Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z Dniem Matki w zerowce

Polecane posty

Gość gość

Mialam nadzieje, ze dzieciaki beda robily wystep dla mam 26 maja, pasowaloby mi, bo mam na 14 do pracy, a dziecko jest w szkole do 12. Jednak wychowawczyni oznajmila, ze wystep odbedzie sie 23 maja o godzinie 15. A ja wtedy mam zmiane od 9 do 21... i teraz nikt w pracy nie chce sie ze mna zamienic, bym mogla isc na 6 do 14 i spokojnie zdazyc do szkoly. Ja rozumiem, ze nikomu nie usmiecha sie praca w takich godzinach, ale juz sobie wyobrazam, jak zawiedzione bedzie dziecko. Co robic?

Gość gość
no niestety takie występy zazwyczaj są po południu, kiedy większość rodziców jest dostępna... pozostaje zamiana, może chociaż na 2 godiny ktos sie zamieni?

Gość gość
Ja mam zmiany tydzien od 6 do 14 a tydzien 14-22, ale akurat 23-24maja musze przyjsc od 9 do 21.... 3 dziewczyny maja 23 na rano, ale dwie z nich w sobote tez zaczynaja o 6, wiec nie chca siedziec w pracy do 21 a potem wstawac na rano na drugi dzien, a trzecia w sobote ma na 14, ale od rana ma szkole.... I sie nie zamienia. Urlop na zadanie nie wchodzi w gre.

Gość gośćautorka
no to słabo...a tata dziecka? może jak będzie tylko on to maluchowi będzie i tak raźniej :)

Gość gość
Niestety jak trzeba to trzeba. Ja bym to rozwiązała w ten sposób, że poprosiłabym kogoś z rodziny o pójście w moim imieniu i nagranie kamerą (jak nie masz to można wypożyczyć) całego przedstawienia. Potem będziesz mogła obejrzeć je w domu :)

Gość gość
Juz wlasnie myslalam, zeby w ostatecznosci wyslac babcie... Tatusiow nie wpuszczaja-tak wychowawczyni stwierdzila, bo to przedstawienie dla mam, zreszta moj maz tez idzie do pracy.

Gość gość
Wkurza mnie juz ta praca, L4-nie ma mowy, urlop na zadanie-nie ma mowy, opieka nad dzieckiem -NIE ! Ewentualnie mozna sie zamienic-ktos przyjdzie za mnie a ja potem za ta osobe.

Gość gośćautorka
Jezu jak to tatusiów nie wpuszczają? :/ tzn lepiej, żeby dziecko było samo niż z tatą w takim dniu?! a w pracy umowa o pracę? łamią trochę...

Gość gość
Ja sie juz 2 razy zamienialam, gdy ktos prosil, raz tez przyszlam w wolny dzien na 4 godziny. Ale nie mialam wyjscia, bo bym miala przechlapane. Ale ja nie mam ukladow z kierownictwem, jak niektorzy.

Gość gość
ale nie mozesz się zamienić właśnie z jakąś dziewczyną z soboty?

Gość gość
Tez mam podobny problem. Pracuje w dziewczynami ktore maja dzieci w tej samej szkole co ja i wszystkie uroczystosci jej dzieci wypadaja wtedy co i moich. My robimy tak ze ja np ide na uroczystosc ale zaraz po wracam do pracy a kolezanka wychodzi i zabiera dziecko w ramach rekompensaty na lody i do kina. Tr

Gość gość
Te zmiany tez mi wcisnieto, kierownik stwierdzil, ze wie, ze inaczej sie umawialismy, ale MUSZE przyjsc od 9-21. A normalnie powinnam miec na rano od 6-14, bo sie umawialam jak zaczynalam tam prace, ze tydzien tak a tydzien tak, by miec inne zmiany niz maz. Jak sie przyjmowalam, to im pasowalo.

Gość gość
Ja musze przyjsc od 9 do 21, nie ma mowy o wyjsciu na porzedstawienie na 15. Tak dzis palnela wychowawczyni ale moze nie mowila powaznie, przeciez nie zawsze kazdemu pasuje, chociaz oznajmila, ze mowi juz teraz o terminie, aby mamy mogly sobie w pracy pozalatwiac.

Gość goścop
Więc zostają ci dwie możliwości: wysłać kogoś innego z rodziny albo nie puszczać dziecka po południu do zerówki.

Gość gość
Nie moge nie puscic, bo w piatki dziecko ma zajecia popoludniu wlasnie, zreszta juz sie ucza wierszykow i to jest jedna calosc.

Gość gośćautorka
co to za dziwna praca?

Gość gość
Ja wiem, o co chodzi, o donosy, ze ja niby mam fory, bo mam jeden tydzien na rano a drugi na popoludnie i to niesprawiedliwe wg niektorych, bo inni (bezdzietni) maja rozne zmiany raz na jakis czas: 10-18, 12-20. Tyle ze ja mam swoje godziny wyrobione, wiec wszystko sie zgadza. I na takie moje zmiany zgodzilo sie kierownictwo na rozmowie kfalifikacyjnej i przestrzegali tej umowy do teraz.

Gość gość
weź l4. Dla dobra dziecka

Gość gość
Gdy wezme L4 to za mnie bedzie musial przyjsc ktos, kto np. w grafiku ma w ten dzien wolne i juz sie zaczna insynuacje, ze kombinuje, sciemniam i bede pierwsza w kolejnosci do wylotu. U nas nawet jak ktos jest chory, to idzie po leki i dalej do pracy a jak juz jest zle, to dostaje 2 dni wolnego, za niego przychodzi inna osoba i potem tej osobie trzeba oddac swoje wolne.

Gość gośćautorka
ej, czemu nie zgłosicie tego do inspekcji pracy?!??!

Gość gość
*kwalifikacyjnej

Gość gość
Jak to, dlaczego? Bo wylecimy, a u mnie w miescie pracy nie ma, jedynie przez agencje, na sezon. A cv w bazie maja tyle, ze moga przebierac. Ostatnio 2 osoby polecialy.