Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A250

krwawienie i dolegliwosci po porodzie

Polecane posty

Gość A250

Witam. W poniedziałek minęły 2 tygodnie od porodu. Miejsce gdzie byłam nacinana nadal mnie boli. Czasem jest to dość spory ból szczególnie jak zrobię kilka kilometrów. Być może to dlatego że mam jeszcze szwy *chociaż wczoraj jedną straciłam) Dodatkowo odczuwam czasami (nie zawsze) ból podczas oddawania moczu. Trudno mi go opisać, wydaje mi się że to mięśnie po obu stronach i tak jakby mi coś napierało tam na kości. Zaniepokoił mnie jednak fakt iż dziś zauważyłam dziś krew oczywiście nie samą jednak od kilku dni wydzielina zmieniała już kolor była czasem różowawa czasem lekko brązowa a dziś czerwień? Czy to wszystko normalne? Kiedy dojdę do siebie?

Gość gość
To gdzie Ty chodzisz? że piszesz o kilometrach??

Gość A250
mieszkam na końcu miasta czasem jak nie ma autobus wracam do domu pieszo.

Gość gość
Ale gdzie Ty chodzisz ? Do sklepu ? Po co idziesz na iasto i to 2 tyg po porodzie ? A co robisz z dzieckiem ?? Bierzesz ze sobą?

Gość A250
no sprawy po porodzie, urząd odebrać wypisy do lekarza z małym musiałam chodzić na badania ponieważ żółtaczka mu się przedłużała. Poza tym to jest mało istotne dlaczego musiałam tyle chodzić. Istotne jest to czy moje dolegliwości są normalne jak na ten etap połogu

Gość gość
Normalne, ale nie powinnaś tyle chodzić. Powinnaś odpoczywać SERIO. Gdy chodzisz zwiększa się "napór" na narządy rodne, skora ci się napina, boli, to normalne. Też tak miałam, szczególnie po dłuższym spacerze.

Gość A250
Dobrze w takim razie nie mam się czym niepokoić