emeryture tez byly odtracane jak kazdemu innemu pracownikowi

Gość gość
Anglia już dawno się skończyła

Gość gość
pasi to siedzisz nie to nie w czym problem??

Gość gość
Kontrakt 0 godzin i £6.31 brutto na godzine. MIODZIO :>

Gość gość
Dla leni i nieudacznikow sie skonczyla Anglia, owszem.

Gość gość
to otwórz swoją firmę - kto ci każe pracować na gównianych kontraktach? a nie podoba się - to wracaj do Polski!

Gość fucktycznieee
^^ Otworz swoja firme i co? Madry kozak sie znalazl. W UK wszystko lezy i kwiczy, wiec niby na co bedziesz mial zlecenia? £ stawka godzinowa w porownaniu z inflacja, leci na leb na szyje juz od kilku lat. Pakistan i Indie staczajs ten kraj w przepasc.

Gość gość
skoro nic nie umiesz i nie znasz języka to co tu jeszcze robisz??? zjeżdżaj do Polski i przestań narzekać

Gość gość
ja tego nie rozumiem na spoko :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość gość
Kocham prace w Polsce mojej kochanej w życiu nie wyjechałbym do Anglii hehe

Gość Baambero
" gość to otwórz swoją firmę - kto ci każe pracować na gównianych kontraktach? a nie podoba się - to wracaj do Polski! " A ty co robisz cwaniaczku z flukiem pod nosem? ZaIIerdalasz z pedzlem na budowie albo ze szczota (pomijajac to ze placa ci cashem, jak wogole zaplaca), masz czym sie szczycic, buahaha... :D

Gość Baambero
" gość to otwórz swoją firmę - kto ci każe pracować na gównianych kontraktach? a nie podoba się - to wracaj do Polski! " A ty co robisz cwaniaczku z flukiem pod nosem? ZaIIerdalasz z pedzlem na budowie albo ze szczota (pomijajac to ze placa ci cashem, jak wogole zaplaca), masz czym sie szczycic, buahaha... :D

Gość gość
Narzekasz, nie ma pracy w uk, firmy tez sie nie opłaca otwierać... To co Ty tam robisz?

Gość gość
Baambero " gość to otwórz swoją firmę - kto ci każe pracować na gównianych kontraktach? a nie podoba się - to wracaj do Polski! " A ty co robisz cwaniaczku z flukiem pod nosem? ZaIIerdalasz z pedzlem na budowie albo ze szczota (pomijajac to ze placa ci cashem, jak wogole zaplaca), masz czym sie szczycic, buahaha... xxx mam się czym szczyć, żałosna pało - mam firmę i to ja daję ludziom pracę a poza tym skąd debilu po mojej wypowiedzi na temat firmy wysnułeś wniosek, że biegam ze szczotką???

Gość gość
moja kolezanka zwolnila sie niedawno z subwaya gdzie miala kontrakt na 40 godzin.

Gość gość
Spoko i co teraz siedzi i wp*****la tynk ze ścian???

Gość gość
No niestety, ale na kontrakty na 0 godzin skazane sa osoby bez zadnego wykrztalcenia, przygotowania zawodowego lub doswiadczenia. I takie tez osoby postrzegaja kontrakty na 0 godzin jako krzywdzace. Nie trzeba miec nawet tego przygotowania zawodowego czy lepszego wykrztalcenia, zeby dostac prace na pelny etat. Trzeba natomiast miec choc odrobine samozaparcia, checi do pracy, umietnosci przystosowania sie w nowej sytuacji, trzeba umiec sie zaprezentowac i przede wszystkim, trzeba miec chec ruszyc dupsko. Jak sie posiada powyzsze atrybuty, to kontrakt na 0 godzin nagle z przykrej koniecznosci zmienia sie w ogromny przywilej. Po to sie ludziom daje taki kontrakty, zeby mozna sie ich bylo latwo pozbyc jesli nie spelniaja wymagan pracodawcy, Jesli pracodawca jest zadowolony, to z godzinami problemu nie bedzie. Za przyklad moge podac NHS gdzie sama pracuje. Ofert pracy w pelnym wymiarze godzin jest od groma, a jednak mam kolezanki i kolegow, ktorzy swiadomie wola zostac na kontraktach na 0 godzin choc spokojnie dostaliby prace na kontrakcie na pelny etat, bo po pierwsze, maja wiecej swobody jesli chca, a po drugie, jesli sa dobre/dobrzy w tym co robia, to moga pracowac wiecej niz mogliby na pelnym etacie...Co chwile pojawia sie tutaj podobny temat o kijowych kontraktach a ja, chocbym nie wiem jak sie starala, to w ogole tego zjawiska w moim miescie oraz wsrod znajomych z innych czesci UK nie widze. A ci co tak maja, to maja tak z wlasnego wyboru bo jest to dla nich w taki czy inny sposob korzystne.