Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DORABIANIE W DOMU pieczenie ciast

Polecane posty

Gość gość

dosc dobrze wychodzą mi niektóre ciasta. myślę o pieczeniu na sprzedaż. mam 2 dzieci - 3 latka i 3 miesiące.myslicie ze to realne???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wiesz musisz miec badania tzw ksiązeczkę sanepidowską , i chyba musisz znależc zaprzyjazniony sklep .Złóż oferte i próbki w sklepach .Powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak dobrze się zorganizujesz to wszystko jest możliwe.Mam dzieci w podobnym wieku jak ty, o 20 mam już spokój i czas dla siebie bo dzieciaki już śpią. Sama zamawiam ciasta u jednej pani i oboje na tym dobrze wychodzimy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale tylko jesli umiesz te z lukrem plastycznym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sanepid w życiu nie pozwoli Ci na taką działalność w domu. Musisz mieć odpowiedni lokal do tego, który będzie spełniał pewne wymagania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie, na legalną spzedaż nie możesz tak sobie piec w swojej kuchni, choć konsumentom wyszłoby to bardziej na dobre niż na złe :) mżesz najwyżej pocztom pantoflową rozgłosić po znajomych, że chętnie podejmiesz się pieczenia ciast na różne okazje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak bedziesz robić to w domu to zadna książeczka ci nie będzie potrzebna, no chyba że zdecydujesz się na sklep.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale autorka nic nie pisze o pieczeniu ciast do sklepów, a wy wyjeżdżacie z sanepidem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dużo zależy od tego co planujesz ;) Ciasta do firm ( kawiarnie,restauracje itd ) - wtedy prawdopodobnie żadna firma nie przyjmie towaru bez wszelakich papierów. Czy bardziej dla rodziny,znajomych,znajomych - znajomych , wesela,chrzciny.,komunie itd - to moim zdaniem najlepsza opcja :) Wtedy możesz biznes robić w domu , bo kto ciebie skontroluje :P ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bardzo dobry pomysł na zarobek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MonikaKinga
Realne tylko dobrze skalkuluj sobie koszty czy Ci się opłaci. Jak to będą domowe ciasta, bez ulepszaczy to zawsze znajdziesz chętnych. Ogłoś się teraz na jakimś portalu lokalnym że pieczesz domowe ciasta - dodaj kilka zdjęć, ceny za blaszkę. Powinno ruszyć bo są komunie (nie każdy robi w lokalu), imieniny np. Zofii, Jana itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja bym się bała. Umiem piec pyszne ciasta, wszyscy chwalą, ale jednak co któryś raz ciasto ie wyjdzie super. Obawiałabym się, że ludzie bedą się czepiać. A jeśli już miałabym piec, to napewno nie ze składników, które ktoś mi przyniesie, tylko ustalałabym cenę ciasta jedną za składniki i wykonanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ile mozna liczyc za upieczenie duzej blachy ciasta, np. karpatki lub 3 bit??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Liczenie zaczynaj od 50 wzwyż. Ja kupuję ciasta od kobiety, która piecze w domu i ceny ustala tak, że dowiaduje się w cukierni ile kosztuje taka ilość danego ciasta i dolicza do tego 20 złotych. Ma bardzo dużo klientów bo ludzie wolą swojske ciasto niż badziew z cukierni. 50 złotych kosztuje np. biszkopt w srodku z galaretką z bananami, posypany z wierzchu cukrem pudrem. Karpatka kosztuje około 70 złotych blaszka duża 45/35cm.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kupuję z domowego wypieku sernik i makowiec na święta i za sernik płacę 120, a za makowiec 140.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
drogo :o tyle to może brać docelowo renomowana piekąca, a nie nowa na rynku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
może brać tyle ile ludzie zapłacą, wolny rynek :) fajny pomysł, domowe ciasta najlepsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na moim osiedlu, w średniej wielkości wsi, mieszka kobieta, która piecze ciasta na zamówienie od wielu lat. Od pewnego czasu - kilka lat - zaczęła piec ciasta ludzi uczulonych np. na gluten, dla cukrzyków i z różnymi dietami i kasę ma z tego podwójną, a praca taka sama, tylko składniki droższe, ale i tak bardzo sie opłaca. No i jest jedyna w okolicy, nawet z daleka ludzie przyjeżdżają do niej po te placki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
I to jest świetny pomysł!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkkollllii
ja mieszkam na przedmiesciach nie duzego miasta i powiem ci,ze u mnie w okolicy jest kilka takich pan co pieka tak ciasta dla ludzi. klienci sa, zamawiaja na swieta, chcrzciny, komunie, niektore panie pieka na wesela, torty na urodziny. tylko,ze one to juz od dawna robia, a ty bedziesz musiala sie jakos rozleklmowac, najlepiej poczta pantoflowa np. moze jakas twoja kolezanka robo chrzciny, zaproponuj,ze za cene produktow upieczesz jej cista a ona niech rozda twoj nr.telefonu gościom. a jeszcze jedno u nas jedne panie same kupuja produkty inne robia liste co potrzebują i jakiej firmy(mysle,ze to lepsze rozwiazanie)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkkollllii
a co do ustalenia cen to np. nasze piekace panie nie biora wiecej niz w cukierni, ale mysle,ze to zalezy od miejsca gdzie mieszkasz, u ciebie tez pewnie ktos tak piecze, wiec dowiedz sie jak ona ustala ceny, jakie ma, zeby nie bylo,ze ty jako nowa na rynku masz wyzsze ceny niz ona bo interes nie wypali. na poczatku musiz zejsc z ceny ale nie za duzo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Autorko koniecznie sama kupuj produkty. "Z g***a bicza nie ukręcisz" to bardzo stosowne powiedzenie w tym przypadku, a część klientów z pewnością będzie chciała zaoszczędzić, co odije się na Twojej marce, a wiadomo, że nikt sie nie przyzna, że kupił najlichsze produkty, tylko będzie na Ciebie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
moja żona piecze przepyszne torty śmietanowe są bardzo pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pokaż swoje tiramisu misiu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Witajcie. A jakby tak w celu zdobycia klienta zrobić sobie stronkę internetową i powrzucać zdjęcia ? Tylko nie wiem czy to dobry pomysł jak działalność niezarejestrowana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak dobry sanepid to ciebie dorwie, a znam takich pracowników

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do gość 2017.01.21 - ale ohydne jaja, nawet bym nie dotknęła, trzeba się cenić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aniahaccp
Cześć :) Jestem byłym Sanepidowcem, od STYCZNIA 2015 prowadzę firmę zajmującą się pomocą przy otwieraniu lokali. O legalnym pieczeniu wypieków w domu i zatwierdzeniu własnej kuchni przez Sanepid pisze na swoim blogu. W razie pytań piszcie :) Pozdrawiam Ania http://haccpdlaciebie.pl/2017/04/pieczenie-ciasta-w-domu-a-wymogi-sanepidu-czy-jest-mozliwe-prowadzenie-dzialalnosci-gastronomicznej-we-wlasnej-kuchni-w-mieszkaniu/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gina78
Jakiego proszku do pieczenia używacie? Od niedawna zaczęłam używać proszku od Gellwe. Nie mam do niego zastrzeżeń i uważam ze jest jednym z lepszych na rynku. Gellwe ma także dobry cukier waniliowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×