Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o imieniu Szczepan?

Polecane posty

Gość gość

Mnie się podoba a mąż mówi, że dla niego jest neutralne. Chciałabym poznać opinię innych osób. Jakie macie odczucia jak słyszycie to imię?

Gość gość
że śmieszne, jak wywoływali jakiegoś chłopaka na sali na wręczenie nagród to sala licealistek w śmiech.

Gość gość
- Co robisz? - Szcze panie!

Gość gość
nie jest śmieszne a mało osłuchane. Ja miałam kiedyś faceta o tym imieniu. przystojny i charakterny, imię bardzo dobrze mi sie kojarzy i do niego pasowało idealnie.

Gość gość
Zbyt szorstkie, zbyt staromodne, trudne w dzisiejszych czasach kiedy to migracja jest większa niż 100 lat temu , taki Szczepan w innych krajach będzie mail przej*****.

Gość gość
- Co robisz? - Szcze panie! xxx śmieszne ale niestety z błędem. nie ma takie słowa jak "szcze". jest "szczam" ;)

Gość gość
PissMan :)

Gość gość
Nie słyszałam szczam, Szczę.

Gość gość
dlaczego przewalone? zawsze można podawać odpowiednik w innym języku Stephen. Etienne, Stiepan albo choćby Stefan. Dla mnie imię jest obojętne.

Gość gość
Stefan to nie Szczepan !!! To zupełnie inne imię

Gość gość
No pewnie , dac komuś imię zeby musiał używać w przyszłości innego

Gość gość
szcze - cos takiego nie istnieje. jest "szczam"

Gość gość
Szczepan i Irenka

Gość gość
szczepan - Pierwotna spolonizowana forma greckiego imienia Stefan.

Gość milaja
ja mysle ze jest ok

Gość gość
Ty od szczania, Nie żesraj sie Szcze i szczam obie formy sa dopuszczalne pało

Gość gość
A jak je zrobnisz? Szczepcio, Szczepek, Szpek? Zrobisz chłopakowi krzywdę, jest tyle innych imion.

Gość gość
Ty od szczania, Nie żesraj sie Szcze i szczam obie formy sa dopuszczalne pało xx słownictwo na poziomie rynsztoka. ty jesteś matką? mam nadzieje że nie. bez odbioru. a "szcze" nie jest poprawną formą nieuku.

Gość gość
szczerze? brzydkie to imie, swojego dziecka bym tak nie nazwala.

Gość gość
Znam dwóch Szczepanów. Jeden z mojego rocznika czyli 91, drugi mldoszy, coś koło 94. Mnie się nie podoba.

Gość gość
Ych, wyjątkowo brzydnie imię. Brzmi jak nazwa jakiejś choroby zakaźnej czy inne ohydztwo.

Gość gość
Mi sie podoba, choc Stefan chyba ciut bardziej, maly szczepcio-tak tata mowil na mojego brata, choc nie nie mial na imie szczepan

Gość gość
nie moglas chyba wybrac gorzej

Gość gość
moja dawna miłość to był Szczepan i zawsze mi się będzie cudownie kojarzyć, mimo, że mam męża. Pozdrawiam

Gość gość
nigdy nie myslalam o tym imieniu i nie znam zadnej osoby ktora ma tak na imie. dla mnie jest obojetne choc dziecku na pewno bym tak nie dala

Gość gość
Rzadkie imię, nieoklepane, ale też nie udziwnione. Mnie się podoba. Niestety smutno kojarzy - miałam brata ciotecznego o tym imieniu, zginął w wypadku bardzo młodo :( I tak - zdrabnialiśmy Szczepanek, Szczepcio, Szczep - przeróżnie. Nikogo to nigdy ani specjalnie nie dziwiło, ani nie bawiło - dla nas to było zupełnie normalne imię.

Gość gość
Mnie sie podoba, jest staropolskie, slowianskie. Eleganckie i kojarzy mi sie z fajnym facetem.

Gość gość
gość dziś Jest spolonizowane a nie staropolskie. I mnie się kojarzy dwojako: pozytywnie ze Szczepciem z filmów przedwojennych, i negatywnie z mocno szurniętym i egoistycznym wujkiem. Dziecku bym tak na imię nie dała, pomijając skojarzenia to przez nagromadzenie spółgłosek to imię brzmi bardzo "ciężko". No i jest staroświeckie - o ile niektóre staroświeckie imiona wróciły do łask, to jednak małoletni Szczepan będzie ewenementem na skalę ogólnokrajową.

Gość gość
ja miałam kolegę Szczepana i żadnym ewenementem nigdy nie był, w szkole nikt się z niego nie śmiał, wszyscy go lubili a wśród dziewczyn to imię wzbudzało raczej entuzjazm.

Gość gość
Szczerze to lepszy ów Szczepan niż Denis czy Nataniel . Choć to imię dziś żadkie ale jeszcze występujące w rankingach imion nadawanych w Pl .Jedyny Szczepan mi znany, od lat jest mylony notorycznie z Szymonem .mówia w Plosce "panie Szymonie" ops a przecież ty Szczepan jesteś, sorrki. Imię Szymon jest nic nie lepsze od Szczepana a jest w pierwszej trójce bodaj obecnie a Szczepan na chyba 100 miejscu ze śladową nadawalnością . Nie rozumiem z czego to wynika .