Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirella 12

Przepis na ciasto z galeretką

Polecane posty

Gość Mirella 12

Dziewczyny szukam dobrego, sprawdzonego przepisu na ciasto z galaretką, prostego, nieskomplikowanego i niepracochłonnego . Fajnie jakby ciasto ładnie się prezentowało. Ja nie znam żadnego przepisu bo nie przepadam za galaretką a teraz musze zrobić takie ciasto na urodziny dziecka :). Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Gość spadkobierczyni
ja znam taki przepis, ale troche pracochlonny, tzn duzo czasu zajmuje gdzie potrzebujesz - 3 kolorowe galaretki 1, 5 litra mleka - 2 opakowania zelatyny - banan na dekoracje ( lub dowolny inny owoc).

Gość Mirella 12
spadkobierczyni wielkie dzięki, ale widzę, ze to na zimno, a ja raczej wołałbym upiec i oblać potem galaretką . Fakt nie napisałam w poście ze chodzi mi o pieczone ciasto .

Gość gość
no to pieczesz biszkopt ( w necie 100 przepisów), smarujesz kremem i wylewasz galaretę

Gość spadkobierczyni
upieklabym biszkopt ciemny, zrobila mase z serka mascarpone i wylała na to galaretke.Udkorowala owocami ( lub bita smietana i wiorkami czekolady)

Gość gość
po co piec samemu, lepiej zamówić w cukierni ! wejdź na stronę Sowy (cukiernia Sowa) i zobacz jakie mają serniki, ja tam zamawiam ciasta i torty od dawna, zawsze wyglądają i smakują obłędnie, w życiu sama takiego nie zrobisz

Gość gość
Biszkopt to czasem wychodzi, a czasem nie, chyba że zrobisz taki oszukany, z proszkiem do pieczenia. Najprostsze to chyba ciasto ucierane, choć nie takie dobre jak biszkopt.

Gość Mirella 12
właśnie zastanawiam się czy nie lepiej kupić ciasto w dobrej cukierni, np. u Sowy i nie bawić się w kuchni w cuda wianki :(

Gość Mirella 12
do gościa z 11. 33: a jaką odległość przewozisz te ciasta? Bo ja do Sowy to mam jakieś 30 km :( wytrzyma tort i ciasta z galaretką ? Boję się ze będzie ciapa z tego :(

Gość Mirella 12
fajne fajne te ciasta. Ja chyba nigdy nic nie kupiłam w Sowy ale słyszałam ,z e bardzo dobre rzeczy mają :)

Gość gość
galaretke na rozowo na spoko :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość spadkobierczyni
pewnie, ze lepiej kupic! ja cos tam pieke, ale np torty zawsze kupuje gotowe Bywa, ze kupuje gleboko mrozone i tez jemy ze smakiem. Biszkopt wychodzi mi zawsze, rb\obie z przepisów Siostry Anastazji

Gość gość
pewnie, że kupić za tort urodzinowy na 12 porcji zapłaciłam coś 60 zł jutro odbieram tort serowy music, wyjdzie mi do zapłaty tyle samo ja kiedyś przeczytałam artykuł w necie o właścicielce, to młoda 26-letrnia dziewczyna, która przejęła schedę po przodkach, postanowiłam stestować jej ciastka, raz poszłam do cukierni i przepadłam z kretesem, te ciasta są bezkonkurencyjne

Gość gość
ja mam koło domu Sowę oni to pakują w solidny karton, najlepiej zadzwoń do nich i zapytaj o konkretne ciasto, czy się nadaje do transportu, jak raz kupisz i się nie rozwali to zaręczam, za każdym razem jak będzie okazja będziesz pruć do Sowy po odbiór kolejnych zamówień

Gość Mirella 12
chyba do nich dryndnę i pogadam co i jak . Miałam piec 2 ciasta na urodziny a tort kupić, zastanawiam się już czy wszystkiego nie kupić ? :) Chyba tak zrobię :)

Gość gość
i ja Cię na to namawiam, nie urobisz się, ciasto będzie piękne i pyszne

Gość gość
zobacz jakie mają tarty :)

Gość Mirella 12
wielkie dzięki za tę stronkę Sowy, super ciasta . Wezmę u nich , nawet widzę ze są bliżej mnie niż myślałam. Pozdrawiam :)

Gość Mirella 12
widziałam kostki z galaretką , fajnie wyglądają a i w gębie pewnie niebo :)

Gość gość
nie wiem jak można kupować ciasta??? moze one i łądnei wyglądają, moze i smakują nawet ale kobiety to sama chemia, najtańszy ser, tłuszcze utwardzone tłuszcze, jaja z proszku, gotowe mieszanki cukiernicze i inna chemia. oni nawet cukru nie daja tylko syrop glukozo-fruktozowy bo tanszy. i jeszcze serwujecie to dzieciom??? szok!

Gość gość
spadkobierczyni ja znam taki przepis, ale troche pracochlonny, tzn duzo czasu zajmuje gdzie potrzebujesz - 3 kolorowe galaretki 1, 5 litra mleka - 2 opakowania zelatyny - banan na dekoracje ( lub dowolny inny owoc). x ten przepis jest do kitu! dwa opakowania żelatyny???? chyba dwie łyżki góra.

Gość gość
hej dziewczyny a jak zamowic ten tort u sowy jak mam bardzo daleko do cukierni ,w moim miescie nie ma takiej cukierni

Gość gość
11,21 hahaha przeciez to nawet nie jest przepis na ciasto.Tylko sposob na zrobienie zwyklej galaretki :D Mysle ,ze autorka umie robic galaretke.

Gość gość
nie widzicie że to reklama cukierni sowy, a Wy się nabieracie.

Gość Mirella 12
ja założyłam watek i nie sadzę aby była to reklama cukierni. Ja tez słyszałam od znajomych w pracy , ze mają bardzo dobre wyroby :)