Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Emigrować do Warszawy?

Polecane posty

Gość gość

Razem z mężem obecnie mieszkamy w niewielkim mieście na wschodzie Polski. Nie narzekamy na dochody ponieważ obecnie zarabiamy tutaj: mąż - 4 tys. Ja - 6 tys. Czasami nawet trochę więcej. Niemniej mąż ciągle dostaje ciekawe propozycje pracy z Warszawy ponieważ poszukują tam takich specjalistów (reklama). Zaproponowali mu 8 tys. na rękę. Ja raczej nie zmieniłabym pracy ponieważ mam działalność i pracuję na w domu, niemniej również miałabym szanse rozwoju na naprawdę duże pieniądze. Co jest na nie? Tutaj mamy mieszkanie, bez kredytów, dopiero pół roku temu je wyremontowaliśmy. Fajnie się mieszka w naszym małym miasteczku. Znajomi, rodzina, ulubione miejsca. A tak nie wiem ile musielibyśmy zapłacić za wynajem mieszkania w Warszawie. Nie znam się na tamtejszych realiach.

Gość gość
Ja bym sie przeprowadzila

Gość gość
Tak, tak, w niewielkim mieście na wschodzie macie dochód 10 tysi...

Gość gość
Tak ponieważ pracujemy zdalnie. Mąż tworzy strony www. Ja jestem grafikiem. Niemniej niektóre prace wymagają konsultacji w firmie. I dlatego też jesteśmy nieco ograniczeni ponieważ nie będziemy jeździli 3 razy w tygodniu 300 km do Warszawy.

Gość gość
ty 6 tys on 4 tylko, emigruj :) co cie tam jeszcze trzyma ?

Gość gość
Napisałam. Nowe środowisko, inne miasto. W Warszawie bywamy rzadko. Poza tym nie wiem ile kosztowałoby wynajęcie mieszkania.

Gość gość
Oczywiście przeglądałam sobie ceny wynajmu mieszkań na portalach, niemniej to jakiś kosmos ! W grę wchodzi centrum a tam dwa pokoje 35m2 ze starymi meblami i wersalką z yiska za 1700 zł.

Gość gość
To i tak tanio, czego się spodziewałaś, cen jak w Twojej dziurze?

Gość gość
A no :P