Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moja córka (7 msc) nie za duzo je prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Kilkanascie dni temu nam się przestawila. Po szczepieniu dostala gorączki przez 2 dni. I po tych akcjach zaczeła domagac się mleka w nocy. Byla tak że spala od 20-6 gdzie mleko piła 4-5. Teraz domaga się go jeszcze o 1. xxxx Czyli je tak: 4-5 rano mleko 120mm nie zageszczane 8 kaszka na mm z owocami (100 ml mleka plus lyzka kaszki smakowe i łyzka kleiku ryzowego plus 3 łyzki owocow) razem 150ml 12.30-obiadek robie sama lub słoik-zjada 180 gram 15/16-albo warzywa z kaszą jaglaną 150ml albo jak wypije lub zje mniej mleka to 120mm z kleikiem łyżeczką (tez 150ml) 17/18 deser kisiel z owocami łyzeczką100ml 20/20.30-150mm zageszczonego lyżką kaszki. 1-120mm xxxx mala ma 7 miesiacy waży 8900 i ma 74cm wzrostu.Pomiedzy posilkami dostaje czasem chrupke kukurydzianą lub pietkę od chleba

Gość gość
wydaje mi się że jest ok, może ma teraz intensywniejszy czas w rozwoju, potrzebuje więcej energii dlatego dodatkowo je o 1 w nocy. po miesiącu zważ ją i zobaczysz ile przytyła. jak za dużo to w nocy woda do picia. nie ma co denerwować się. moje córki też w nocy do roku 2 razy mleko piły ale były ogólnie energiczne,*****iwe,miały dobrą przemianę energii i żadnej nadwagi.potrzebowały tego mleka w nocy.

Gość gość
dzieki, ktoś jeszcze?

Gość gość
Na moje oko to je dobrze, nie za dużo, nie za mało. Nie panikuj. Sprawdzaj jak przybiera na wadze bo jesli ma słaby metabolizm to taka ilość jedzenia jej wystarczy, jeśli z wagą będzie kiepsko to wtedy będziesz się zastanawiać

Gość gość
wg mnie duzo ma już posiłków stałych. mleko powinno byc chyba 3 razy jeszcze? córa może i dużo waży, ale jest długa jak na swój wiek. moja skończyła 8 mieś i je tak: 6 - mleko 9 - kaszka z owocami 12.30 mleko 16 - obiadek 19.30 mleko warzy prawie 9kg :/ ale ma ok 68kg

Gość gość
dodam, że nie podjada chrupek i piętek bo nie lubi

Gość gość
idz do lekarza z ta informacja

Gość gość
strasznie duzo kaszy walisz w dziecko

Gość gość
Ona chyba za malo mleka dostaje. Przynajmniej z tego co rozumiem co napisalas. Dlatego nadrabia w nocy. Moj mial takie okresy,ze jak mial duze zapotrzebowanie na mleko a nie dawal rady w dzien to nadrabial w nocy. Jak wypijal wiecej w dzien to w nocy przestawal dojadac.

Gość gość
Za mało mleka za dużo kaszy. Moja córka ma 10 miesięcy i je mniej niż Twoja m

Gość gość
malo mleka,zapychasz dziecko kasza

Gość gość
Teraz ja Was zaskocze, moj mały ma 8 m-cy, urodził się miał 4100g, teraz ma 10 kg i ****ardzo duzo... 5 rano 220ml MM 8 Kaszka z owocami 12 obiad, 200ml, sama przygotowuje 14 deserek z gerbera słoiczek 16 mleko 220 MM 19 kaszka z owocami i wtedy śpi do 5 rano :) Kochany mój grubasek

Gość gość
szczerze? to chcialabym by moja tak jadla, a ma 9,5 msc.....a moja niejadek.

Gość gość
aaaaa moja ma 9,5 msc i wazy tyle co twoja

Gość gość
mysle ze to normalne jest no na spokojnie :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość gość
Autorka: Tylko mam z nia taki problem ze ona nie chce pic z butelki w dzien(wypije 30ml góra bo probowałam non stop) Dlatego jej daje na gesciej łyżką-i to nie jest takie super geste-aby tylko sie trzymalo na łyzeczce jako tak.Wszystko zje z łyżeczki. I dlatego ze je sporo mleka na gesto to jej zaczelam dawac warzywa drugi raz.A najchętniej to by wogóle jadla zupy geste zmiksowane. Pije z butli chętnie tylko na noc i w nocy.

Gość gość
Autorka: i na serio ona nie wygląda grubo. A wręcz zgrabnie. Tylko jest bardzo długa , nosi ubranka na 80/86.Zwykle bodziaki te wieksze bo sie w kroku ciasno zapinają bo rękawy np. są na długosc akurat. Ja bym wolala jakby ona mi pila samo mleko bez kaszy-ale co zrobie jak ona nie chce? To juz wole aby tak zjadla mleko. Myslałam ze ona za duzo je mleka! A wy piszecie że za mało...

dawaj jej wodę pół na pół z mlekiem - moja chszestna uratowała tak najmłodszą córkę od zatuczenia, bo mała też po szczepionce tak zfiksowała. a poza tym idź do lekarza.

Gość gość
A dopiszę jeszcze że szczepienie bylo 3 tygodnie temu-od tamtej pory nie przytyla wogóle-wiem bo ważę raz w tygodniu. Tylko po szczepieniu była taka akcja ZE JAK miala 3 dni gorączke to wogóle malutko jadła...Moze poprostu nadrabia? Mozna tak dawac? Poprostu w nocy robic rzadkie mleko?

Gość gość
To moj w tym wieku mial identycznie.cwazyl 9300 i tez byl bardzo dlugi i cjudy,do dzis mu zostalo. Nie chcial picbz butli i wypijal tylko na spiocha rano o 6 100-120 ml mm I kolo polnocy /pirtwszej w nocy tez tyle. Potem na sniadanie dostawal kasze manna lub jaglana z owocami lyzeczka,zjadlam ok 150 -200 ml. Potem dostawal obiadek 150-200 w zaleznosci od apetytu. Pozniej znow kasza na mleku lyzeczka albo jak rano dostal mleko to jakies owoce. i na kolacje gotowalam np.gesty budyn z zoltkiem z 200 ml lyzeczka,albo jakas kasza z mm. Tez przechodzily tylko geste ppsilki,mleka to nie wyjadal w tych pocjach.potem mu sie odmienilo:) wiec sie nie przejmuj,dawaj jej to co jej pasuje. Dzieci maja takie wymysly swoje. Pozniej ciezej mi bylo go przekonac do lyzeczki niz w tamtym okresiebco butli nie chcial. Myslalam ze odstaeil siebsam od butelki a potem juz jie chcial z lyzeczki tylko butelke. Nawet problemcz obiadem byl,bo zjadal po 100g a potrafil po 200.