Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam dzieci 13sto i 14sto miesięcznych

Polecane posty

Gość gość

Mam pytania następujące: > ile razy dziennie wasze dziec***iją mleko >ile mają miesięcy? 13 czy 14 ^ ile ważą i mierzą ^ czy w dzień mają dużo ruchu? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
I ile ml tego mleka piją?

Gość gość
moja córka ma 13 msc pije mleko 3 razy w ciagu dnia i raz w nocy w sumie nad ranem miedzy 4/5 po 150ml. Ma 80 cm i waży 12 kg. W ciagu dnia duzo sie rusza bo od 10msc życia chodzi i mamy duży ogrod a więc przewaznie cale dnie tam spedzamy.

Gość gość
Do 20:03 A kiedy podajesz mleko w dzień? Mój syn warzy i mierzy tyle co twoje dziecko :) i pije 2 razy po 240ml mleka. Zastanawiam się czy nie za mało.

Gość gość
Błąd w waży. Sorry

Gość gość
Moja córka ma 14 miesięcy. Wazy ponad 10 kg i ma 74-75 cm. Niestety ciezko powiedzieć ile mleka pije bo karmie ja piersią. Najdluzsze posilki są przed zaśnięciem i rano po przebudzeniu. W ciągu dnia potrafi pic ze 3 razy czasami wiecej ale zazwyczaj tak po 5 minut. W nocy budzi sie raz lub dwa, ale wypije 2-3 minuty i spi dalej.

Gość gość
Ah no i sporo sie rusza, ciągle na nogach, chodzi i gania za psem, na placu zabaw.

Gość moj synek 13 i pol miesiaca
Pije mleko 2-3 razy dziennie w zaleznosci czy obiad jest jedno czy dwudaniowy i ile posilkow musze mu zmiescic w ciagu dnia(czasami wstaje b.wczesnie i ma 2 drzemki a zazwyczaj pozniej i jedna i juz tak duzo posilkow nie zje) mleko dostaje jak sie przebudzi czasami o 5a czasami,tak jak dzis dopiero o 8. Jest to mleko z kasza,wypija 180-200 ml. Na kolacje wypija wiecej,bo 300-340 ml,tez z kasza. Jak je trzeci raz mleko to jest to albo przed drzemka w poludnie albo po niej. (Przed jak po lekkim drugim sniadaniu wyjdziemy na plac zabaw/spacer i jak wrocimy to np.nie mam obiadu ugotowanego albo jest tak padniety ze nawet by go nie dal rady zjesc. A po spaniu jak obiad zjadl przed drzemka a byl tylko jednodaiowy a ja nie mam pomyslu co mu dac.i wtedy wypija tez ok 180 -200 ml. ogolnie rusza sie bardzo duzo,ciagle chodzi po domu,czasami usiadzie obejrzy jakas bajke. Na spacerach tez juz w wzoku nie chce za bardzo jezdzic. A chodzi dopiero od miesiaca. Jakie ma wymiary to nie wiem dokladnie bo dopiero idziemy na bilans za tydzien. Ale nosi ciuszki na 92-98 i wazy z 11 kg. Jest troche chudzinka,portki mu spadaja chodz na dlugosc sa ok;)

Gość moj synek 13 i pol miesiaca
Co ja gadam:) miesiac temu zaczal stawiac pierwsze kroczki:) chodzi to gora od 2 tygodni,od tygodnia wylacznie na dwoch nogach sie przemieszcza:) ale porusza sie zawsze duzo,zanim zaczal chodic to ciagle biegal na czworakach. Teraz tez najchetniej juz by biegal.

Gość gość
Dziękuję za wypowiedzi :)

Gość gość
Mój ma 13miesięcy. Mleko pije 2x dziennie po 150ml. Waży około 10kg, niestety nie wiem ile mierzy długości.